Beste Afzuigkap 60 centimeter van 2024

Afzuigkap van 60 centimeter kopen? Bij Bestevoordeel.nl hebben wij de hoogste kwaliteit afzuigkappen van dit formaat uitgezocht voor de laagste prijs. Bekijk hieronder de Top-5 beste 60 centimeter afzuigkappen: 


De 5 beste afzuigkappen 60 centimeter uitgelicht:


Inventum AKO6012WIT - Onderbouw afzuigkap - 60 cm

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Sterkte

De Inventum AKO6012WIT onderbouw afzuigkap is een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een eenvoudige, maar efficiënte afzuigkap. Deze afzuigkap is 60 cm breed en is geschikt voor onderbouw installatie, wat betekent dat deze direct onder een keukenkast kan worden gemonteerd. Met een maximale afzuigcapaciteit van 326 m³/h is deze afzuigkap geschikt voor middelgrote keukens.

Het ontwerp van de Inventum AKO6012WIT is eenvoudig en functioneel. De witte kleur geeft de afzuigkap een tijdloze uitstraling die past bij verschillende keukenstijlen. De afzuigkap heeft drie verschillende standen en een uitklapbare klep om de afzuiging te regelen. De metalen vetfilters zijn eenvoudig te verwijderen en kunnen in de vaatwasser worden gereinigd.

Het geluidsniveau van de afzuigkap is redelijk stil, met een geluidsniveau van 63 dB op de hoogste stand. Dit betekent dat de afzuigkap niet storend is tijdens het koken. Bovendien is de afzuigkap energiezuinig met een energieklasse D.

Voordelen 

 • Eenvoudig en functioneel ontwerp
 • Geschikt voor middelgrote keukens
 • Drie verschillende standen en uitklapbare klep
 • Metalen vetfilters zijn vaatwasserbestendig

Nadelen

 • Niet de meest zuinige afzuigkap


CENDO KR716EPDZ - Schuine Afzuigkap - 60 cm

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Sterkte

De Cendo KR716EPDZ is een schuine afzuigkap van 60 cm breed met een elegante zwarte glazen afwerking. Het apparaat heeft een vermogen van 550 m³/h en is voorzien van energieklasse A. De afzuigkap is geschikt voor zowel recirculatie als afvoer naar buiten, wat het gebruik flexibel maakt.

Deze 60 centimeter afzuigkap beschikt over drie verschillende standen en een intensieve stand, wat het mogelijk maakt om de luchtcirculatie optimaal af te stemmen op de kookactiviteiten. Een eenvoudige bediening van de afzuigkap is gegarandeerd door het touch paneel. De verlichting aan de onderkant van de afzuigkap zorgt voor voldoende licht tijdens het koken en geeft de keuken een sfeervolle uitstraling.

Cendo KR716EPDZ is een stijlvolle en functionele afzuigkap die goed past in moderne keukens. Het apparaat is eenvoudig te installeren en te bedienen. Dankzij de verschillende standen en de intensiefstand kan de afzuigkap goed worden afgestemd op de kookactiviteiten. Het feit dat de afzuigkap geschikt is voor zowel recirculatie als afvoer naar buiten, maakt het gebruik ervan flexibel. De verlichting aan de onderkant van de afzuigkap is een mooie toevoeging die de keuken een extra sfeervolle uitstraling geeft. Al met al is de Cendo KR716EPDZ een goede keuze voor wie op zoek is naar een functionele en stijlvolle afzuigkap.

Voordelen 

 • Geschikt voor zowel recirculatie als afvoer naar buiten
 • Stijlvolle zwarte glazen afwerking
 • Eenvoudige bediening via touch control panel
 • Verschillende standen en intensieve stand voor optimale afstemming op kookactiviteiten

Nadelen

 • Relatief hoog geluidsniveau bij intensieve stand


Bosch DUL63CC50 Serie 4 - Onderbouw afzuigkap - 60 cm

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Sterkte

De Bosch DUL63CC50 Serie 4 Onderbouw Afzuigkap is een indrukwekkende keukenaccessoire met tal van handige functies en een stijlvol design. De afzuigkap heeft een breedte van 60 cm, waardoor hij perfect past in de meeste keukens. Dankzij de 3 verschillende vermogensstanden kan je de afzuigkap aanpassen aan de behoeften van jouw keuken en gerechten.

De afzuigkap beschikt over een krachtige motor die tot 350 m³/uur kan afzuigen, waardoor je altijd een frisse keuken hebt zonder nare geurtjes. Bosch DUL63CC50 Serie 4 is bovendien voorzien van LED-verlichting, waardoor je altijd voldoende licht hebt om te koken en te bakken.

Een ander pluspunt van deze afzuigkap is het geluidsniveau. Met slechts 67 dB is hij verrassend stil, waardoor je niet gestoord wordt tijdens het koken. De afzuigkap is ook eenvoudig te reinigen dankzij de aluminium vetfilters die in de vaatwasser kunnen worden gereinigd.

Al met al is de Bosch DUL63CC50 Serie 4 Onderbouw Afzuigkap een geweldige keuze voor wie op zoek is naar een krachtige en stijlvolle afzuigkap die perfect past in vrijwel elke keuken. De afzuigkap heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding en is een waardevolle aanvulling op jouw keukenuitrusting.

Voordelen 

 • Krachtige motor van 350 m³/uur
 • 3 verschillende vermogensstanden
 • LED-verlichting voor voldoende licht
 • Eenvoudig te reinigen aluminium vetfilters

Nadelen

 • Geen automatische uitschakeling
 • Niet geschikt voor grotere keukens


Siemens LI67SA531 - iQ300 - Afzuigkap - Vlakscherm

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Sterkte

De Siemens LI67SA531 iQ300 afzuigkap is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een krachtige en stijlvolle afzuigkap voor in de keuken. Deze vlakscherm afzuigkap beschikt over drie verschillende standen, zodat je zelf de gewenste afzuigkracht kunt bepalen. Daarnaast is het apparaat uitgerust met heldere LED-verlichting, waardoor je altijd goed zicht hebt op het kookproces.

De Siemens LI67SA531 iQ300 afzuigkap is bovendien erg stil in gebruik, waardoor je niet gestoord wordt tijdens het koken of het eten. Ook de vlakscherm uitvoering zorgt voor een mooie en strakke uitstraling in de keuken. Het design van deze afzuigkap is dusdanig ontworpen dat het naadloos aansluit bij andere Siemens inbouwapparatuur.

Het enige nadeel van deze afzuigkap is dat deze niet beschikt over een automatische uitschakelfunctie, waardoor je zelf goed moet opletten wanneer je de afzuigkap uit moet zetten. Al met al is de Siemens LI67SA531 iQ300 afzuigkap een kwalitatief hoogwaardig product met een stijlvol design en uitstekende prestaties. Het is dan ook zeker een aanrader voor wie op zoek is naar een goede afzuigkap voor in de keuken.

Voordelen 

 • Mooi design in roestvrijstaal
 • Eenvoudige bediening met knoppen aan de voorkant
 • LED-verlichting voor goed zicht op kookgedeelte
 • Relatief stil

Nadelen

 • Beperkte afzuigcapaciteit voor grotere keukens


Bomann DU 7606 G - Zuinige en Stille Afzuigkap - 60cm

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Sterkte

De Bomann DU 7606 G is een efficiënte en stille afzuigkap met een breedte van 60 cm en een luchtverplaatsing van 480 m³/u. Dit maakt het apparaat geschikt voor gebruik in middelgrote keukens. De afzuigkap heeft een A-energielabel, wat betekent dat het energieverbruik laag is en het apparaat dus zuinig in gebruik is.

Een groot voordeel van deze afzuigkap is de mogelijkheid om deze zowel als afvoer- en recirculatiekap te gebruiken. Hierdoor is het apparaat geschikt voor elke keukenindeling en kan het op elke gewenste plek worden geplaatst. Bovendien is de afzuigkap voorzien van 2 ledlampen, wat voor een goede verlichting tijdens het koken zorgt.

De afzuigkap is eenvoudig te bedienen met behulp van de druktoetsen op de voorkant van de kap. De 3 verschillende standen bieden voldoende flexibiliteit in gebruik en het apparaat is bovendien erg stil tijdens gebruik.

Over het algemeen is de Bomann DU 7606 G een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare, maar efficiënte en stille afzuigkap met een A-energielabel en de mogelijkheid om deze als afvoer- en recirculatiekap te gebruiken.

Voordelen 

 • Efficiënte luchtverplaatsing van 480 m³/u
 • Zuinig in gebruik met A-energielabel
 • Mogelijkheid om als afvoer- en recirculatiekap te gebruiken
 • Stil tijdens gebruik

Nadelen

 • Alleen geschikt voor middelgrote keukens
 • Geen automatische uitschakelingGemiddelde prijs van een afzuigkap

Om de gemiddelde prijs te bepalen van een afzuigkap is grondig onderzoek gedaan. In dit onderzoek zijn alleen de afzuigkappen meegenomen die betrouwbaar en van hoge kwaliteit zijn. Om tot een goede prijsschatting te komen hebben wij meerdere aanbieders vergeleken op de prijzen en kwaliteiten.  

Hieruit is gebleken dat een betrouwbare en van hoge kwaliteit afzuigkap gemiddeld €402,- kost. 

Wij hebben voor jou de 60 centimeter afzuigkappen uitgekozen van de hoogste kwaliteit die populair zijn onder consumenten.


Wat is een afzuigkap?

Een afzuigkap is een apparaat dat is ontworpen om de lucht te filteren die tijdens het koken in de keuken wordt geproduceerd. Het is doorgaans geïnstalleerd boven het fornuis of de kookplaat en werkt door het afvoeren van rook, stoom, dampen, geuren en vetdeeltjes die tijdens het koken vrijkomen.

Afzuigkappen zijn er in verschillende modellen, van eenvoudige wandmontage-ontwerpen tot ingebouwde modellen die in het plafond of de muur zijn verzonken. Ze werken meestal met een afvoerpijp die de vervuilde lucht naar buiten afvoert, hoewel er ook modellen zijn die werken met een koolstoffilter om de lucht te zuiveren en terug te brengen naar de keuken.

Afzuigkappen zijn niet alleen handig om kookgeuren te verminderen, maar ze helpen ook om de luchtkwaliteit in de keuken te verbeteren. Door de afzuigkap te gebruiken wordt de hoeveelheid schadelijke dampen en deeltjes die in de lucht blijven hangen, verminderd. Dit kan leiden tot een gezondere leefomgeving en minder kans op gezondheidsproblemen.

Het onderhoud van de afzuigkap is belangrijk om de efficiëntie en werking te behouden. De vetfilters moeten regelmatig worden schoongemaakt om ervoor te zorgen dat ze geen verstoppingen veroorzaken en de afvoerpijp moet worden gecontroleerd op eventuele blokkades.


Afzuigkap 60 centimeter kopen - waar moet ik op letten? 

Wanneer je een afzuigkap gaat kopen, zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Hieronder volgen vijf belangrijke aandachtspunten:

Afzuigcapaciteit

De afzuigcapaciteit van een afzuigkap is belangrijk om te bepalen of deze geschikt is voor jouw keuken. Het wordt gemeten in kubieke meters per uur (m³/uur) en geeft aan hoeveel lucht de afzuigkap in één uur kan afvoeren. Een afzuigkap met een te lage afzuigcapaciteit zal niet effectief zijn bij het verwijderen van kookgeuren en dampen.

Type afzuigkap 

Er zijn verschillende soorten afzuigkappen, zoals wandmodellen, plafondmodellen en eilandmodellen. Het type dat je kiest, is afhankelijk van de opstelling van jouw keuken. Wandmodellen zijn geschikt voor installatie tegen de muur, terwijl plafondmodellen geschikt zijn voor installatie in het plafond. Eilandmodellen zijn geschikt voor installatie boven een kookeiland.

Geluidsniveau

Het geluidsniveau van een afzuigkap is belangrijk om te overwegen, vooral als je een open keuken hebt die verbonden is met de woonkamer. Kies een afzuigkap met een geluidsniveau dat comfortabel is voor jouw situatie.

Design & Stijl

Afzuigkappen zijn er in verschillende designs en stijlen, variërend van strak en modern tot klassiek en traditioneel. Het is belangrijk om een stijl te kiezen die past bij de rest van jouw keukeninterieur.

Onderhoud

Het onderhoud van een afzuigkap is belangrijk om de efficiëntie te behouden en problemen te voorkomen. Kies een afzuigkap waarvan de filters gemakkelijk te verwijderen en schoon te maken zijn. Sommige afzuigkappen hebben ook een automatische reinigingsfunctie.


Hoe moet je een afzuigkap onderhouden?

Het onderhoud van een afzuigkap is essentieel om de efficiëntie en functionaliteit te behouden. Een slecht onderhouden afzuigkap kan leiden tot verstoppingen in de filters en de afvoerpijp, waardoor de afzuigkap minder effectief wordt en geuren niet meer goed worden afgevoerd. Hieronder volgen enkele belangrijke tips voor het onderhoud van een afzuigkap.

   Regelmatig reinigen

  Het is belangrijk om de afzuigkap regelmatig schoon te maken. Het interval waarin je dit doet, hangt af van hoe vaak je kookt. Als je vaak kookt, moet je de filters en de afzuigkap vaker schoonmaken dan wanneer je minder vaak kookt. Een vuistregel is om de filters en de afzuigkap om de twee à drie maanden schoon te maken.

  Reinigen van de filters

  De filters van de afzuigkap zijn bedoeld om vet en andere verontreinigingen uit de lucht te filteren. Na verloop van tijd raken de filters verstopt, waardoor de afzuigkap minder effectief wordt. De filters moeten daarom regelmatig worden schoongemaakt. Afhankelijk van het type filter kun je deze met de hand afwassen met warm water en zeep of in de vaatwasser plaatsen. Het is belangrijk om de filters goed te laten drogen voordat je ze terugplaatst.

  Reinigen van de afvoerpijp

  De afvoerpijp van de afzuigkap voert de vervuilde lucht naar buiten af. Het is belangrijk om deze pijp regelmatig te controleren op eventuele blokkades. Als er blokkades zijn, kan de afzuigkap minder effectief worden. Je kunt de afvoerpijp schoonmaken met een stofzuiger of een speciale borstel.

  Reinigen van de buitenkant

  De buitenkant van de afzuigkap kan ook vies worden door vet en stof. Het is belangrijk om deze regelmatig schoon te maken met een sopje van warm water en zeep. Gebruik geen schurende middelen of schuursponsjes, omdat dit de afwerking van de afzuigkap kan beschadigen.

  Automatische reinigingsfunctie

  Sommige afzuigkappen hebben een automatische reinigingsfunctie. Hiermee worden de filters automatisch gereinigd en wordt de afvoerpijp schoongemaakt. Dit is een handige functie die het onderhoud van de afzuigkap vergemakkelijkt.

  Vervangen van filters

  Na verloop van tijd raken de filters versleten en moeten ze worden vervangen. De levensduur van de filters hangt af van hoe vaak je kookt. In de meeste gevallen moeten de filters eens per jaar worden vervangen. Controleer de handleiding van de afzuigkap voor de specifieke levensduur van de filters.

Kortom, het onderhoud van een afzuigkap is essentieel om de efficiëntie en functionaliteit te behouden. Door de filters en de afvoerpijp regelmatig schoon te maken en de buitenkant van de afzuigkap te reinigen, voorkom je verstoppingen en houd je de afzuigkap schoon en fris. Daarnaast kan een automatische reinigingsfunctie het onderhoud van de afzuigkap vergemakkelijken. Het is ook belangrijk om de filters tijdig te vervangen om ervoor te zorgen dat de afzuigkap goed blijft werken.

Veelgestelde vragen over een afzuigkap 60 centimeter 

Wat is de gemiddelde prijs van een afzuigkap 60 centimeter?

De gemiddelde prijs van hoogwaardige 60 centimeter afzuigkap ligt rond de €402-.

Wat is de beste afzuigkap 60 centimeter voor een goedkope prijs?

De beste afzuigkap 60 centimeter voor een schappelijke prijs is de Inventum AKO6012WIT - Onderbouw afzuigkap - 60 cm.