Voordelig parkeren bij Schiphol 

Iedereen die op vakantie gaat wilt natuurlijk genieten van de reis. De keerzijde hierbij is dat ook iedereen wilt besparen op een reis. Deze twee kunnen beter hand in hand gaan dan je wellicht zou denken. 

Een onderdeel van de reis die veel mensen vergeten of vergeten op te besparen is het parkeren bij de luchthaven. In dit artikel vertellen wij meer over het parkeren bij Schiphol, de grootste luchthavens van ons land, en hoe je gemakkelijk kan besparen op een parkeerplaats. 

De verschillende parkeermogelijkheden

Er zijn verschillende manieren om voordelig te parkeren bij Schiphol, de luchthaven nabij Amsterdam. Hierbij is het belangrijk je goed in te lezen in de mogelijkheden en je van te voren ook goed te verdiepen in de diensten en bijbehorende tarieven. Jij wilt toch ook dat het parkeren Schiphol goedkoop is?

Halen en brengen

De gemakkelijkste manier om te besparen is natuurlijk om gebracht en opgehaald te worden. Schiphol heeft een gratis kiss and ride locatie waar reizigers weggebracht en opgehaald kunnen worden. Een ideale en zeer voordelige optie dus! Je moet natuurlijk wel iemand zien te vinden die de tijd heeft om dit te doen. 

Officiële parkeerplaatsen

Schiphol beheert een aantal parkeerterreinen naast of in de buurt van de luchthaven. De terreinen op loopafstand, zoals P1 Schiphol, zijn doorgaans prijzig. Je kan echter ook voor bijvoorbeeld P3 lang parkeren kiezen. Je parkeert wellicht wat verder weg, maar wel tegen scherpere tarieven. Het kan echter nog voordeliger!

Externe parkeeraanbieders

Rondom Schiphol zijn ook veel externe parkeeraanbieders gevestigd. Dit zijn parkeerbedrijven die een terrein beschikbaar hebben in de buurt van Schiphol. Hier parkeer je vaak met een shuttle- of valetservice en dit tegen zeer schappelijke tarieven. Je bespaart al snel tientallen euro’s ten opzichte van de officiële parkeerplaatsen. 

Online vergelijken en reserveren

Nu vraag je jezelf wellicht af hoe je deze externe parkeeraanbieders kan vinden. Er zijn diverse externe parkeeraanbieders in de buurt van Schiphol. Gebruik vergelijkingssites om de tarieven en services te vergelijken. 

Het werkt vergelijkbaar met een vergelijker van bijvoorbeeld vliegtickets of accommodaties. Je selecteert namelijk de juiste luchthaven en de juiste aankomst- en vertrekdatum. Vervolgens kan je het beschikbare parkeeraanbod vergelijken en normaals gesproken ook direct de gewenste parkeerplaats reserveren. 

Zoals gezegd kan je al snel tientallen euro’s besparen, met name tijdens het duurdere hoogseizoen. De parkeerservice doet daarbij weinig tot niets onder ten opzichte van de officiële services. 

De verschillende parkeervormen

Voor je een parkeerplaats boekt is het natuurlijk handig om te weten hoe je jouw auto gaat parkeren en wat voor dienst er wordt geleverd. Er worden vier verschillende parkeervormen aangeboden bij Schiphol. 

Parkeren op loopafstand

De meest voor de hand liggende methode van parkeren is het parkeren op loopafstand. Je parkeert inclusief of exclusief reservering en kan vervolgens te voet door naar de luchthaven. De parkeerplaatsen op loopafstand worden enkel als officiële parkeerplaatsen van Schiphol aangeboden. 

Shuttle parkeren

Wanneer je voordelig wilt parkeren dan ben je vaak het beste uit met een shuttleservice. Je parkeer je auto op een parkeerterrein en wordt naar de luchthaven gebracht in een shuttlebus. Bij terugkomst wordt je opgehaald en teruggebracht naar je auto. 

Valet parkeren

Valet parkeren is een luxere en hierdoor wat duurdere manier van parkeren. Toch bespaar je wel ten opzichte van de parkeerplaatsen op loopafstand. In het geval van een valetserviceparkeer je je auto bij de luchthaven zelf waar een chauffeur je auto overneemt en vervolgens naar het parkeerterrein brengt. Bij terugkomst wordt je auto weer teruggebracht naar de luchthaven. 

Taxi parkeren/openbaar vervoer

Tot slot worden er ook parkeerplaatsen aangeboden die met een taxiservice of het openbaar vervoer gecombineerd worden. In beide gevallen is de transfer inbegrepen en hoef je dus niet extra te betalen voor deze service. 

Kies de juiste reisperiode

Tot slot is het ook belangrijk om de juiste reisperiode te kiezen. Net als vliegtickets of accommodaties, in principe alles travel-gerelateerd, kunnen de prijzen enorm stijgen tijdens de drukkere vakantieperiodes. Het parkeren bij Schiphol is hier geen uitzondering op. 

Tijdens de zomermaanden kan een week parkeren wel twee- tot driemaal zo prijzig zijn dan de periodes buiten vakanties om. Tel je alles bij elkaar op dan kan de hele vakantie vele malen prijziger uitvallen. Kies dus verstandig!