Beste Vrachtwagen Sneeuwkettingen voor een Goedkope Prijs (2024)

Ben je een vrachtwagen chauffeur en wil je sneeuwkettingen kopen voor je banden, maar liever niet teveel geld uitgeven? Dat kan bij bestevoordeel.nl. Er zijn genoeg sneeuwkettingen met goede reviews en een goede prijs. Bekijk hier de 5 beste sneeuwkettingen voor vrachtwagens voor de beste prijs.  

1. Sneeuwkettingen Vrachtwagen Ottinger Easy-TC 513708

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Snelheid

Als beste goedkope sneeuwkettingen voor vrachtwagens is de Ottinger Easy-TC 513708 uit de test gekomen. Ottinger is een familiebedrijf dat al sinds 1965 een grote speler is in de markt van sneeuw-en ijskettingen. De Easy-TC 513708 hebben een staaldikte van 7 millimeter en een D-profiel die aan beide kanten berijdbaar is. Koop je de Ottinger Easy-TC 513708 hier dan worden er niet 1 maar 2 sneeuwkettingen bij jou thuis geleverd. 

Voordelen 

 • Toonaangevend merk
 • Beide kanten berijdbaar
 • 2 stuks

Nadelen

 • Alleen voor een bepaalde maat


2. Sneeuwkettingen Vrachtwagen Ottinger Marathon-E 263507

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Snelheid

Nog een sneeuwketting voor vrachtwagens van het merk Ottinger is de Marathon-E 263507. Door de hoge kwaliteit zijn dit de duurste kettingen van Ottinger maar ook de meest stevige en betrouwbare. Het is ontworpen van staal en heeft een schakeldikte van 4,5 tot 7 millimeter. Ook deze sneeuwkettingen zijn aan beide kanten berijdbaar en beschikken over een D-profiel. Daarmee lijken deze kettingen op de Easy-TC 513708. Ook deze wordt in stuks van 2 bij jou thuis geleverd.

Voordelen 

 • 2 stuks geleverd
 • Ontworpen van staal
 • D-profiel

Nadelen

 • Alleen in bepaalde maat


3. Sneeuwkettingen Vrachtwagen Ottinger Easy-TC 515203

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Snelheid

Omdat het zo een betrouwbaar merk is en relatief goedkoop is de 3e en laatste optie ook van het merk Ottinger. Dit keer de Ottinger Easy-TC 515203. Iets duurder en een nieuwer model als de Easy-TC 513708. Wel heeft het vrijwel dezelfde kenmerken doordat het ontworpen is van staal, een dikte heeft van 7 millimeter, aan beide kanten berijdbaar is en beschikt over een D-profiel. 

Voordelen 

 • Goedkoop
 • Van staal
 • Beide kanten berijdbaar

Nadelen

 • Alleen in een bepaalde maatGemiddelde prijs van een Vrachtwagen Sneeuwkettingen

Om de gemiddelde prijs te bepalen van een vrachtwagen sneeuwketting is grondig onderzoek gedaan. In dit onderzoek zijn alleen de sneeuwkettingen meegenomen die betrouwbaar en van hoge kwaliteit zijn. Om tot een goede prijsschatting te komen hebben wij meerdere aanbieders vergeleken op de prijzen en kwaliteiten.  

Hieruit is gebleken dat een betrouwbare en van hoge kwaliteit vrachtwagen sneeuwketting gemiddeld €710,- kost. 

Wij hebben voor jou de sneeuwkettingen uitgekozen onder de gemiddelde aankoopprijs, maar wel voor gegarandeerd de beste kwaliteit. 


Wat is een vrachtwagen sneeuwketting precies? 

Een vrachtwagen sneeuwketting is een hulpmiddel dat wordt aangebracht om de banden van vrachtwagens om betere grip te krijgen op besneeuwde ondergrond. Normaal gesproken worden de kettingen aangebracht op de wielen van de vrachtwagen, want die zorgen voor de aandrijving van het voertuig. 


In sommige landen waar het veel sneeuwt is het zelfs verplicht op bepaalde wegen om te rijden met sneeuwkettingen. In Nederland is het verboden om te rijden met sneeuwkettingen. Je mag namelijk niet rijden met uitstekende metalen die een gevaar kunnen zijn voor andere voertuigen.


Dit artikel is dus alleen relevant voor internationale vrachtwagens chauffeurs die regelmatig op besneeuwde wegen rijden. 

Veelgestelde vragen over sneeuwkettingen

Wat is de gemiddelde prijs van een vrachtwagen sneeuwketting?

De gemiddelde prijs van een sneeuwketting van een vrachtwagen is rond de €710,-.

Wat zijn de beste sneeuwkettingen voor vrachtwagens voor een goedkope prijs?

De beste sneeuwkettingen voor een vrachtwagen voor een goedkope prijs is de Sneeuwkettingen Vrachtwagen Ottinger Easy-TC 513708