Beste Vliegengordijn voor een Goedkope Prijs (2024)

Het beste vliegengordijn kopen? Dat kan voordelig bij Bestevoordeel.nl! Wij hebben de hoogste kwaliteit vliegengordijnen uitgezocht voor de laagste prijs. Zo hoef jij niet teveel geld uit te geven om vliegen buiten huis te houden. Bekijk hieronder de Top-5 beste gordijnen tegen vliegen voor de goedkoopste prijs:


1. Beste vliegengordijn - ForDig Luxe Deurhor

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Ben je specifiek opzoek naar de hoogste kwaliteit voor de goedkoopste prijs? Dan is er geen beter vliegengordijn dan de ForDig Luxe Deurhor. Het begrip Deurhor zal je vast en zeker vaker tegenkomen in dit artikel, maar om meteen duidelijk te zijn: dit is een andere benaming voor vliegengordijn. Wat maakt de ForDig Luxe Deurhor nou zo uitzonderlijk eigenlijk? Ten eerste zijn dat de vele onderscheidende kenmerken, maar ook de betrouwbaarheid en de stevigheid van het gordijn mag niet achterwege gelaten worden. De afmetingen van het gordijn tegen vliegen is 210 x 100 centimeter en het is verkrijgbaar in zwart en witte kleur. 


Een van de grote voordelen van de Fordig Luxe Deurhor is dat het heel makkelijk te bevestigen is aan je deur. Je hebt geen gereedschap nodig en voor je het weet staat de deurhor. In totaal bevat het gordijn 26 magneten waardoor je gemakkelijk erdoor heen kunt lopen zonder beschadigingen aan te richten. Ook het design ziet er op en top uit, want de 26 magneten zijn bijvoorbeeld niet zichtbaar en zijn keurig weggewerkt. Er zal geen insect de kamer binnenkomen bij het sluiten van de Fordig Luxe Deurhor. De kwaliteit en stevigheid houden vliegen, muggen en andere insecten buitenshuis en dat is waar het ook voor doelt. 


Dit vliegengordijn van Fordig in ontworpen van polyester materiaal. Over het algemeen staat dit materiaal bekend als zeer stevig en betrouwbaar. Maak je dus geen zorgen over de sterkte van het gordijn, want die is erg groot. Bij aankoop van de Fordig Luxe Deurhor krijg je een magnetisch horgordijn, een rol klittenband plakstrips, een setje punaises en een montage handleiding meegeleverd. Het beste vliegengordijn voor de goedkoopste prijs is dus de Fordig Luxe Deurhor! 

Voordelen 

 • Magneten niet zichtbaar
 • Zeer makkelijke doorloop voor kinderen
 • Houd alle insecten buiten 
 • Stevig polyester materiaal

Nadelen

 • Niet verstelbaar


2. Beste kattenstaart vliegengordijn - Cortenda

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Veel consumenten willen het liefst kattenstaart vliegengordijnen hebben hangen in hun woonkamer om vliegen en andere insecten buiten huis te houden. Een uitstekende optie voor een interessante prijs is dit goedkope vliegengordijn van het merk Cortenda. Het is een grijs/wit gordijn met een afmeting van 220 x 90 centimeter. Ook heeft het een moderne uitstraling die past bij vrijwel ieder interieur. Daardoor staat de Cortenda hordeur goed aangeschreven en wordt het zeer positief beoordeeld door eerdere consumenten. Maar naast de moderne uitstraling bevat dit kattenstaart vliegengordijn nog veel meer eigenschappen.


Over het algemeen is een kattenstaart deurhor de meest bekende en praktische oplossing om insecten buiten de huis te houden. Zeker vliegende insecten zoals muggen, bijen en natuurlijk vliegen kunnen vrijwel onmogelijk binnentreden zodra er een kattenstaart vliegengordijn hangt voor de deur. Het voordeel aan dit gordijn van Cortenda is dat het simpel in de lengte aan te passen is. Dit betekent dat het een verstelbaar vliegengordijn is die je voor zowel grote als kleinere openingen kan gebruiken. 


Het gordijn is ontworpen van kunststof en polypropyleen, dat aanvoelt als pluche. Verder is het makkelijk om door een kattenstaart heen te lopen en zit het eigenlijk nooit in de weg. Daarnaast heeft het ook verduisterende werking, waardoor insecten geen licht kunnen zien en het minder aantrekkelijk wordt voor de beestjes om naar binnen te komen. Voor een goedkope kattenstaart vliegengordijn zit je goed bij deze keuze van Cortenda. 

Voordelen 

 • Goed beoordeeld door eerdere consumenten
 • Ontworpen van kunststof en polypropyleen
 • In de lengte eenvoudig aan te passen
 • Verduisterende werking

Nadelen

 • Montage op het kozijn


3. Beste vliegengordijn bamboe 90 x 180 cm

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Veel vraag is er naar een vliegengordijn van bamboe, dus ook deze optie lichten we uit. En om eerlijk te zijn, dit is zeker niet de minste optie die je tegenkomt op het internet, want dit vliegengordijn met bamboe patronen heeft vele uitzonderlijke kenmerken en is zeer betrouwbaar. De afmetingen van de deurhor zijn 180 x 90 centimeter en het product is verkrijgbaar voor een wel erg lage prijs. Wees er op tijd bij om dit bruinachtige gordijn binnen te halen en vervolgens de insecten buiten te houden. Ook is een bamboe vliegengordijn een mooie toevoeging in je huis die matcht met verschillende interieur stijlen. 


De hordeur is gemaakt van hout en dat betekent dat het een stevig materiaal is dat weinig doorlaat. Wel kan hout nat worden, dus zorg ervoor dat het gordijn binnen hangt en niet teveel vocht tegen zich aan kan krijgen. Het bamboe vliegengordijn vast maken is ook erg eenvoudig. Met een paar handelingen zit deze bamboe deurhor bevestigd tegen het kozijn en is het vrij moeilijk voor insecten om naar binnen te treden. Bij de aankoop van dit product wordt een handleiding meegeleverd, zodat je snel en praktisch het gordijn op kan hangen en hier niet eindeloos over doet. 

Voordelen 

 • Past goed bij verschillende interieur stijlen
 • Eenvoudig te bevestigen
 • Mooie vormgeving

Nadelen

 • Niet volledig ondoordringbaar 


4. Beste vliegengordijn magnetisch -J-Pro

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Het was er waarschijnlijk wachten op, het beste magnetische vliegengordijn. Want ja, een magnetische deurhor is een van de meest gekochte soorten onder de vliegengordijnen. Voor een goedkope optie is de J-Pro absoluut de beste keuze die je kan maken. Het is een kwalitatief hoogwaardig product met uitgebreide kenmerken. Daarnaast is J-Pro een betrouwbaar merk die zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld tot een toonaangevende speler op de markt. De afmetingen van de J-Pro deurhor zijn 210 x 101 centimeter en het product is verkrijgbaar in zwart, grijs en witte kleur. 


Deze high quality glasvezel deurhor is ontworpen van de beste materialen en daarmee is het onwijs stevig. Zoals gezegd is het product gemaakt van glasvezel, en dit zorgt ervoor dat het gaas sterk, brandwerend en UV-bestendig is. Ook ziet een deurhor van glasvezel er strakker en moderner uit, wat goed uitkomt voor het design van je huis. Dankzij de 28 magneetpunten is het gordijn van boven tot beneden automatisch te sluiten, waardoor insecten vrijwel geen kans krijgen om binnen te dringen. 


Het allergrootste voordeel aan het J-Pro deurgordijn is dat het enorm simpel te bevestigen is. Als je het klittenband eenmaal hebt bevestigd hoef je alleen nog het vliegengordijn erop te plakken en vast te maken met punaises. Hoe dit allemaal in zijn werking gaat staat duidelijk aangegeven in de handleiding die wordt meegeleverd. 

Voordelen 

 • Enorm simpel te bevestigen
 • Brandwerend en UV-bestendig
 • Betrouwbaar merk
 • Ontworpen van glasvezel

Nadelen

 • Niet in te korten


5. Beste vliegengordijn pvc - Wicotex

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Als laatste willen we een optie uitlichten die ontworpen is van PVC materiaal. Dit omdat er veel consumenten zijn die specifiek opzoek zijn naar een pvc vliegengordijn. Als beste uit de test kwam deze optie die hierboven is afgebeeld van het merk Wicotex. Het gordijn is transparant en heeft een afmeting van 220 x 90 centimeter. Deze moderne deurhor past bij vrijwel ieder interieur en heeft een hele rustgevende uitstraling. Naast deze uitstraling barst het gordijn ook nog eens van de beste kenmerken die je maar kan bedenken. De Wicotex deurhor is een koopje voor de kwaliteiten die je terugkrijgt!


Zo bestaat het gordijn uit strengen (lamellen) van PVC die ieder 4 centimeter dik zijn. Het zijn dus geen dunne draden (dit lijkt waarschijnlijk zo op de afbeelding hierboven), maar dikke lamellen die de doortocht voor insecten vrijwel onmogelijk maakt. Daarnaast zijn de lamellen zoals gezegd transparant, waardoor er nog steeds zonlicht naar binnenkomt. Dit zien veel consumenten toch als een voordeel, aangezien men in de zomer/najaar wilt genieten van het fel schijnende zonnetje in huis. 


Bij de aankoop van het Wicotex vliegengordijn wordt het bevestigingsmateriaal uiteraard meegeleverd. Via de stappen uit de handleiding is het een fluitje van een cent om het gordijn op te hangen. PVC wordt algemeen beschouwd als zeer sterk materiaal met een lange levensduur. Je kan er dus vanuit gaan dat de Wicotex deurhor niet snel schade op zal lopen en vele jaren mee zal gaan. Voor een stevige en een goed weerhoudend vliegengordijn is deze keuze van Wicotex meer dan geschikt. 

Voordelen 

 • 4 centimeter dikke lamellen
 • Bevestigingsmateriaal wordt meegeleverd
 • Zonlicht schijnt nog steeds naar binnen
 • Past bij vrijwel ieder huis interieur 

Nadelen

 • Redelijk zwaar om op te tillenGemiddelde prijs van een gordijn tegen vliegen

Om de gemiddelde prijs te bepalen van een gordijn tegen vliegen is grondig onderzoek gedaan. In dit onderzoek zijn alleen de gordijnen meegenomen die betrouwbaar en van hoge kwaliteit zijn. Om tot een goede prijsschatting te komen hebben wij meerdere aanbieders vergeleken op de prijzen en kwaliteiten.  

Hieruit is gebleken dat een betrouwbare en van hoge kwaliteit vliegengordijn gemiddeld €48,- kost. 

Wij hebben voor jou de vlieggordijnen uitgekozen van de hoogste kwaliteit die populair zijn onder consumenten.


Wat is een vliegengordijn?

Een vliegengordijn is een net dat op ramen of deuren wordt geplaatst om te voorkomen dat insecten, zoals muggen, wespen en vliegen binnen het huis treden. Er zijn verschillende soorten vliegengordijnen, waarvan de kattenstaart, de magnetische en het plastic gordijn de meest voorkomende zijn. Zeker in de zomer en het najaar zijn er veel insecten die graag het huis binnenkomen door het licht en de warmte. Een vliegengordijn is de beste oplossing om dit soort insecten te weren. 


Een andere benaming voor vliegengordijn is deurhor of horgordijn. Kom je dit soort benamingen tegen in bijvoorbeeld een product omschrijving, dan weet je dat er hetzelfde bedoeld wordt als een vliegengordijn. Vliegengordijn kopen - waar moet ik op letten? 

Veel consumenten ergeren zich in de zomer of het najaar aan de vele insecten die zich buiten begeven. Laat staan hoe het voelt als al deze insecten naar binnentreden. De oplossing hiertegen is simpel: koop een vliegengordijn. Dat klinkt logisch, maar je moet er ook weer niet te makkelijk bij denken. Het is namelijk zo dat er veel verschillende soorten vliegengordijnen zijn, waardoor er ook veel verschil zit in de kwaliteit. Om ervoor te zorgen dat jij gegarandeerd een betrouwbaar en van hoge kwaliteit deurhor koopt zijn de volgende aspecten belangrijk om mee te nemen tijdens het koopproces: 


Soort deurhor

Het allereerste vraagstuk die jij voor jezelf moet beantwoorden is: welk soort vliegengordijn ben je van plan om te kopen? Er zijn veel verschillende soorten deurhorren waaronder de kattenstaart en het magnetische vliegengordijn. Dit zijn over het algemeen de 2 populairste soorten onder consumenten, maar er zijn nog veel meer opties. Lees je dus in welke soorten deurhorren er zijn op de markt en kies degen waarvan jij denkt dat die het beste bij jouw wensen en interieur stijl past. Naast de soort hordeur is ook het design namelijk erg belangrijk. 

Materiaal

Een tweede punt om op te letten is het materiaal waarvan het gordijn is ontworpen. Ook hierbij zijn er vele mogelijkheden waar een keuze uit gemaakt moet worden. Enkele aanraders van ons zijn kunststof, pvc of magnetische deurhorren. Dit zijn ook type vliegengordijnen die veel gekozen worden door consumenten en waarover voornamelijk positieve reacties zijn. Het is belangrijk dat het materiaal stevig is en dat het gordijn een lange levensduur heeft. Ook moeten de draden niet zomaar kunnen breken als je er alleen tegen aanloopt. Kijk altijd in de productomschrijving van welk materiaal het product is ontworpen. 

Verstelbaar

Het is niet perse noodzakelijk, maar het is wel erg handig als een vliegengordijn verstelbaar is. Zo hoef je niet een specifieke maat te kopen met bepaalde afmetingen, maar kan je een meer algemenere keuze maken, aangezien je uiteindelijk het gordijn kan verstellen naar afmetingen van de deur of het raam. Wel moet gezegd worden dat een verstelbare deurhor meestal alsnog in een range ligt wat betreft afmetingen. Het is dus niet zo dat je een gordijn van 200 centimeter kan inkorten tot bijvoorbeeld maar 80 centimeter. Daarnaast zijn lang niet alle vliegengordijnen verstelbaar. 

Type bevestiging

Zoek altijd voordat je overgaat tot koop uit hoe je het gordijn kan bevestigen, zodat het op een juiste wijze insecten buiten huis houdt. Vaak zit er een kliksysteem of een klittenband systeem op het vliegengordijn. Je maakt dan doormiddel van magneten het gordijn vast aan bijvoorbeeld je kozijn. Bij sommige gordijnen is het noodzakelijk om het net in het kozijn te verwerken, maar bij andere is dat niet nodig. Bedenk goed van tevoren wat jou voorkeur heeft.

Doorloop

Als laatste is natuurlijk de doorloop een belangrijk punt om op te letten bij het kopen van een vliegengordijn. Zeker bij het hebben van kinderen is het noodzakelijk dat er geen draden achterblijven of dat ze constant blijven haken. Dit kan ongelukken opleveren of in ieder geval pijnlijke momenten veroorzaken. Een goede en betrouwbare deurhor heeft heeft een toegankelijk en vooral makkelijke doorloop. Tuurlijk zal je af en toe wat hinder hebben van de draden, maar het moet geen pijn momenten kunnen veroorzaken. De beste vliegengordijnen wat betreft een doorloop zijn kattenstaart deurhorren.Hoe kan ik zelf een vliegengordijn maken?

Veel mensen kiezen ervoor om een eigen vliegengordijn te maken. Dit kan als hobby zijn of omdat ze hun eigen stijl willen toepassen op het interieur. Zie je er tegen op of denk je dat het heel erg veel tijd kost om een vliegengordijn te maken? Dan kunnen we je gerust stellen, want je hebt niet veel tijd of accessoires nodig om een gordijn tegen insecten te creëren. Wel is het belangrijk dat je de juiste stappen kent en deze onder de knie krijgt. Hieronder is een instructie video te zien waarin eigenhandig een macrame vliegengordijn wordt ontworpen. Dit is voorbeeld van de mogelijkheden wat betreft het zelf maken van een deurhor:

Veelgestelde vragen over vliegengordijnen

Wat is de gemiddelde prijs van een vliegengordijn?

De gemiddelde prijs van een goed vliegengordijn ligt rond de €48-.

Wat is het beste vliegengordijn voor een goedkope prijs?

Het beste vliegengordijn voor een goedkope prijs is de ForDig Luxe Deurhor.