Beste Regenton met Plantenbak voor een Goedkope Prijs (2024)

Een regenton met plantenbak kopen? Dat kan voordelig bij Bestevoordeel.nl. Wij hebben de hoogste kwaliteit plantenbak regentonnen uitgezocht voor de laagste prijs. Zo hoef jij niet teveel geld uit te geven om betrouwbaar water op te vangen en de plantjes te laten bloeien. Bekijk hieronder de Top-5 beste regentonnen met plantenbakken voor de goedkoopste prijs:


1. Excellent 2IN1 Regenton en Bloembak

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

De Excellent 2IN1 Regenton en Bloembak is als beste uit de test gekomen bij het vinden van een regenton met plantenbak. Door het stoere design dat lijkt op een bloembak en de functionaliteiten van een goed werkende regenton is dit een logische keuze om uit te lichten. De hoogte van de bloembak is 110 centimeter en de breedte 111 centimeter. Daarnaast is de inhoud van de Excellent 2IN1 Regenton en Bloembak 300 liter, dus er kan veel water opgevangen worden. 


Vanaf het dak wordt 300 liter water opgevangen dat vervolgens hergebruikt kan worden. De regenton is gemaakt van polytheen materiaal en bevat een kunststof kraan. Door de houten uitstraling past het design van de bloembak goed bij vrijwel ieder tuin interieur. Het is mogelijk om aan de zijkant van de regenton een vulautomaat aan te sluiten en ook kan je de ton optillen aangezien er aan beide kanten gaten zitten. 

Voordelen 

 • Stijlvolle uitstraling
 • 300 liter water op te vangen
 • Stevig materiaal
 • Vulautomaat is aan te sluiten

Nadelen

 • Geen ronde ton


2. Regenton met plantenbak 300 liter - Garantia

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Een ander goed aangeschreven regenton met plantenbak is deze 300 liter optie van het merk Garantia. Dit is een 2 in 1 regenton met een mokka kleur en een vaas vormig design. Het is een stijlvolle regenton die wordt geleverd inclusief tapkraan en planten bak. In totaal heeft de Garantia dus een inhoud van 300 liter om water op te vangen met daarop nog een plantenbak voor decoratie. Overtollig water in de plantenbak wordt automatisch naar beneden gezogen en opgeslagen in de regenton. 


Ook wordt er een filter meegeleverd bij de aankoop van de Garantia 300 liter. Deze zorgt ervoor dat het vuil weggefilterd wordt uit het water, waardoor je gegarandeerd schoon water hebt. Aan de onderkant van de Garantia 300 liter zit een winter aftappunt. Deze is bedoeld om de regenton te laten leeglopen in een vorstperiode. De hoogte van de Garantia is 145 centimeter en de breedte 62 centimeter. 

Voordelen 

 • Stijlvolle regenton met plantenbak
 • Geleverd inclusief tapkraan en filter
 • Winter aftappunt

Nadelen

 • Moeilijk op te tillen


3. Regenton met plantenbak 160 liter - Flowers

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Een soortgelijke regenton met plantenbak als die hierboven is deze 160 liter optie van Flowers. Ondanks de gelijkenissen zijn het toch 2 heel verschillende regentonnen en dat is meteen te zien aan de inhoud. Deze plantenbak regenton heeft een lagere inhoud van 160 liter in totaal. Ook de afmetingen zijn kleiner met een hoogte van 116 centimeter en een breedte van 41 centimeter. Door de taupe kleur en de stijlvolle vorm past de Flowers 160 liter regenton in vrijwel iedere tuin. 


Aan de voorkant bevind zich een 3/4 aansluiting waaraan de waterkraan kan worden geschroefd. Naast de 160 liter water die kan worden opgevangen door de regenton zit er dus ook een plantenbak aan de bovenkant. Al het overtollige water zal naar beneden zakken en terecht komen in de regenton. Ook zit er een zijafvoer om de ton volledig te legen voor de vorstperiode. De regenton is ontworpen van stevig materiaal en UV-bestendig kunststof. 

Voordelen 

 • Een compacte regenton 
 • 3/4 aansluiting 
 • Inclusief zijafvoer
 • Ontworpen van UV-bestendig kunststof

Nadelen

 • Waterkraan wordt niet meegeleverd


4. Antique Amphore regenton antraciet 600 liter met plantenbak

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

De regenton met plantenbak die de grootste inhoud water kan opslaan in dit lijstje is de Antique Amphore regenton antraciet. In totaal heeft deze regenton het vermogen om maar liefst 600 liter water op te slaan. Het voordeel hiervan is dat je voor lange tijd water kan opslaan en ook in drogere periodes voldoende water ter beschikking hebt. Ook deze regenton is van het merk Garantia die een koploper is in het aanbieden van betrouwbare regentonnen. Naast de prachtige uitstraling voor in de tuin is deze regenton ook nog eens functioneel. De ton neemt weinig ruimte in beslag ondanks de hoge inhoud en wordt gedecoreerd met planten. 


Het materiaal dat gebruikt is bij het ontwerpen van de Garantia regenton is stevig kunststof. Dit materiaal geeft extra stevigheid en zorgt ervoor dat de regenton een langere levensloop kent. De regenton wordt geleverd inclusief aftapkraan, chromen kraan en is UV/weer bestendig. Ook de afmetingen zijn niet dusdanig groot dat het een sta-in-de-weg is in de tuin. Met een hoogte van 120 centimeter en een breedte van 88 centimeter zal er vast een geschikte plek in de tuin zijn voor de Antique Amphore regenton. 

Voordelen 

 • Hoog inhoud vermogen van 600 liter
 • Betrouwbaar merk Garantia
 • UV en weerbestendig
 • Neemt weinig ruimte in beslag

Nadelen

 • Heeft een redelijk lange levertijd van 1 tot 4 weken


5. Taupe regenton met plantenbak - Garantia 

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Wie verrast het nog? Ook de laatste regenton met plantenbak uit dit lijstje komt namelijk van het merk Garantia. Het is gewoon een steengoed merk met betrouwbare en functionele regentonnen. In dit geval bespreken we de Taupe regenton met plantenbak die een inhoud heeft van 300 liter, een hoogte van 145 centimeter en een breedte van 62 centimeter. Deze Garantia is een 2 in 1 regenton in een vaas achtige vorm. Overtollig water in de plantenbak wordt automatisch naar de regenton geleid. 


Bij de aankoop van de Garantia taupe regenton met plantenbak wordt een chromen tapkraan en plantenbak meegeleverd. Je kan het product dus direct aansluiten en gebruiken. Onderin de regenton zit een winter aftappunt om de regenton leeg te laten lopen tijdens de vorstperiode. 

Voordelen 

 • Betrouwbaar merk
 • 2 in 1 regenton met stijlvol design
 • Winter aftappunt

Nadelen

 • Moeilijk om op te tillenGemiddelde prijs van een regenton met plantenbak 

Om de gemiddelde prijs te bepalen van een regenton met plantenbak is grondig onderzoek gedaan. In dit onderzoek zijn alleen de regentonnen meegenomen die betrouwbaar en van hoge kwaliteit zijn. Om tot een goede prijsschatting te komen hebben wij meerdere aanbieders vergeleken op de prijzen en kwaliteiten.  

Hieruit is gebleken dat een betrouwbare en van hoge kwaliteit plantenbak regenton gemiddeld €375,- kost. 

Wij hebben voor jou de regentonnen uitgekozen van de hoogste kwaliteit die populair zijn onder consumenten.


Wat is een regenton met plantenbak?

Een regenton is een vat, ton of vaas waarin regenwater wordt opgevangen dat via een regenpijp vanuit de dakgoot komt. De meeste regentonnen zijn van kunststof materiaal en kunnen een grote hoeveelheid water opslaan. Het voordeel van een regenton is dat je over voldoende water beschikt in droge periodes. Je hoeft in deze droge periodes niet perse water uit de kraan te pakken voor specifieke doeleinden, maar kan het opgeslagen water gebruiken. Dit is duurzamer en het kost je minder geld.


Een regenton met plantenbak heeft eigenlijk hetzelfde werking als een normale regenton, alleen voor de decoratie zit er een plantenbak met daarin planten aan de bovenkant van de regenton. Een regenton met plantenbak zorgt voor een sfeervollere tuin interieur.  Regenton kopen: waar moet ik op letten?

Bij het kopen van een regenton zijn er een aantal belangrijke punten waar je op moet letten. Het is een product met een duurzame werking die je veel geld kan besparen. Daarom moet je bij de aankoop niet te lichtzinnig denken, maar de juiste overwegingen maken. Om je beter op weg te helpen benoemen we de belangrijkste punten waar een goede regenton (met plantenbak) aan moet voldoen, zodat je zeker weet dat je een betrouwbaar en goed werkend product koopt: 


Inhoud

Ten eerste is de inhoud een van de belangrijkste punten om naar te kijken. Dit wil zeggen de totale hoeveelheid water dat de regenton kan opslaan. Waarom dit belangrijk is? De verschillen in inhoud tussen regentonnen zijn gigantisch dat soms oploopt met honderden liters. Wij raden aan om een regenton te kopen die een inhoud heeft van minimaal boven de 100 liter, zodat je voldoende water op kan slaan in bijvoorbeeld droge periodes. Hoe meer water je kan opslaan, hoe duurzamer je te werk gaat en hoe meer geld je uiteindelijk bespaart. 

Aftapkraan 

De aftapkraan is natuurlijk een van de meest opvallende onderdelen van een regenton die ten alle tijden moet werken. Werkt de aftapkraan niet, dan zal je geen water kunnen halen uit de regenton en moet je alles handmatig verwerken. Dit is niet functioneel en kost je erg veel tijd. Koop dus een regenton met een kunststof of chromen aftapkraan. Ook is het belangrijk dat je de aftapkraan in de winter kan gebruiken, zodat het water niet bevriest tijdens de vorstperiode. 

Materiaal

Ook het materiaal waarvan de regenton is ontworpen is een essentieel punt. Om er zeker van te zijn dat je een betrouwbare en stevige regenton koopt moet het ontworpen zijn uit hoogwaardig materiaal. Hedendaags zijn veel regentonnen ontworpen uit kunststof en dat is dan ook een betrouwbaar en stevig materiaal. Sommige tonnen komen voort uit aluminium en dat is natuurlijk ook een hoogwaardig materiaal. 

Afmetingen

Wees er altijd van bewust dat een regenton hoogstwaarschijnlijk in de tuin zal komen te staan. Bedenk vooraf of hier genoeg ruimte voor is en hoeveel ruimte in dat geval beschikbaar is voor een regenton. In de product beschrijving staat altijd de afmetingen van een regenton vermeld dus je kan vooraf berekenen en nagaan of de regenton geschikt is voor de ruimte in jouw tuin. 

Filter

Het doel van een filter is om vuil weg te halen uit het water. Bij het kopen van een regenton is dit zeker weten een van de belangrijkste punten. Vuil water is ten eerste niet drinkbaar en ook voor andere activiteiten met water wil je schoon water gebruiken. Een filter zorgt er dus voor dat het water schoon blijft en dat het vuil zal verdwijnen. Wij raden aan om altijd een regenton met plantenbak te kopen die een filter bevat.

Veelgestelde vragen over regentonnen

Wat is de gemiddelde prijs van een regenton met plantenbak?

De gemiddelde prijs van een betrouwbare regenton met plantenbak ligt rond de €375-.

Wat is de beste regenton met plantenbak voor een goedkope prijs?

De beste regenton met plantenbak voor een schappelijke prijs is de Excellent 2IN1 Regenton en Bloembak.