Beste Kunstschaatsen voor een Goedkope Prijs (2024)

Eindeloos plezier op het ijs in de winter? Koop dan de beste kunstschaatsen voor de goedkoopste prijs. Er zijn veel mogelijkheden en kunstschaatsen hoeven helemaal niet duur te zijn. Er zijn veel goedkope kunstschaatsen die uitstekende reviews krijgen door eerdere consumenten. Bekijk hier de top-5 beste kunstschaatsen voor een goedkope prijs. 


1. Kunstschaatsen dames - Nijdam Softboot

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

De beste kunstschaats voor dames is de Nijdam softboot. Nijdam is een bekend merk dat door veel schaatsers toevertrouwd wordt. Door de hoge naamsbekendheid, de unieke eigenschappen en de stabiliteit van de softboot is deze geschikt voor alle dames die opzoek zijn naar betrouwbare kunstschaatsen. De Nijdam softboot is verkrijgbaar in maat 36 tot en met 42.


Het model van de schoen is speciaal ontworpen voor kunstschaatser en dat brengt voordelen met zich mee. Zo heeft de schaatser meer stabiliteit, snelheid en wendbaarheid om de ijsbaan. De schoen is gevoerd met textiel en heeft een sierlijke bedrukking voor de uitstraling. Verder heeft de Nijdam softboot vetersluiting en klittenband sluiting, waardoor je weet dat je stevig vast zit in de schoen. 


De kunstschaatsijzers zijn ontworpen van roestvrij staal. Dit betekent dat de ijzers lang meegaan en niet snel zullen slijten. Toch moet je eens in de zoveel tijd je schaatsen slijpen om je prestaties te verbeteren. De beste kunstschaats voor dames is de Nijdam Softboot.

Voordelen 

 • Bekend merk met hoge naamsbekendheid
 • Hoge stabiliteit
 • Vetersluiting en klittenband sluiting
 • Ijzers van roestvrij staal

Nadelen

 • Gericht op dames met maximale schoenmaat 42


2. Kunstschaatsen heren - ROCES PARADISE

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

De Roces Paradise is een kunstschaats die ontworpen is voor heren met schoenmaat 37 tot en met 44. Er wordt gezegd dat de schaats groot uitvalt dus let hierop bij de aankoop. Roces Paradise is een kunstschaats die speciaal voor de sport ontworpen is. Ga dus niet lange afstand schaatsen of ijshockeyen met deze schaatsen, want daar zijn ze niet geschikt voor. 


Deze klassieke kunstschaatsen zijn mooi afgewerkt met een kunst lederen schoen. Als je naar de schoen kijkt lijkt het net een schoen die in het normale leven gedragen wordt. Het moderne design is voor veel consumenten een reden om te kiezen voor de Roces Paradise. De stevige schoen heeft een comfortabele synthetische voering en is voorzien van een anatomisch voetbed. 


Het ijzer onder de schoen is gemaakt van roestvrij staal om de levensduur te vergroten. De Roces Paradise is de ideale schaats voor beginners en recreanten. Leer kunstschaatsen op deze stevige en comfortabele heren schaatsen. 

Voordelen 

 • Modern design 
 • Anatomisch voetbed
 • Comfortabele voering in de schoen
 • Speciaal ontworpen voor kunstschaatsen

Nadelen

 • Gericht op heren met maximale schoenmaat 44


3. Nijdam Kunstschaats Meisjes - Hardboot

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Nog een optie van Nijdam zijn deze hardboot kunstschaatsen voor meisjes met een kleine schoenmaat. Het is mogelijk om deze schaatsen te kopen in maat 30-33, 34-37 en 38-41. Ze zijn verstelbaar waardoor je niet specifiek op 1 schoenmaat koopt. Ook deze schaatsen zijn specifiek ontworpen voor kinderen (meisjes) om te kunstschaatsen, en niet voor andere doeleinden.


De binnenschoen van de Nijdam hardboot is uitneembaar en de schoen is gemaakt van hard kunststof. Doormiddel van een verstelsysteem kan je deze schoen verstellen in 4 verschillende maten. Dit verstelsysteem zit aan de achterkant van de schoen bij de hak. Daarnaast heeft de Nijdam hardboot een betrouwbare sluiting in de zin van een klittenband sluiting, vetersluiting en snelsluiting. Je staat dus letterlijk gezegd stevig in je schoenen.


De roestvrije ijzers van de Nijdam hardboot zijn voor geslepen en gaan langdurig mee. Het enige nadeel aan deze kunstschaatsen voor kinderen is dat de voorkant geen kunstschaats punt heeft aan de voorkant. Verder is het een uitstekende optie voor meisjes om te leren kunstschaatsen

Voordelen 

 • In verschillende maten beschikbaar
 • Uitneembare binnenschoen
 • Gemaakt van hard kunststof
 • Meerdere sluitingen 

Nadelen

 • Geen kunstschaats punt aan de voorkant


4. Roces Kunstschaatsen Meisjes

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Een tweede keuze in dit lijstje van Roces is deze kunstschaats voor meisjes. Ze zijn verkrijgbaar in maat 26 tot en met 33, dus ze zijn geschikt voor kinderen. Oudere kinderen en volwassenen worden uitgesloten bij deze kunstschaats van Roces. De schaats valt klein, wees daar bewust van bij de aankoop. Koop de Roces schaats liever een maat te groot om te passen.


Deze schaatsen zijn gebaseerd op het klassieke kunst model van Roces. De buitenkant van de schoen is ontworpen van kunstleer en de schoen bevat een stevige enkelschacht. Verder heeft de schaats een comfortabele voering en volledige veter sluiting. De schaatsen worden geslepen geleverd, dit hoef je de eerst komende tijd dus niet te doen. Houd dit wel regelmatig bij voor de beste resultaten op het ijs.

Voordelen 

 • Ontworpen van kunstleer
 • Comfortabele voering aan de binnenkant
 • Stevige enkelschacht

Nadelen

 • Niet geschikt voor oudere kinderen en volwassenen


5. Nijdam Kunstschaatsen Klassiek - Dames

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Wat uit dit rijtje blijkt is dat Nijdam een enorm betrouwbaar en goedkoop merk is voor kunstschaatsen, want ook de laatste keuze is een kunstschaats van Nijdam. Dit keer de klassieke kunstschaats voor dames met een schoenmaat tussen de 36 en 42. Met een moderne uitstraling en een vaste balans maak je de mooiste sprongen, draaien en bewegingen op het ijs met deze klassieke schaatsen van Nijdam.


De schaatsen geven je een goede wendbaarheid en snelheid wanneer je op de ijsbaan staat. Waar je in staat en de steun van krijgt is een lederen softboot die zorgt voor een comfortabele pasvorm en voldoende ventilatie. Het zijn kou bestendige en duurzame schaatsen met comfort en schuim versteviging bij de enkels.


De ijzers onder de schoen zijn van roestvrij staal ontworpen en worden geslepen geleverd, zodat je meteen de ijsbaan op kan gaan om je kunsten te laten zien. Extra steun wordt geboden door de vetersluiting. Het model valt erg klein, dus koop een maat groter dan je gewend bent bij het kopen van schoenen. 

Voordelen 

 • Goede wendbaarheid en snelheid
 • Comfortabele pasvorm
 • Voldoende ventilatie
 • Duurzame schaatsen

Nadelen

 • Het model valt erg klein
 • Geschikt voor dames, niet voor kinderen of mannenGemiddelde prijs van kunstschaatsen

Om de gemiddelde prijs te bepalen van kunstschaatsen is grondig onderzoek gedaan. In dit onderzoek zijn alleen de schaatsen meegenomen die betrouwbaar en van hoge kwaliteit zijn. Om tot een goede prijsschatting te komen hebben wij meerdere aanbieders vergeleken op de prijzen en kwaliteiten.  

Hieruit is gebleken dat betrouwbare en van hoge kwaliteit kunstschaatsen gemiddeld €75,- kosten.

Wij hebben voor jou de schaatsen uitgekozen onder de gemiddelde aankoopprijs, maar wel voor gegarandeerd de beste kwaliteit.


Wat is kunstschaatsen?

Kunstschaatsen is een sport waar solisten, groepen en paren schaatsers in draaien, sprongen maken en andere bewegingen doen op het ijs. Tegenwoordig is kunstschaatsen een internationale sport dat zelfs op de olympische spelen uitgeoefend wordt. Hier wordt solo-rijden, paarrijden en ijsdansen gedaan voor de felbegeerde gouden medaille. 


Om te kunnen kunstschaatsen heb je speciaal ontworpen schaatsen nodig. Ook deze worden kunstschaatsen genoemd en bevatten enkele eigenschappen die verschillen van andere soort schaatsen. Een andere benaming voor kunstschaatsen is kunstrijschaats. Zo wordt de verwarring met de sport een stuk minder. Waarin verschillen kunstschaatsen met andere schaatsen?

Er zijn tegenwoordig verschillende soorten schaatsen die allemaal hun eigen kenmerken hebben. Een daarvan zijn kunst schaatsen, maar ook de andere opties hebben zo hun voordelen en nadelen. Hieronder vergelijken we de meeste populaire soorten schaatsen die veel gebruikt worden: 

Kunstrij schaatsen 

Om te beginnen natuurlijk de kunstschaatsen waar het in dit artikel omgaat. Ze zijn speciaal ontworpen voor het draaien, springen en bewegen op het ijs, waardoor kunstschaatsen hele andere eigenschappen kennen dan de andere schaatsen. Het ijzer bijvoorbeeld van de schaats is hol geslepen en heeft een aantal zaagvormige tanden bij de punt. Deze tanden zijn een extra steun om te kunnen draaien en springen. Daarnaast heeft een kunstrijschaats een hoge schoen met veel steun en stabiliteit.

Ijshockey schaatsen

De meest populaire en best verkochten soorten schaatsen zijn ijshockey schaatsen. Zeker onder beginners en mensen die alleen schaatsen op natuurijs (als dat mogelijk is) zijn de ijshockey schaatsen erg populair. In het begin zijn deze schaatsen natuurlijk ontworpen om te ijshockeyen, maar tegenwoordig wordt het erg veel gedragen door een grote doelgroep. De ijshockey schaats heeft een kort ijzer met een sterke ronding, waardoor je erg wendbaar bent op de schaatsen. Ook zijn deze schaatsen in de grootte verstelbaar en bieden ze enorm goede steun. 

Combi noren

Ook combi noren zijn veel gebruikte schaatsen onder zowel beginners als gevorderden. Het is een combinatie tussen een skischoen en lage/hoge noor en zorgt voor een goede balans. Voor mensen met een slechte balans of iemand die wat mankeert aan de enkels zijn deze schaatsen erg goed. De combi noren geven veel grip op het ijs en je staat stabiel in de schoen. Hierdoor voel je de pijn niet zo erg meer en blijf je over het algemeen stevig op je schaatsen staan. Combi noren zijn verkrijgbaar met een vast ijzer, maar ook als klapschaats. Klapschaatsen worden veelal gebruikt door professionele schaatsers.

Kunstschaatsen


Kunstschaatsen kopen: waar moet ik op letten?

Om de geschikte kunstschaatsen te vinden ga je eerst een lijstje af met punten waar je op moet letten bij het kopen. Er zijn meerdere aspecten die ervoor zorgen of de schaatsen als goed of niet goed beoordeeld worden. De belangrijkste punten zijn: 


Schoenmaat

Het eerste waar je naar kijkt is je eigen schoenmaat en de schoenmaat van de gewenste kunstschaats. Een te kleine schaats past natuurlijk niet, maar koop ook nooit een te grote schaats. Je hebt teveel ruimte in de schoen, waardoor je stabiliteit en snelheid verlaagt. Om te beoordelen of je de juiste schoenmaat hebt trek je de veters hard vast, terwijl je hiel aan de achterkant stevig aandrukt. Komen je hak of hiel niet naar boven, dan heb je de juiste schoenmaat gevonden. 

Ijzer

Alles gaat en staat met het ijzer van de kunstschaats. Er zijn 2 punten waar je op moet letten wat betreft het ijzer: de hardheid van het staal en de grootte van de springpunt. Harde ijzers zijn een stuk beter, want ze hebben meer weerstand, gaan sneller en blijven langer scherp. Zachte schaatsen raken sneller bot en glijden minder snel door. Laat je ijzers ook regelmatig slijpen, zodat je meer balans hebt en sneller schaatst.

Prijs

Veel consumenten hebben het idee dat je dure kunstschaatsen moet kopen om hoge kwaliteit in te slaan. Dit fabeltje kan direct naar de prullenbak verwezen worden, want ook goedkope kunstschaatsen of schaatsen in de aanbieding kunnen van erg hoge kwaliteit zijn. We raden eerder aan om naar het merk te kijken dan naar de prijs. Koop kunstschaatsen van een bekend merk met een hoge naamsbekendheid.Kunstschaatsen laten slijpen

Om de snelheid en wendbaarheid op het ijs te verbeteren is het noodzakelijk dat de schaatsen scherp zijn. Het is dan ook aan te raden om je schaatsen zo nu en dan te laten slijpen voor het beste resultaat. In vergelijking met andere schaatsen hoeven kunstschaatsen minder vaak geslepen te worden. Dit komt doordat de ijzers langer en rechter zijn en van hogere kwaliteit staal. 


Je schaatsen laten slijpen kan je doen bij de meeste ijshallen waar ze schaatsen verhuren of waar je recreatief kan schaatsen. We raden aan om niet je eigen schaatsen te slijpen indien je hier geen ervaring in hebt. De kosten om te laten slijpen varieert tussen de €5,- en €10,- waardoor het handiger is om het te laten doen door iemand die er verstand van heeft. Goed geslepen schaatsen kunnen voor jou het verschil maken. 

Veelgestelde vragen over kunstschaatsen

Wat is de gemiddelde prijs van kunstschaatsen?

De gemiddelde prijs van kunstschaatsen ligt rond de €75,-.

Wat zijn de beste kunstschaatsen voor een goedkope prijs?

De beste kunstschaatsen voor een goedkope prijs zijn de dames kunstschaatsen van Nijdam.