Matras Aanbieding

Opzoek naar een Matras van de hoogste kwaliteit voor een voordelige prijs? Bestevoordeel.nl heeft alle aanbiedingen van de meest verkochte merken voor jou uitgelicht. Al deze matrassen zijn in de aanbieding bij betrouwbare aanbieders, waardoor jij verzekerd bent van een hoge kwaliteit product. Bekijk hieronder alle matras aanbiedingen:M Line Matras AanbiedingNaam: M line - traagschuim matras Slow Motion

Originele Prijs: €1348

Nieuwe Prijs: €1124

Je bespaart: 17%

Emma Matras AanbiedingNaam: Lilli Furniture - Emma bedbank met uitschuifbaar logeerbed en 2 lades

Originele Prijs: €1109

Nieuwe Prijs: €989

Je bespaart: 11%


Pullman Matras AanbiedingNaam: Pullman Matras Silverline Premier 90 x 200

Originele Prijs: €799

Nieuwe Prijs: €749

Je bespaart: 7%


Tempur Matras AanbiedingNaam: Kenwood kMix KMX750AR

Originele Prijs: €1149

Nieuwe Prijs: €1079

Je bespaart: 6%


Gemiddelde prijs van een Matras

Om de gemiddelde prijs te bepalen van een matras is grondig onderzoek gedaan. In dit onderzoek zijn alleen de matrassen meegenomen die betrouwbaar en van hoge kwaliteit zijn. Om tot een goede prijsschatting te komen hebben wij meerdere aanbieders vergeleken op de prijzen en kwaliteiten.  

Hieruit is gebleken dat een betrouwbare en van hoge kwaliteit matras gemiddeld €340,- kost. 

Wij hebben voor jou de beste matrassen uitgekozen onder de gemiddelde aankoopprijs, maar wel voor gegarandeerd de beste kwaliteit. Wat is een Matras precies? 

Een matras is een lichaam ondersteunend onderdeel van een bed. Het matras wordt op een bodem gelegd en geeft het lichaam de steun die het nodig heeft. Het moet onder andere ervoor zorgen dat jouw lichaam geen klachten krijgt, maar gemak ondervind en volledig ontspant. Rust is een belangrijk aspect tijdens het slapen gaan en daar helpt een matras uitstekend bij. 


Matras afmetingen 

De afmetingen van een matras verschillen. Dat komt omdat ieder persoon een andere lengte heeft en daarom ook een ander matras nodig heeft. De meest voorkomende afmeting in de lengte is 200 centimeter en loopt uit tot 210 of 220 centimeter. In de breedte zijn verschillende afmetingen mogelijk die variëren tussen de 80 centimeter en 180 centimeter. 


Om de afmetingen juist aan te geven wordt bijvoorbeeld gezegd: een matras 140 X 200 centimeter. 


Matras kopen - waar moet ik op letten? 

Sta je op het punt om een matras te kopen? Wees dan bewust van het feit dat er enkele aandachtspunten zijn waarop jij moet letten voordat je het matras gaat kopen. Je wilt natuurlijk beschikken over het lekkerste matras die voldoet aan al jouw wensen. Hieronder worden enkele aspecten benoemd waar jij aan moet denken voordat je over gaat tot kopen:

  • Soort matras: Ieder matras is anders! De ene is bijvoorbeeld een stuk zachter, de andere is weer wat langer. Zo zijn er talloze matrassen met ieder zijn eigen kenmerken. Verder in dit artikel worden de verschillende soorten matrassen benoemd. Het type matras is dus een belangrijk punt om op te letten voordat je overgaat tot kopen.
  • Prijs: Het verschil in prijs tussen de soorten matrassen is groot. Er zijn goedkope matrassen maar ook een stuk duurdere. Bepaald dus van tevoren hoeveel budget jij beschikbaar wilt stellen voor het kopen van een nieuw matras. 
  • Ventilatie: Dit is belangrijk voor de vochtregulatie. Iedere nacht geeft het lichaam vocht af dat in het matras trekt. Een goede ventilatie laat het vocht gemakkelijk doorstromen en afvoeren. Het bed blijft een stuk frisser door vochtregulatie en de hygiëne blijft op peil.
  • Bedbodem: Er zijn verschillende soorten bedbodems waar een matras op steunt. Denk aan bijvoorbeeld boxsprings, lattenbodems en schotelbodems. Deze bedbodems zorgen voor stevigheid en geven garantie dat jij voldoende steun krijgt. Een matras voelt hierdoor nog een stuk lekkerder aan. 
  • Levensduur: Wij adviseren altijd om een matras te kopen van hoge kwaliteit met een lange levensduur. Niet alleen wil je lange tijd genieten van een matras, ook voorkomt een goed matras fysieke klachten. Een matras die lang meegaat en in goede staat blijft is een groot voordeel. 


Welke soorten matrassen zijn er?  

Iedereen heeft andere wensen wat betreft matrassen. De ene persoon houdt meer van stevigheid en de andere wil vooral helemaal wegzakken in het matras. Daarom zijn er verschillende soorten matrassen om voor iedere doelgroep het juiste matras aan te bieden. De meest gebruikte matras soorten zijn:


Koudschuim matrassen

Dit zijn goed ventilerende matrassen die veerkrachtig zijn zonder dat er kuilvorming ontstaat. Over het algemeen brengen koudschuim matrassen enorm veel steun en comfort. Daarnaast gaan deze modellen lang mee zodat jij jarenlang heerlijke nachten beleeft op dit matras. 

Traagschuim matrassen

Deze modellen bieden extra comfort doordat de traagschuim matrassen een mal maakt van het lichaam waardoor de druk verdeeld wordt over het hele matras. De doorbloeding wordt hierdoor niet afgekneld en jou lichaam zal zich volledig overgeven tot het traagschuim matras. 

Latex matrassen

Gemaakt van latex rubber dat elastisch is en veel veerkracht heeft. Het nadeel van een latex matras is dat deze modellen vaak een slechte ventilatie hebben. Hierdoor is het matras erg warm en snel vochtig. Ook droogt latex snel uit waardoor het harder wordt en niet lang mee gaat. 

Polyester matrassen

Ook wel bekend onder de naam schuimplastic of schuimrubber matrassen. Dit zijn relatief goedkope matrassen met een beperkte luchtcirculatie en een slechte druk verlaging. Ze zijn voornamelijk geschikt als logeermatras en goed inzetbaar als combinatie matras. Als echte voordeel koper is een polyester matras een goede keuze. 

Binnenvering matrassen

Een binnenvering matras bevat een kern van een groot aantal stalen veren die aan elkaar verbonden zijn. De veerkracht en lichaamsondersteuning hangt af van de dikte van het gebruikte staaldraad. De ventilatie bij deze matrassen is erg goed, waardoor er voldoende vochtcirculatie plaatsvind. Zowel lichte als zware personen kunnen gebruik maken van een binnenvering matras. 

Waterbed matrassen 

Slapen op water is tegenwoordig hip en daarom zijn er waterbed matrassen die garant staan voor een goede nachtrust. Bij een waterbed wordt het lichaam volledig ondersteund waardoor je niet de hele tijd hoeft te draaien voor een goede lig houding. Daarnaast hebben de matrassen een lange levensduur, is het instelbaar, hygiënisch en zorgt het matras ervoor dat jij sneller in slaap valt. Een uitstekende optie dus die over vele functionaliteiten beschikt om het slapen voor jou lekkerder te maken. 


Wie zijn betrouwbare aanbieders van matrassen? 

Er zijn vele merken en aanbieders van matrassen. Wij van Bestevoordeel adviseren consumenten om altijd een matras te kopen van een betrouwbaar merk die een grote naamsbekendheid heeft opgebouwd. Over het algemeen leveren deze aanbieders namelijk hoge kwaliteit matrassen met een lange levensduur. Hieronder worden een aantal matras merken benoemd die goed beoordeeld worden door eerdere kopers en waarvan de matrassen goed uit de test komen: 

Emma matras 

Zonder twijfel een van de meest bekende matrassen zijn de Emma matrassen. Als jij opzoek bent naar goede nachtrust en zeker wilt zijn van een stevig matras dan zijn de Emma matrassen zeer goed aan te raden. Het merk heeft meerdere prijzen gewonnen van consumentenverenigingen in onder andere Nederland, Engeland, Frankrijk en België door de hoge kwaliteit matrassen. Comfortabel en duurzaamheid zijn belangrijke factoren voor het merk en de matrassen worden continue geïnnoveerd en getest, waardoor de kwaliteit enorm hoog aangeschreven is. 

Pullman matras

Een ander bekend merk in de matrassen wereld is Pullman. Een Pullman matras zorgt ervoor dat jij altijd uitgerust wakker wordt. Uitgebreide keuze bij het kopen van een matras, aangezien Pullman zowel stevige als zachte en van allerlei materialen ontworpen matrassen aanbied. Alle Pullman matrassen zijn behandeld met een probiotica die op natuurlijke wijze zorgt voor een frisse slaapomgeving. Handvaten zijn standaard aanwezig op de matrassen en maken het makkelijk om de matras regelmatig te keren. U heeft bij Pullman de keuze om zonder meerprijs te kiezen uit een standaard- of firm matras.

M Line matras

Een laatste aanrader names ons zijn de M Line matrassen. Ook deze matrassen zijn van hoge kwaliteit en worden vaak gekocht door klanten. Iedere M Line matras is opgebouwd uit verschillende lagen en daardoor geschikt voor iedereen. Ook zijn er verschillende modellen verkrijgbaar waaronder de Slow Motion (milieu vriendelijk) en de Cool Motion (klimaat regulerend). Vooral onder sporters zijn M Line matrassen razend populair. Veel fysiotherapeuten raden deze modellen dan ook aan. De ondersteuning is namelijk goed, er zit een sterke ventilatie in de matrassen inbegrepen waardoor er voldoende vochtregulatie is en de druk wordt verdeeld over het hele matras. 


Dit zijn enkele matras merken die wij aanraden aan potentiële kopers.

Veelgestelde vragen over Matrassen

Wat is de gemiddelde prijs van een matras?

De gemiddelde prijs van een goed matras is rond de €340,-.

Wat is het beste matras voor een goedkope prijs?

Het beste matras voor een schappelijke prijs is de Emma O2