Beste Schuim Brandblusser voor een Goedkope Prijs (2024)

Wil je een brandblusser die schuim spuit kopen, maar liever niet teveel geld besteden? Dat kan bij bestevoordeel.nl. Er zijn veel schuim blussers verkrijgbaar met goede reviews en een uitstekende prijs. Bekijk hier de Top- 5 schuim brandblussers voor de beste prijs.  

1. Smartwares FEX-15230 Brandblusser

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

De beste schuim brandblusser die veilig en betrouwbaar werkt is de Smartwares FEX-15230. De blusser is geschikt voor brandklasse A en B en heeft een inhoud van 3 liter. Dit is een ideaal volume voor thuis of op het werk. Deze brandblusser zorgt ervoor dat een brand vroegtijdig gedoofd wordt en, waardoor je schade en letsel beperkt en mensen in veiligheid brengt. Er wordt een beugel bij de aankoop van de schuimblusser geleverd, waardoor je hem ook kan ophangen. 


Zoals gezegd is de Smartwares FEX-15230 geschikt voor brandklasse A en B. Brandklasse A wilt zeggen vaste stoffen zoals papier en hout. Brandklasse B zijn vloeistoffen als olie, benzine en kunststof. Deze schuimblusser maakt gebruik van schuim en water en is daardoor milieuvriendelijker dan bijvoorbeeld een poederblusser.


De Smartwares FEX-15320 voldoet aan de Europese wet-en regelgeving. Je koopt dus een betrouwbare schuim brandblusser die in onveilige situaties vele mensen levens kan redden. Wees niet twijfelend en sla een brandblusser in huis voor je eigen veiligheid en voor die van anderen.

Voordelen 

 • Geschikt voor brandklasse A en B
 • Voldoet aan Europese regelgeving
 • Beugel wordt meegeleverd
 • Ideaal voor thuis

Nadelen

 • Niet vorst bestendig


2. Alecto BS-2 Brandblusser

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Een andere geschikte optie is de Alecto BS-2 brandblusser van schuim. Je gebruikt een brandblusser liever nooit, maar het is toch handig om er een in huis te hebben. Met de Alecto BS-2 ben je verzekerd van een betrouwbare en goed werkende schuimblusser. Het voldoet aan alle kwaliteitskenmerken van een goede blusser. Enkele eigenschappen zijn: geschikt voor A en B brandklasse, gebouwd met een lange levensduur en stevig staal materiaal waarvan de blusser is ontworpen. 


Verder is de Alecto BS-2 eenvoudig te gebruiken. Bijgeleverd wordt een instructieboekje (en een beugel) waarin staat hoe je de schuimblusser gebruikt. Daarnaast is de blusser voorzien van alle belangrijke certificaten die nodig zijn. De Alecto BS-2 is dus een betrouwbare brandblusser van schuim die in iedere thuis-of werk situatie levens kan redden. 

Voordelen 

 • Eenvoudig te gebruiken
 • Geschikt voor A en B brandklasse
 • Instructieboekje en beugel meegeleverd
 • Voorzien van alle belangrijke certificaten

Nadelen

 • Geen specifieke nadelen


3. Brandblusser schuim 6 liter AB - Flameline

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Deze schuim brandblusser van 6 liter is geschikt voor brandklasse A en B. Zowel het in brand staan van vaste als vloeibare stoffen kunnen gedoofd worden door deze multifunctionele blusser van Flameline. Het grote voordeel van deze Flameline blusser is dat er weinig gevolg schade ontstaat door het achtergebleven schuim. Zodra de schuim is ingezet worden de vlammen meteen gedoofd doordat er geen zuurstof meer bij het vuur kan komen. Zo gaan de vlammen direct uit. 


Deze schuimblusser wordt geleverd inclusief houder en controlesticker voor het eerste jaar. Verder voldoet de blusser aan de Europese wetgeving en Nederlandse/Europese keuringsnormen. De inhoud waarover deze brandblusser bevat is 6 liter, waardoor grote vlammen geblust kunnen worden. Niet alleen voor thuis, maar ook op de werkvloer is dit een uitermate geschikte schuimblusser die vele levens kan redden zonder veel schade daarbij aan te richten. 

Voordelen 

 • Grote inhoud
 • Weinig gevolg schade
 • Geleverd inclusief beugel en controlesticker
 • Geschikt voor thuis of op de werkvloer

Nadelen

 • Relatief duur vergeleken met de andere opties


4. Elro SB2NL Schuimblusser

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Deze compacte schuim blusser met een inhoud van 2 liter is de perfecte brandblusser voor bij jou thuis. Het is geschikt voor brand klasse A en B en heeft daarmee het vermogen om zowel vaste als vloeibare stoffen te doven. Met de ELRO SB2NL schuimblusser spuit je een afsluitende laag schuim over de brandende stoffen zodat het vuur snel dooft en niet opnieuw brand. 


Deze goedkope brandblusser van schuim is overal inzetbaar maar heeft niet een hele grote inhoud. Wij raden het product dan ook voornamelijk aan op kleine plekken zoals thuis of een op een kleine werkplek. Toch staat de ELRO SB2NL bekend als een hoge kwaliteit blusser met een uitstekende werking, ondanks het compacte formaat. 

Voordelen 

 • Brandklasse A en B te gebruiken
 • Vuur dooft enorm snel
 • Overal inzetbaar

Nadelen

 • Kleine inhoud


5. Brandblusser schuim 9 liter - 12BeSafe

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Deze grote brandblusser van 12BeSafe heeft een grote inhoud, waardoor het te gebruiken is op iedere plek. Ook is het voorwerp geschikt om brandklasse A en B te doven, oftewel vaste en vloeibare stoffen. Deze schuimblusser is voorzien van een Nederlandse 12BeSafe keuringssticker en is een van de meest voorkomende schuimblussers in Nederland. 


Niet alleen thuis, maar ook op festival, grote werkplekken en andere bezienswaardigheden is de 12BeSafe schuimblusser goed te gebruiken. Het heeft een hoog spuit bereik en blust de grootste vlammen binnen de kortste keren. Wees dus gerust en koop deze schuimblusser om je eigen veiligheid en die van anderen te verhogen. 

Voordelen 

 • Grote inhoud
 • Retro look en breed gezichtsveld
 • Dubbele geventileerde spiegellens

Nadelen

 • Relatief duur vergeleken met bovengenoemde skibrillenGemiddelde prijs van een Brandblusser

Om de gemiddelde prijs te bepalen van een brandblusser is grondig onderzoek gedaan. In dit onderzoek zijn alleen de blussers meegenomen die betrouwbaar en van hoge kwaliteit zijn. Om tot een goede prijsschatting te komen hebben wij meerdere aanbieders vergeleken op de prijzen en kwaliteiten.  

Hieruit is gebleken dat een betrouwbare en van hoge kwaliteit brandblusser gemiddeld €60,- kost. 

Wij hebben voor jou de beste schuimblussers uitgekozen onder de gemiddelde aankoopprijs, maar wel voor gegarandeerd de beste kwaliteit. 


Schuimblusser - Wat is het?

Een schuimblusser is een blusmiddel op basis van water en schuim vormend middel. Met een schuimblusser blus je branden in de klasse A (vaste stoffen) en B (vloeibare stoffen). Door het schuim vanuit de blusser krijgen de vlammen van de brand geen zuurstof meer, waardoor het binnen de kortste keren gedoofd is. 

Een schuimblusser kan je kopen in verschillende afmetingen en volumes. Voor thuis is een kleine schuimblusser met een inhoud van zo een 2-3 voldoende, maar voor grotere plekken is het aan te raden om een brandblusser te kopen met een inhoud van 6-9 liter. Een schuimblusser wordt op sommige plekken verplicht en op vrijwel iedere plek zeer aangeraden. 

Blusser


Brandblusser voor thuis - Waar moet het aan voldoen? 

Een brandblusser voor thuis is niet verplicht, maar wordt zeer aangeraden. Er kan op verschillende manieren brand ontstaan in een huishouden. Denk aan kortsluiting, in de keuken of vanuit de frituurpan. De schrik zit er flink in als je eenmaal vlammen ziet en je wilt deze natuurlijk zo snel mogelijk gedoofd hebben. Een schuimblusser is hiervoor de meest geschikte oplossing. Een goede brandblusser voor thuis moet aan de volgende vereiste voldoen:

 • Rijkstypekleur die aangeeft of de brandblusser is goedgekeurd en voor welke brandklasse het geschikt is
 • Keurnummer op het etiket
 • Geldigheid van het keurmerk, deze is 5 jaar lang geldig
 • Veiligheidseisen 

Hierboven zijn voornamelijk de veiligheid-en keurregels opgesteld. Voldoet jouw brandblusser voor thuis niet aan bovenstaande regels, dan is de brandblusser niet geldig en mag je officieel geen gebruik maken van het apparaat. Zorg er dus voor dat je de regels volgt en op tijd op orde hebt.Schuim brandblusser online kopen? 

Wil je een schuim brandblusser online kopen? Dat kan op deze pagina. Bovenaan het artikel zijn de beste schuim blusser voor een goedkope prijs voor jou uitgelicht. De partners van Bestevoordeel zijn hoogwaardige merken die betrouwbaar zijn en hoge kwaliteit producten leveren. Online een brandblusser kopen van de hoogste kwaliteit kan dus bij Bestevoordeel.nl. Het product wordt bij jou thuis geleverd met alles erop en eraan.Brandblusser schuim kopen - Waar moet ik op letten?

Een brandblusser van schuim kopen is in sommige gevallen verplicht en in alle andere gevallen zeer aan te raden. Jaarlijks komen meerdere mensen om het leven door brand, zonder dat er een blusser in de buurt was. Om dit te voorkomen raadt de overheid aan om altijd een brandblusser in huis te hebben. Sta je op het punt om een blusser te kopen, let dan op deze punten:


Veiligheid- en keurregels

Voldoet de schuimblusser niet aan de veiligheid- en keurregels die opgesteld zijn vanuit de wetgeving, dan is het apparaat niet geldig en mag je het officieel niet gebruiken. Zorg er dus voor dat je een keurnummer op het etiket hebt, een rijkstypekleur en geldigheid keurmerk. Heb je dit allemaal op orde, dan kan je de schuimblusser veilig gebruiken en kan je levens redden, indien er brand ontstaat. 

Brandklasse

De brandklasse is altijd een aspect waar je op moet letten bij het kopen van een brandblusser. Een goede brandblusser moet namelijk het vuur kunnen blussen voor brandklasse A en B. Het kan voorkomen dat er vaste stoffen in de brand vliegen, maar ook vloeibare stoffen. Met een schuimblusser die geschikt is om zowel A als B brandklasse te doven zit je dus goed. 

Inhoud

Iedere brandblusser van schuim heeft een andere inhoud. Sommige modellen zijn compact en bevatten een inhoud van zo een 2 liter, terwijl een grote blusser een inhoud heeft van 6-9 liter. Voor thuis is een brandblusser van 2-3 liter voldoende, maar voor grote bedrijfspanden raden we aan om een grotere brandblusser te kopen met een hoog volume.

Veelgestelde vragen over Schuim Brandblussers

Wat is de gemiddelde prijs van een schuim brandblusser?

De gemiddelde prijs van een goede schuimblusser is rond de €60,-.

Wat is de beste brandblusser van schuim voor een goedkope prijs?

De beste brandblusser van schuim voor een schappelijke prijs is de Smartwares FEX-15230