Beste Balstoel voor een Goedkope Prijs (2024)

Een balstoel voor op kantoor kopen zonder teveel geld uit te geven? Dat kan bij bestevoordeel.nl. Hier worden de beste balstoelen besproken met goede reviews en een uitstekende prijs. Bekijk hier de Top- 3 beste balstoelen voor de beste prijs:

1. Topstar Sitness Zitbal Ergonomisch 

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

De beste balstoel voor een goedkope prijs is de Topstar Sitness ergonomische zitbal. Deze balstoel wordt gezien als een werkstoel met een driedimensionaal meebewegend zitvlak. De Topstar Sitness is verkrijgbaar in groene en oranje kleur. Er zit geen trap op voor de zithoogte verstelling, dit wordt geregeld door gaslift vering.


De Topstar Sitness is eenvoudig in elkaar te zetten dankzij de bijgevoegde montage instructies. Al het benodigde gereedschap wordt meegeleverd, dus het is gewoonweg het volgen van stappen om de balstoel te monteren. De stevigheid wordt verzekerd door de robuuste stalen voet met zilveren afwerking.

Voordelen 

 • Stevige robuuste stalen voet
 • Bijgevoegde montage instructies
 • Driedimensionaal meebewegend zitvlak
 • Gaslift vering

Nadelen

 • Geen rugleuning voor eventuele steun


2. Fitness Kruk

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

De fitness kruk is de ideale balstoel voor op kantoor of zoals de naam doet klinken in de fitnessruimte. Dit is een bureaukruk waar de bal bedekt is met een nette stof. De stof zit er puur overheen als eyecatcher. Zo valt de kruk op en kom je er niet onder uit om de balstoel niet te gebruiken. De fitness kruk is verkrijgbaar is verschillende kleuren die je zit nadat je op de button hebt geklikt. 


Het is mogelijk bij deze stoel om de variabele luchtdrukregeling aan te passen aan het lichaamsgewicht. Zo kan je de kruk afstellen naar eigen wensen, om comfortabel te zitten. Door de meegeleverde montage instructies zet je deze fitness kruk simpel in elkaar. Je hoeft geen bouwinstinct te hebben om deze kleurrijke balstoel in elkaar te zetten. 

Voordelen 

 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren
 • Net stof over de bal heen
 • Aan te passen aan eigen lichaamsgewicht
 • Duidelijke instructies meegeleverd 

Nadelen

 • Niet de hoogste kwaliteit


3. Workaball Zitbal

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Als laatste wordt de Workaball zitbal uitgelicht. Deze balstoel is 75 centimeter hoog en daarmee heeft het de ideale hoogte om op te zitten. De Workaball Zitbal is een elegante zitbal met een mooie linnen structuur. Het design past bij vrijwel ieder interieur en daardoor is het een hele interessante optie. 


De binnenbal is gemaakt van een premium kwaliteit PVC en blijft ten alle tijden mooi van vorm. Ook is de binnenbal anti-burst. zodat er zich geen onveilige situaties kunnen voordoen. Aan de onderkant is een ring gemaakt zodat deze beter op zijn plaatst blijft en niet zo snel weg zal rollen wanneer u bijvoorbeeld even een kopje koffie pakt.


De hoes is gemaakt van 100% slijtvast polyester met een linnenstructuur. De naden van de hoes zijn dubbel gestikt en de rits kan netjes worden weggewerkt. Met het handvat kunt u de zitbal gemakkelijk verplaatsen.

Voordelen 

 • Premium kwaliteit PVC is de binnenbal
 • Anti-burst 
 • Veel bewegingsvrijheid

Nadelen

 • Niet de meest stevige balstoelWat is de gemiddelde prijs van een balstoel?

Om de gemiddelde prijs te bepalen van een balstoel is grondig onderzoek gedaan. In dit onderzoek zijn alleen de stoelen meegenomen die betrouwbaar en van hoge kwaliteit zijn. Om tot een goede prijsschatting te komen hebben wij meerdere aanbieders vergeleken op de prijzen en kwaliteiten.  

Hieruit is gebleken dat een betrouwbare en van hoge kwaliteit balstoel gemiddeld €165,- kost. 

Wij hebben voor jou de balstoelen voor op het kantoor uitgekozen onder de gemiddelde aankoopprijs, maar wel voor gegarandeerd de beste kwaliteit. 


Wat is een balstoel? 

Een balstoel heeft als functie om een actieve zithouding aan te nemen. Tijdens het zitten op een balstoel is het lichaam in beweging, waardoor de bloedsomloop wordt gestimuleerd. Sommige balstoelen hebben een rugleuning, maar de meeste niet. Het is ook niet de bedoeling om de rugleuning te gebruiken. Als je op een balstoel zit moet je constant zoeken naar de balans tussen eigen gewicht en zwaartekracht. Het is dus nog een uitdaging om voor langere tijd op een balstoel te kunnen zitten. 


Balstoel bureaustoel: Welke soorten zijn er?

Er zijn meerdere soorten balstoel bureaustoelen die goed passen bij je kantoor of thuis. De keuze welke je wilt kopen is een persoonlijke. Hieronder benoemen we de soorten balstoelen die het meest gekocht worden door consumenten:

 • Zonder armleuningen
 • Met vaste armleuningen
 • Verstelbare armleuningen in hoogte


Balstoel kopen: Waar moet ik op letten? 

Als je op het punt staat om een balstoel te kopen zijn er een aantal punten waar je op moet letten voordat je overgaat tot de koop. Het is belangrijk dat je een goede balans vind en dat de balstoel je daadwerkelijk helpt in plaats van in de weg zit. Bij het kopen van een balstoel bureaustoel zijn de volgende aspecten van belang: 

 • Gewicht
 • Draaibaar
 • Wielen
 • Materiaal
 • Ergonomisch

Veelgestelde vragen over balstoelen

Wat is de gemiddelde prijs van een balstoel?

De gemiddelde prijs van een goede balstoel is rond de €165,-.

Wat is de beste balstoel voor een goedkope prijs?

De beste balstoel voor een schappelijke prijs is de Topstar Sitness zitbal.