Beste Elektrische Pastamachine voor een Goedkope Prijs (2024)

Wil je een elektrische pastamachine kopen, maar liever niet teveel geld uitgeven? Dat kan bij bestevoordeel.nl. Er zijn genoeg elektrische pastamachine's met goede reviews en een goede prijs. Bekijk hier de 5 beste elektrische pastamachine's voor de beste prijs.  

1. Philips Avance Pastamaker HR2375/00 

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Snelheid

De beste pastamachine voor een goedkope prijs is de Philips Avance Pastamaker HR2375/00. De prijs/kwaliteit verhouding is uitstekend, het product is betrouwbaar en het beschikt over uitgebreide functionaliteiten, waardoor zelf pasta maken je een stuk gemakkelijker af zal gaan in de keuken. Voeg ingrediënten toe en laat de volledig geautomatiseerde pasta machine al het werk doen. Binnen 10 minuten is de pasta klaar en heerlijk op smaak gebracht. 

Er worden 4 vormschijven meegeleverd, zodat je verschillende soorten pasta's kan bereiden: spaghetti, penne, fettuccine en lasagne. Ook is het mogelijk om glutenvrije pasta's te maken met de Philips Avance Pastamaker HR2375/00. Dit is mogelijk doordat je verschillende soorten bloem kan toevoegen. 

Verder wordt er een handleiding, schoonmaak hulpmiddelen en een maatbeker meegeleverd. Opzoek naar een goedkope pastamachine van de hoogste kwaliteit? Dan is de Philips Avance Pastamaker de beste keuze.

Voordelen 

 • Volledig geautomatiseerd
 • Glutenvrije pasta
 • Binnen 10 minuten pasta klaar
 • 4 verschillende soorten pasta's te bereiden

Nadelen

 • Zwaar voorpaneel


2. Philips Viva Collection HR2334/12

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Snelheid

Een andere goedkope optie van Philips met een uitstekende werking is de Philips Viva Collection HR2334/12. Deze pastamachine werkt geautomatiseerd op 150 watt en maakt binnen enkele minuten de lekkerste pasta voor jou klaar. In slechts 18 minuten is het mogelijk om 450 gram pasta of noedels te maken. De kneedbuis zorgt ervoor dat het deeg automatisch gekneed word en perst vervolgens de pasta naar keuze uit. Je kan kiezen uit spaghetti, penne, lasagne en fettucine. 

Door het compacte formaat is deze goedkope elektrische pastamachine geschikt voor vrijwel iedere keuken. Daarnaast is het eenvoudig om het apparaat op te bergen, zodat je niet iedere avond tegen de machine aan zit te kijken tijdens het koken. 

Ook de Philips Viva Collection HR2334/12 heeft een geïntegreerde opbergruimte voor de verschillende vormschijven en een netsnoer. Bij het ontwerp van deze pastamachine is aan ieder klein detail gedacht, waardoor jij er zeker van bent dat je een goed werkend en betrouwbaar product in huis neemt. 

Voordelen 

 • Compacte vorm 
 • Geïntegreerd opbergruimte
 • Makkelijk op te bergen
 • Meerdere pasta's mogelijk om te maken

Nadelen

 • Maximaal 450 gram per keer


3. Springlane Automatische Pastamachine Nina

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Snelheid

Koop je liever een moderne elektrische pastamachine met een stoer design? Dan is de Springlane Automatische Pastamachine Nina een geschikte keuze. Je zou het haast niet denken, maar ook dit apparaat is verkrijgbaar onder de gemiddelde vraagprijs van een elektrische pastamachine. Terwijl jij je druk maakt over de saus die gemaakt moet worden bij de pasta, doet de Springlane Nina al het werk wat betreft de pasta bereiding.

Het voordeel van deze pastamachine is dat je kan kiezen tussen 2 programma's. Bij het eerste programma kies je ervoor om de pasta te bereiden met ei. Bij het tweede programma kies je ervoor om de pasta te bereiden zonder ei en op handmatige wijze. Zo ben jij uiteindelijk degene die het tempo bepaalt. 

In minder dan 20 minuten wordt de pasta volledig geautomatiseerd bereid. Onder eerdere consumenten wordt deze machine als een van de favorieten beschouwd door zijn uitgebreide functionaliteiten en de snelheid waarmee de pasta gemaakt word.  

Voordelen 

 • 2 programma's mogelijk
 • Hoge snelheid
 • Stoer en modern design

Nadelen

 • Geen noemenswaardige nadelen


4. MAXXMEE Pasta Maker

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Snelheid

De MAXXMEE Pasta Maker is een goedkope elektrische pastamachine die overheerlijke pasta bereid. Via het digitale bedieningspaneel kan jij instellen dat het deeg automatisch gemengd en afgegeven wordt. Zo heb jij geen omkijken naar de pasta bereiding doordat alles volledig automatisch in werking gaat. 


Ook de MAXXMEE Pasta Maker heeft een stoer design en past goed bij een moderne keuken. Naast de uitstraling heeft deze pastamachine nog een groot voordeel. Je kan namelijk kiezen tussen 7 verschillende uitvoeringen om verschillende soorten pasta's te maken. Naast spaghetti, penne, lasagne en fettuccine kan je met de MAXXMEE Pasta Maker ook nog tagliatelle en pappardelle maken. 

Voordelen 

 • 7 verschillende uitvoeringen
 • Moderne uitstraling 
 • Handig in gebruik

Nadelen

 • Weinig extra functionaliteiten


5. Trebs 99333 Automatische Pastamachine

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Snelheid

Als laatste in het rijtje goedkope elektrische pastamachine's lichten we de Trebs 99333 Automatische Pastamachine uit. Door de betrouwbaarheid en goede functionaliteiten mag dit apparaat niet achterwege gelaten worden. Met 300 watt en vaatwasserbestendig is de Trebs 99333 een goede keuze die op volle snelheid te werk gaat. Deze volautomatische pastamaker mengt en kneedt wel 10 verschillende soorten pasta. 

Binnen 10 minuten staat de pasta naar keuze op tafel. Je kan kiezen voor pasta met variatie of verschillende kleuren en kan maximaal 640 gram bereiden per keer. Verder is het product eenvoudig te reinigen en bevat de Trebs 99333 anti slip voetjes, waardoor het een stabiele houding heeft. 

Voordelen 

 • 10 verschillende soorten pasta's 
 • Binnen 10 minuten pasta klaar 
 • Anti slip voetjes 

Nadelen

 • Niet de meest stevige pastamachineGemiddelde prijs van een Elektrische Pastamachine 

Om de gemiddelde prijs te bepalen van een elektrische pastamachine is grondig onderzoek gedaan. In dit onderzoek zijn alleen de pastamachine's meegenomen die betrouwbaar en van hoge kwaliteit zijn. Om tot een goede prijsschatting te komen hebben wij meerdere aanbieders vergeleken op de prijzen en kwaliteiten.  

Hieruit is gebleken dat een betrouwbare en van hoge kwaliteit elektrische pastamachine gemiddeld €282,- kost. 

Wij hebben voor jou de elektrische pastamachine's uitgekozen onder de gemiddelde aankoopprijs, maar wel voor gegarandeerd de beste kwaliteit. 


Wat is een elektrische pastamachine precies? 

Een pastamachine is een apparaat waarmee je van pastadeeg eigen pasta kan maken. De elektrische pastamachine's zijn geautomatiseerd en maken van bloem en deeg zelf de pastadeeg. Je stopt de bloem en deeg in de machine, waarna de machine zelf het kneed proces uitvoert. De pasta komt daarna automatisch uit het apparaat zetten. Door het gebruik van een elektrische pastamachine geef jij het lastige werk om pastadeeg te maken uit handen. 


Elektrische pastamachine kopen - waar moet ik op letten? 

Ben je van plan om een goedkope elektrische pastamachine te kopen, dan wil je dat de machine goed werkt, betrouwbaar is en functionaliteiten heeft waardoor de pasta zeer eenvoudig klaar gemaakt kan worden. Om dit te realiseren zijn er een aantal punten 'die hieronder benoemd worden' waar je op moet letten: 

 • Prijs: Uiteindelijk bepaal je zelf hoeveel budget je over hebt voor de elektrische pastamachine. De prijzen tussen de verschillende apparaten verschillen enorm waardoor het lastig is om te bepalen welke pastamachine goed werkt. Een goedkope elektrische pastamachine met een uitstekende werking en betrouwbaarheid koop je rond de €100,-
 • Welke pasta kan het maken: Een ander belangrijk punt is de vraag: welke pasta kan ik maken met de pastamachine? Iedereen heeft zijn eigen voorkeur wat betreft pasta soorten. De ene is gek op spaghetti, terwijl de andere liever penne eet. Denk niet zomaar dat iedere pastamachine alle soorten pasta's kan bereiden. Lees goed in de productomschrijving welke soorten pasta's je kan maken met het apparaat. 
 • Materiaal: Een stevig materiaal is een vereiste voor een goed werkende pastamachine. Meestal zijn de apparaten ontworpen van PVC of aluminium. Dit zijn goede materialen waarvan je zeker kan zijn dat het stevig en betrouwbaar is. Kijk ook altijd of de pastamachine beschikt over een schroefklem. Dit is een type klem om de bekken te verstellen en de machine te klemmen. Zo kunnen bepaalde onderdelen makkelijk geklemd en gekneed worden.
 • Automatisch: Je bent van plan om een elektrische pastamachine te kopen. Zorg ervoor dat je ook daadwerkelijk een elektrisch model koopt die volledig geautomatiseerd is. Het verschil tussen zelf pasta maken met een niet-elektrische pastamachine en een wel-elektrische pastamachine is enorm groot. 


Hoe werkt een elektrische pastamachine? - Instructievideo

Je weet onderhand wat een elektrische pastamachine is, wat de beste opties zijn voor een goedkope prijs en waar je op moet letten bij het kopen van een elektrische pastamachine. Nu is de belangrijkste vraag: Hoe werkt een elektrische pastamachine? In deze korte instructievideo hieronder wordt duidelijk uitgelegd hoe deze Philips pastamaker te werk gaat. Volg deze stappen en je zal binnen de kortste keren de meest heerlijke pasta bereiden. 


Belangrijkste eigenschappen van een Pastamachine

Een goede pastamachine heeft onderscheidende eigenschappen waardoor consumenten graag gebruik maken van het apparaat. Ook goedkope elektrische pastamachine's hebben deze kenmerken om het voor jou praktischer te maken in de keuken. Ook zijn er eigenschappen waar iedere pastamachine over moet beschikken. Dit zijn de basis kenmerken en worden hieronder benoemd: 

Kneedbuis

Een belangrijk onderdeel van een goedwerkende pastamachine is de kneedbuis. De lange kneedbuis zorgt ervoor dat het deeg soepel en zacht wordt. Dit is nodig om uiteindelijk de pasta uit de machine te laten komen. De werking van een pastamachine hangt en staat met de werking van een kneedbuis.

Vormschijven

Zelf kiezen welke pasta jij wilt maken? Dan moet de pastamachine beschikken over verschillende vormschijven. Je hebt bijvoorbeeld een vormschijf waaruit spaghetti wordt geperst en een andere vormschijf waaruit penne worden gedrukt. Hoe meer verschillende vormschijven hoe meer keuze uit verschillende soorten pasta je hebt. 

Schakelaars

Om de gebruikswijze simpeler te maken en jou minder irritaties te brengen in de keuken zitten er schakelaars op de pastamachine. Voorbeelden van schakelaars op de machines zijn: aan/uit knop en de 'klaar voor gebruik' knop. Is een schakelaar defect dan werkt vaak het gehele apparaat niet meer.

Vaatwasserbestendig

Elektriciteit en water gaan over het algemeen niet goed samen. Toch zijn er veel elektrische pastamachine's die volledig vaatwasserbestendig zijn. Het is een groot voordeel om een pastamaker te kopen die tegen water bestand is. Je hoeft het apparaat dan niet van binnen naar buiten met de hand schoon te maken, maar zet de machine gewoon in de vaatwasser en deze doet al het werk. 

Opbergvakken

Het is handig als de pastamaker een vak heeft waar je veilig de vormschijven in kan opbergen zonder de kans dat je deze kwijt raakt. Sommige pastamachine's hebben zo een vak geïntegreerd in het apparaat zelf, waardoor je zelf geen losse kastjes in huis hoeft uit te zoeken om deze vormschijven op te bergen.


Kan ik naast pasta nog meer ingrediënten gebruiken in de machine? 

Zoals de naam al doet vermoeden is een elektrische pastamachine bedoeld om alleen verschillende soorten pasta's te bereiden. Het ontwerp en alle bijgeleverde onderdelen zijn ingericht om bijvoorbeeld spaghetti, penne of tagliatelle te maken. De kneedbuis en de vormschijven werken alleen door het toevoegen van deeg en eieren. Zo worden een hoop voedingsingrediënten uitgesloten voor bereiding in de pastamachine.

Wel zijn veel pastamachine's geschikt voor het maken van noedels. Wat de Italiaanse pasta en de Oosterse noedels met elkaar gemeen hebben is dat beide worden gemaakt uit deeg, bloem en eieren. Door dezelfde bereidingswijze kunnen noedels ook gemaakt worden in de pastamachine. 

Veelgestelde vragen over een elektrische pastamachine

Wat is de gemiddelde prijs van een elektrische pastamachine?

De gemiddelde prijs van een elektrische pastamachine is rond de €282,-.

Wat is de beste elektrische pastamachine voor een goedkope prijs?

De beste elektrische pastamachine voor een goedkope prijs is de Philips Avance Pastamaker HR2375/00 - Automatische pastamachine