Beste Afzuigkap 90 centimeter van 2024

Afzuigkap van 90 centimeter kopen? Bij Bestevoordeel.nl hebben wij de hoogste kwaliteit afzuigkappen van dit formaat uitgezocht voor de laagste prijs. Bekijk hieronder de Top-5 beste 90 centimeter afzuigkappen: 


De 5 beste afzuigkap[en 90 centimeter uitgelicht:


CENDO KR71EPDZ - Schuine Afzuigkap - 90 cm

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Sterkte

De Cendo KR71EPDZ is een stijlvolle en krachtige schuine afzuigkap die perfect is voor mensen die op zoek zijn naar een functioneel en elegant keukenapparaat. Met een afmeting van 90 cm is deze afzuigkap geschikt voor de meeste keukens en biedt het voldoende afzuiging voor dagelijks gebruik.

De afzuigkap is gemaakt van hoogwaardige materialen, waaronder zwart glas en roestvrij staal, die duurzaam en gemakkelijk schoon te maken zijn. De bediening is eenvoudig en intuïtief, met touchbediening en LED-verlichting die de gebruiker helpt om de gewenste instellingen gemakkelijk aan te passen.

Een van de beste kenmerken van deze afzuigkap is de geluidsarme werking, waardoor het gemakkelijker wordt om te communiceren in de keuken terwijl de afzuigkap actief is. Het enige nadeel van deze afzuigkap is de prijs, die aan de hogere kant is, maar dit wordt goedgemaakt door de hoge kwaliteit en het esthetische design. Al met al is de Cendo KR71EPDZ een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een betrouwbare en stijlvolle schuine afzuigkap.

Voordelen 

 • Energielabel A+
 • Touch bediening
 • Enorm stille werking
 • Lange levensduur

Nadelen

 • Licht niet dimbaar


Klarstein Mariana 90 vlakscherm afzuigkap

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Sterkte

De Klarstein Mariana 90 vlakscherm afzuigkap is een efficiënt apparaat met een stijlvol design. De afzuigkap heeft een afzuigcapaciteit van 500 m³/uur en is geschikt voor afvoer naar buiten of recirculatie. De LED-verlichting zorgt voor goed zicht tijdens het koken en de drie verschillende standen geven je de controle over de afzuigkracht. Het vlakscherm-design zorgt voor een strakke look en het witte glazen paneel past goed in moderne keukens.

Het installeren van de afzuigkap is eenvoudig en er wordt een duidelijke handleiding meegeleverd. De afzuigkap maakt wel wat geluid op de hoogste stand, maar dit is niet ongewoon voor een apparaat met deze afzuigcapaciteit. Al met al is de Klarstein Mariana 90 vlakscherm afzuigkap een goede keuze voor wie op zoek is naar een efficiënte en stijlvolle afzuigkap voor in de keuken.

Voordelen 

 • Efficiënte afzuigcapaciteit van 500 m³/uur
 • Geschikt voor afvoer naar buiten/recirculatie
 • Stijlvol vlakscherm-design met wit glazen paneel
 • LED-verlichting voor goed zicht tijdens het koken

Nadelen

 • Maakt wat geluid op de hoogste stand


Wiggo WE-E933G(G) - Schuine Afzuigkap - 90cm

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Sterkte

De Wiggo WE-E933G is een schuine afzuigkap met een breedte van 90cm en een stijlvolle grijze afwerking. Het apparaat heeft een krachtige motor van 750 m3/uur en kan hierdoor moeiteloos alle kookdampen en geuren uit de keuken verwijderen. De afzuigkap beschikt over drie verschillende snelheidsstanden en is voorzien van handige LED-verlichting om het kookoppervlak goed te verlichten.

Een groot pluspunt van deze afzuigkap is het gebruik van triple glas, wat zorgt voor een stille werking en een goede isolatie. Daarnaast is de afzuigkap eenvoudig te bedienen met behulp van de touch bediening. Het apparaat kan worden gebruikt in recirculatie- of afvoermodus, afhankelijk van de situatie in de keuken.

Al met al is de Wiggo WE-E933G een goede keuze voor wie op zoek is naar een krachtige en stijlvolle afzuigkap met handige functies en een stille werking.

Voordelen 

 • Krachtige motor van 750 m3/uur
 • Triple glas voor stille werking
 • Eenvoudig te bedienen touch bediening
 • LED-verlichting voor goed zicht

Nadelen

 • Relatief prijzig


AEG DKB2930M - Afzuigkap - Wandschouw

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Sterkte

De AEG DKB2930M is een stijlvolle wandafzuigkap met een strak design in roestvrijstaal. Met een afzuigcapaciteit van 300 m³/uur is deze afzuigkap geschikt voor kleinere keukens. De afzuigkap beschikt over LED-verlichting, wat zorgt voor een goed zicht op het kookgedeelte. De bediening is eenvoudig via de knoppen aan de voorkant van de afzuigkap. De afzuigkap heeft drie verschillende snelheden en is relatief stil, waardoor het geluidsniveau tijdens het koken beperkt blijft.

Al met al is de AEG DKB2930M een goede keuze voor wie op zoek is naar een kwalitatieve wandafzuigkap met een mooi design. Het apparaat is eenvoudig te installeren en te gebruiken, en heeft voldoende afzuigcapaciteit voor kleinere keukens. De LED-verlichting en de verschillende snelheden maken deze afzuigkap een praktische en prettige toevoeging aan elke keuken.

Voordelen 

 • Mooi design in roestvrijstaal
 • Eenvoudige bediening met knoppen aan de voorkant
 • LED-verlichting voor goed zicht op kookgedeelte
 • Relatief stil

Nadelen

 • Beperkte afzuigcapaciteit voor grotere keukens


Siemens LC97BCP50 - iQ500 - Afzuigkap 

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Sterkte

De Siemens LC97BCP50 IQ500 is een prachtige afzuigkap met een strak en modern ontwerp dat perfect past in elke keuken. Het apparaat heeft een afzuigcapaciteit van 730 m³/u, wat meer dan voldoende is voor de meeste huishoudens. De afzuigkap heeft drie verschillende vermogensniveaus en een intensiefstand die eenvoudig bediend kunnen worden met de tiptoetsen aan de voorzijde van het apparaat.

De afzuigkap is voorzien van energiezuinige LED-verlichting, wat zorgt voor een heldere verlichting tijdens het koken. Het metalen vetfilter is eenvoudig te verwijderen en schoon te maken, wat het onderhoud van de afzuigkap vergemakkelijkt.

Over het algemeen is de Siemens LC97BCP50 IQ500 een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een krachtige en stijlvolle afzuigkap voor in de keuken. De bediening is eenvoudig, het apparaat is energiezuinig en het ontwerp past perfect in een modern interieur.

Voordelen 

 • Krachtige afzuigcapaciteit van 730 m³/u
 • Strak en modern ontwerp
 • Energiezuinige LED-verlichting
 • Eenvoudig te onderhouden vetfilter

Nadelen

 • Relatief prijzig in vergelijking met andere afzuigkappen
 • Geen ingebouwde luchtcirculatie-optie, alleen geschikt voor afvoer naar buitenGemiddelde prijs van een afzuigkap

Om de gemiddelde prijs te bepalen van een afzuigkap is grondig onderzoek gedaan. In dit onderzoek zijn alleen de afzuigkappen meegenomen die betrouwbaar en van hoge kwaliteit zijn. Om tot een goede prijsschatting te komen hebben wij meerdere aanbieders vergeleken op de prijzen en kwaliteiten.  

Hieruit is gebleken dat een betrouwbare en van hoge kwaliteit afzuigkap gemiddeld €505,- kost. 

Wij hebben voor jou de 90 centimeter afzuigkappen uitgekozen van de hoogste kwaliteit die populair zijn onder consumenten.


Wat is een afzuigkap?

Een afzuigkap, ook wel bekend als een dampkap of ventilatiekap, is een apparaat dat wordt gebruikt om dampen, rook, geuren en vet uit de lucht te verwijderen tijdens het koken. Het wordt geïnstalleerd boven het fornuis of de kookplaat en werkt door lucht aan te zuigen via een filter en deze vervolgens naar buiten af te voeren of te recirculeren.

Afzuigkappen zijn er in verschillende soorten en maten, waaronder wand- en eilandmodellen. De meeste afzuigkappen hebben ook een verlichtingsoptie om het kookgebied goed te verlichten. De filters van een afzuigkap kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen, zoals metaal of koolstof, en moeten regelmatig worden schoongemaakt om een goede werking te garanderen.

Een goede afzuigkap kan de lucht in de keuken fris houden en voorkomen dat geuren zich verspreiden in de rest van het huis. Bovendien kan het helpen om de ophoping van vet en andere vervuilende stoffen te verminderen, wat kan bijdragen aan een gezondere leefomgeving. Kortom, een afzuigkap is een handig apparaat om de luchtkwaliteit in de keuken te verbeteren en de geuren en dampen die vrijkomen tijdens het koken te verminderen.


Afzuigkap 90 centimeter kopen - waar moet ik op letten? 

Een afzuigkap is een belangrijk apparaat om de lucht in de keuken schoon en fris te houden. Bij het kopen van een afzuigkap zijn er verschillende factoren waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt voor jouw behoeften. Hier zijn vijf belangrijke aandachtspunten om in gedachten te houden bij het kopen van een afzuigkap.

Installatie en grootte

Het eerste waar je op moet letten bij het kopen van een afzuigkap is de grootte en installatie. Meet de breedte van je kookplaat en kies een afzuigkap die minstens even breed is, zodat deze alle dampen en geuren kan afzuigen. Als je een kookplaat hebt die breder is dan 90 centimeter, heb je mogelijk twee afzuigkappen nodig om de hele ruimte te bedekken. Denk ook na over de installatie van de afzuigkap. Wandmodellen worden geïnstalleerd aan de muur boven de kookplaat, terwijl eilandmodellen boven een kookeiland worden gehangen en dus geen muur nodig hebben om op te leunen.

Afvoer of recirculatie

Het tweede waar je op moet letten bij het kopen van een afzuigkap is de afvoer of recirculatie. Een afzuigkap kan de lucht via een afvoerkanaal naar buiten afvoeren, of de lucht filteren en terug de keuken in blazen via recirculatie. Het voordeel van afvoer is dat het alle dampen en geuren buiten de woning verwijdert, terwijl recirculatie het voordeel heeft dat er geen afvoerkanaal nodig is en dat het de lucht kan filteren en terugblazen in de keuken.

Type filter

Het derde waar je op moet letten bij het kopen van een afzuigkap is het type filter. Er zijn twee soorten filters: vetfilters en koolstoffilters. Vetfilters vangen vet en andere deeltjes op die tijdens het koken vrijkomen en moeten regelmatig worden schoongemaakt. Koolstoffilters filteren geuren en moeten ongeveer om de zes maanden worden vervangen. Sommige afzuigkappen hebben zowel vet- als koolstoffilters.

Geluidsniveau

Het vierde waar je op moet letten bij het kopen van een afzuigkap is het geluidsniveau. Het kan vervelend zijn om tijdens het koken te worden gestoord door een luide afzuigkap. Kijk daarom naar het decibel-niveau van de afzuigkap om te bepalen of deze geschikt is voor jouw wensen. Over het algemeen geldt dat hoe hoger de afzuigcapaciteit, hoe luider de afzuigkap zal zijn.

Stijl en design

Het laatste waar je op moet letten bij het kopen van een afzuigkap is de stijl en het design. Afzuigkappen zijn er in verschillende stijlen en designs, van moderne en strakke modellen tot meer traditionele of decoratieve afzuigkappen. Kies een model dat past bij de stijl van jouw keuken en jouw persoonlijke voorkeuren. Kijk ook naar de kleur en de afwerking van de afzuigkap om ervoor te zorgen dat deze past bij de rest van de keukenapparatuur en het interieur.


Wat zijn de voordelen van een afzuigkap?

Een afzuigkap is een essentieel apparaat in de keuken dat helpt om de lucht fris en schoon te houden tijdens het koken. Hieronder volgen vier voordelen van het gebruik van een afzuigkap.

    Verwijdert geuren en dampen

  Een afzuigkap verwijdert geuren en dampen die vrijkomen tijdens het koken, waardoor de keuken fris blijft ruiken. Het voorkomt dat geuren zich door het hele huis verspreiden, waardoor je keuken en woning aangenamer en gezonder blijven.

  Vermindert schadelijke stoffen

  Tijdens het koken kunnen er schadelijke stoffen vrijkomen, zoals koolmonoxide en stikstofdioxide, die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Een afzuigkap helpt deze stoffen af te voeren en te verminderen, waardoor de lucht in de keuken schoner en gezonder blijft.

  Voorkomt ophoping van vet en vuil

  Tijdens het koken kan er vet en vuil vrijkomen, dat zich kan ophopen op oppervlakken in de keuken en op keukenapparatuur. Een afzuigkap helpt dit te voorkomen door de dampen en vetten af te voeren en zo de ophoping van vet en vuil te verminderen.

  Verbeterde veiligheid

  Een afzuigkap verbetert ook de veiligheid in de keuken. Door het afzuigen van dampen en rook wordt het risico op brand verminderd. Het helpt ook om de luchtvochtigheid te verminderen, waardoor de kans op schimmel en andere vocht gerelateerde problemen wordt verminderd.

Kortom, een afzuigkap is een belangrijk apparaat in de keuken dat helpt om de lucht schoon en fris te houden, schadelijke stoffen te verminderen en de veiligheid te verbeteren. Het verwijdert geuren, vermindert schadelijke stoffen, voorkomt ophoping van vet en vuil en verbetert de veiligheid in de keuken.

Veelgestelde vragen over afzuigkappen 

Wat is de gemiddelde prijs van een afzuigkap?

De gemiddelde prijs van hoogwaardige afzuigkap ligt rond de €505-.

Wat is de beste afzuigkap 90 centimeter voor een goedkope prijs?

De beste afzuigkap 90 centimeter voor een schappelijke prijs is de CENDO KR71EPDZ - Schuine Afzuigkap - 90 cm