Beste Lockmachine voor Goedkope Prijs (2024)

Voor de beste Lockmachine voor de goedkoopste prijs zit je goed op Bestevoordeel.nl. Hier worden naaimachines van de hoogste kwaliteit uitgelicht voor de scherpste prijzen. Een goede lockmachine is betrouwbaar, functioneel en stevig zodat secuur te werk kan gaan. Bekijk hier de top- 5 beste lockmachines voor een uitstekende prijs: 

1. Singer Lockmachine - 1300 steken

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

De beste lockmachine voor een voordelige prijs is de Singer lockmachine met maar liefst 1300 steken. Met een mooie witte uitstraling is deze moderne lockmachine voor iedereen een handig apparaat die het beste resultaat zal bieden. Alles wat je zelf naait ziet er aan de binnenkant net zo mooi uit als aan de buitenkant. Daarnaast kan je met deze overlockmachine alle materialen snel en secuur afwerken. Niet alleen basisstoffen, maar ook elastische, sterke en gladde stoffen kunnen netjes afgewerkt worden.


Ook bespaar je veel tijd met de Singer lockmachine, want het apparaat snijdt, naait en zoomt in een handeling. Voordat je het weet is het resultaat bereikt met de lockmachine van Singer. Als laatste kan deze machine naden naaien die je alleen ziet bij gekochte kleding. Het resultaat ziet er professioneel uit en dat is de reden dat veel consumenten kiezen voor Singer. 


De afmetingen van de lockmachine zijn 33 x 28 x 28 centimeter met een gewicht van 6 kilogram. Je kan de machine dus redelijk makkelijk verplaatsen. De veiligheidsvergrendeling zorgt ervoor dat het apparaat betrouwbaar is en dat je het kan afsluiten na gebruik. De beste goedkope lockmachine van de hoogste kwaliteit is dus de Singer lockmachine.

Voordelen 

 • Moderne uitstraling
 • Professioneel resultaat zichtbaar
 • Binnenkant is even mooi als buitenkant
 • Veel stoffen kunnen afgewerkt worden

Nadelen

 • Geen snoer opbergruimte


2. Brother 1034DX - Lockmachine

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Een lockmachine van Brother is altijd een betrouwbare en vertrouwde optie. Deze 1034DX model is een hoogwaardige machine met een moderne uitstraling, die secuur te werk gaat. In totaal heeft de Brother 1034DX 4 steken en beschikt het over een aanschuiftafel. Het is een 3/4 draads overlockmachine voor beginners met een draai systeem voor de onderste grijper. 


Het apparaat is geschikt voor alle denkbare stoffen en levert professioneel resultaat. Deze lockmachine naait 2 keer zo snel als een gewone naaimachine. Heb je dus weinig tijd om te naaien, dan red deze Brother 1034DX jou ten alle tijden. Zelfs lastige stoffen zoals zijde, tafelkleden en gordijnen heb je eenvoudig gezoomd met deze lockmachine. Niet alleen de snelheid wordt geprezen, ook het prachtig afgewerkte resultaat mag er zijn. 


Verder heeft de Brother 1034XD een gemakkelijk te volgen inleg draadvoering systeem en een in-rijgsysteem voor de onderste grijper. De machine maakt gebruik van standaard naaimachine naalden met een omwisselbare vrij naald oppervlak. Kort gezegd is de Brother 1034 een meer dan uitstekende lockmachine voor een goedkope prijs. 

Voordelen 

 • Bekend en betrouwbaar merk
 • Gemakkelijk inleg draadvoering systeem
 • Hoge snelheid en geweldige afwerking
 • Geschikt voor vrijwel alle stoffen

Nadelen

 • Geen automatische naaldstop

3. Brother 2104D - Lockmachine

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

De derde lockmachine is ook van het merk Brother en dat is niet voor niets. Het is namelijk een uitstekende merk die zijn sporen heeft verdiend en hoge kwaliteit producten aanbied. Zo ook de moderne Brother 2104D lockmachine. In totaal heeft het apparaat 4 steken en een automatische draadinrijger. Dankzij dit eenvoudige inrijgsysteem en de wegklapbare ondergrijper kan je snel met de Brother 2104D draden verwisselen. De Brother 2104D staat bekend om de snelheid waarmee het te werk gaat.


Naast de snelheid staat het apparaat ook bekend om de hoge kwaliteit resultaten die het levert. Het is voorzien van 3 of 4 draads afwerk steken waardoor je kan snijden, naaien en afwerken. Ook bevat het apparaat een heldere LED verlichting. Hierdoor kan je ook in het donker werken met de lockmachine en secuur afwerken.


De Brother 2104D heeft nog veel meer specifieke eigenschappen om het beste eindwerk af te leveren. Zo snel en secuur naaien heb je nog nooit gedaan en zal je versteld doen staan. De Brother 2104D is dus een uitstekende keuze voor beginners en gevorderden. 

Voordelen 

 • Uitstekend merk
 • Automatische draadinrijger
 • Wegklapbare ondergrijper

Nadelen

 • Geen automatische naaldstop
 • Geen aanschuiftafelGemiddelde prijs van een Lockmachine

Om de gemiddelde prijs te bepalen van een lockmachine is grondig onderzoek gedaan. In dit onderzoek zijn alleen de machines meegenomen die betrouwbaar en van hoge kwaliteit zijn. Om tot een goede prijsschatting te komen hebben wij meerdere aanbieders vergeleken op de prijzen en kwaliteiten.  

Hieruit is gebleken dat een betrouwbare en van hoge kwaliteit lockmachine gemiddeld €310,- kost. 

Wij hebben voor jou de lockmachines uitgekozen onder de gemiddelde aankoopprijs, maar wel voor gegarandeerd de beste kwaliteit. 


Wat is een Lockmachine? 

Een lockmachine is een soort naaimachine, waarbij het verschil zit in de techniek waarmee de steken worden gemaakt. Bij een naaimachine worden de bovendraad-en onderdraad om elkaar heen geslagen met hulp van een kleine spoel, terwijl een lockmachine worden de lusjes van een of meerdere draden geborgd. 

Een andere benaming voor lockmachine is kettingsteekmachine. Deze werd oorspronkelijk ontwikkeld als borduurmachine en werd vroeger veelal gebruikt. In de loop der jaren is de techniek van de kettingsteekmachine ver ontwikkeld. Inmiddels maken grote bedrijven gebruik van deze manier van steken. 

Lockmachine kopen


Lockmachine kopen - Waar moet ik op letten? 

Een lockmachine kopen is een goede optie, aangezien het een handig apparaat is die vaak gebruikt kan worden. Wel moet je ervoor zorgen dat je een hoge kwaliteit lockmachine koopt die over functionele eigenschappen beschikt voor het beste resultaat. Om ervoor te zorgen dat je zeker weten de juiste lockmachine gaat kopen benoemen we een aantal aspecten waar je op moet letten bij het kopen van een lockmachine: 


3 of 4 draads

Bedenk van tevoren waar je de lockmachine voor wilt gebruiken. Aan de hand hiervan bepaal je ook of je een 3 of 4 draads of een combinatie lockmachine nodig hebt. Een 3 draads lockmachine is goed te gebruiken voor het afwerken van stoffen. Het is voornamelijk bedoeld voor beginners. Na een tijdje is dit niet meer voldoende en gaan veel naaiers over op een 4 draads lockmachine. Deze zijn geschikt om bijvoorbeeld kleding in elkaar te naaien en afwerken voor een nog professionelere uitstraling. 

Verlichting

Het is handig om een lockmachine met verlichting te kopen, zodat je op ieder moment van de dag kan naaien. Niet alleen geeft het licht een beter zicht algemeen, ook de meest specifieke punten van de kleding komen naar voren. Voor secuur werken en het beste resultaat is verlichting noodzakelijk op een naaimachine. De meeste lockmachines bevatten een LED lamp om precisie te geven.

Eenvoudig inrijgsysteem 

Om het naaien niet te moeilijk te maken is een makkelijk inrijgsysteem een vereiste. Het beste is om een lockmachine te kopen die een automatisch inrijgsysteem heeft, zodat je geen fouten kan maken. Een automatisch inrijgsysteem levert het beste resultaat af en werkt erg netjes. 

Prijs & Merk

Een goedkope lockmachine kan ook van hoge kwaliteit zijn. Je hoeft echt niet opzoek te gaan naar het duurste apparaat voor het beste resultaat. Koop wel een lockmachine van een bekend merk die een hoge naamsbekendheid heeft. Zo ben je er zeker van dat het apparaat die jij in huis haalt betrouwbaar en functioneel is. Lockmachine aanbieding

Een goedkope lockmachine kan je vinden in de aanbieding. Producten die in de aanbieding zijn worden voordelig afgeprijsd zonder dat ze verlagen in kwaliteit. Een lockmachine in de aanbieding is een product dat veel gezocht wordt, en dat komt voornamelijk doordat lockmachine best duur zijn. Als goedkopere oplossing wordt dus gezocht naar aanbiedingen en soms zijn deze beschikbaar. Klik hier om te kijken of er een Lockmachine in de aanbieding is.Verschil tussen een naaimachine en lockmachine

Een lockmachine en naaimachine lijken erg op elkaar qua uiterlijk, maar er zitten wel degelijk grote verschillend tussen de 2 technieken. Beide machines werken met een naald met een oog vlakbij de punt, die vervolgens een draad door een stuk textiel kunnen prikken. Aan de andere kant van de stof waaraan gewerkt wordt ontstaat dan een lusje.

Bij een naaimachine wordt dat lusje helemaal om de spoel heengetrokken, en aangezien er uit die spoel ook een draad komt, worden er nu 2 draden om elkaar heen geslagen. Omdat de lus helemaal om de spoel heen draait, raakt draad op en moet deze regelmatig vervangen worden. 

Bij een lockmachine is een losse spoel niet nodig. Het lusje dat door de stof werd getrokken wordt geborgd door het volgende lusje. Ook het volgende lusje wordt weer geborgd door een volgende en zo gaat de techniek constant door. Over het algemeen is 1 klos garen genoeg om zo te stikken. Zo maakt de machine een kettingsteek 

Welke techniek is beter?

Er wordt verondersteld dat de techniek van een lockmachine meerdere voordelen heeft ten opzichte van een naaimachine. Ondanks dat het vaak een persoonlijke voorkeur is op de vraag "wat of wie is beter?", zijn er toch wel een aantal reden te noemen waarom een lockmachine beter is dan een naaimachine. Hieronder worden de belangrijkste redenen benoemd: 

 1. Er hoeft niet constant een spoel vervangen te worden, aangezien het proces door blijft gaan
 2. De lockmachine kan veel sneller naaien 
 3. Lijnen van een lockmachine zijn dikker waardoor hele vlakken kunnen worden opgevuld
 4. Er zijn messen die de stofresten wegsnijden, waardoor een afgewerkte vorm ontstaat

Ook zijn er nadelen te benoemen van een lockmachine ten opzichte van een naaimachine. Waarschijnlijk kunnen de ervaren naaiers de volgende redenen beamen waarom een naaimachine beter zou zijn dan een lockmachine:

 1. De lockmachine moet veel meer garen gebruiken om even lang stiksel te maken
 2. Een lockmachine kan alleen vooruit stikken, terwijl een naaimachine meerdere kanten op kan gaan

Veelgestelde vragen over Lockmachines

Wat is de gemiddelde prijs van een lockmachine?

De gemiddelde prijs van een goede lockmachine is rond de €310,-.

Wat is de beste lockmachine voor een goedkope prijs?

De beste lockmachine voor een schappelijke prijs is de Singer 1300 steken lockmachine.