Beste Hogedrukreiniger voor Auto voor Goedkope Prijs (2024)

De hogedrukreiniger voor je auto kopen voor de goedkoopst mogelijke prijs? Dat kan bij bestevoordeel.nl. Er zijn genoeg reinigers met goede reviews voor een uitstekende prijs. Bekijk hier de 5 beste hogedrukreinigers voor auto's voor een goedkope prijs. 


1. KARCHER Hogedrukreiniger - K 2 Home

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

De beste hogedrukreiniger om je auto mee te wassen is de KARCHER K2 Home. Naast het wassen van je auto kan je er ook een terras mee schoonmaken. Karcher is een van de meest bekende en betrouwbare aanbieders van hogedrukreinigers, waardoor je er met zekerheid van kan uitgaan dat dit een hoge kwaliteit reiniger is voor een goedkope prijs. In totaal beschikt de KARCHER K2 Home over 110 bar en 1400 Watt. Dat is een goed vermogen om al het vuil van je auto te spuiten.


Deze hogedrukreiniger bevat wieltjes, waardoor het apparaat makkelijk mee te nemen of te verplaatsen is. Daarnaast is het een lichte en compacte reiniger, om het comfortabel te maken. Met deze terrasreiniger ben je maar de helft van de tijd kwijt als je het vergelijkt met andere hogedruk spuiters. Het is een snelle reiniger die binnen de kortste keren al het vuil weghaalt van je auto of het terras. 


Extra voordelen van het apparaat zijn: er is een haak waar je de slang en kabels aan kan opbergen, het bevat een geïntegreerd zuigmechanisme voor de reinigingsmiddelen en het heeft een Axiale pomp met 3 zuigers. De beste hogedrukreiniger voor een goedkope prijs is dus de KARCHER K2 Home.

Voordelen 

 • Pomp met 3 zuigers 
 • Geïntegreerd zuigmechanisme
 • Krachtige reiniger met 1400 Watt vermogen
 • Makkelijk verplaatsbaar met wieltjes

Nadelen

 • Druk kan niet worden gesteld


2. Kärcher K2 Compact Home Hogedrukreiniger

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Nog een goede optie van het merk Karcher is de Kärcher K2 compacte Home hogedrukreiniger. Wat betreft het design is het redelijk vergelijkbaar met de eerder genoemde Karcher hogedrukreiniger. Toch zijn er wel degelijk veel verschillen tussen beide modellen. Zo is deze hogedrukreiniger geen terrasreiniger, maar vooral geschikt voor het wassen van auto's. Wel heeft ook deze spuiter een druk van 110 bar en een vermogen van 1400 Watt. 

De Kärcher K2 is een efficiënte en spat vrije reiniger voor het schoonmaken van grote oppervlakte rondom het huis en de auto. Door de compacte afmetingen is het apparaat makkelijk te verplaatsen en ook weer op te bergen als je het niet gebruikt. In totaal kent het apparaat een oppervlakteprestatie van 20 vierkante meter. 

De uitrusting van de Karcher K2 bevat een spuitpistool, een 4 meter lange hogedruk slang en reinigingsmiddel. Je hoeft van tevoren niks in huis te slaan voor het gebruik van de hogedrukspuit. Karcher is marktleider in het aanbieden van hogedruk reinigers, waardoor je verzekerd bent van een betrouwbare spuit.

Voordelen 

 • Compacte optie
 • Spat vrije reiniger
 • Makkelijk te verplaatsen en op te bergen
 • Hoog vermogen en druk

Nadelen

 • Geen batterij meegeleverd


3. BLACK+DECKER Hogedrukreiniger

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

De BLACK + DECKER hogedrukreiniger is een extreem sterke reiniger met een druk van 125 bar en een totaal vermogen van 1600 Watt. Het is een geschikte reiniger voor regelmatig gebruik om je auto, terras of andere plekken rondom het huis schoon te maken. Kleine tot redelijk grote oppervlaktes zijn binnen een mum van tijd schoon bij het gebruik van de BLACK + DECKER. Bij de aankoop van deze reiniger worden 8 extra accessoires meegeleverd, waaronder een hogedruk pistool, hogedruk slang van maar liefst 6 meter en een roterende sproeikop. 


Het apparaat bevat wieltjes aan de onderkant, waardoor het makkelijk te verplaatsen is. Ook tijdens het reiniger neem je de spuit makkelijk mee van plek naar plek. Daarnaast is de BLACK + DECKER enorm gebruiksvriendelijk. Het enige wat je hoeft te doen is de stekker in het stopcontact te plaatsen en daarna de schakelaar aan te draaien. Na gebruik ruim je alle onderdelen gemakkelijk op aan de achterkant van de hogedrukspuit. Daar is een speciale ruimte ontworpen waar je al de onderdelen kan vastklikken. 

Voordelen 

 • Gebruiksvriendelijk
 • Opbergruimte aan de achterkant 
 • Enorm krachtige hogedrukreiniger
 • Veel extra accessoires worden meegeleverd

Nadelen

 • Geen specifieke nadelen te benoemen


4. Eurom Hogedrukreiniger 1400 Force

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Met een totaal vermogen van 1400 Watt en 100 Bar is de Eurom hogedrukreiniger een krachtige reiniger die je auto volledig schoonmaakt binnen de kortste keren. Voor een wel hele goedkope prijs koop je een betrouwbare en goed functionerende hogedrukreiniger van een merk met een hoge naamsbekendheid. 


Verder heeft de Eurom drukreiniger een doorvoercapaciteit van 330 liter en reinigingscapaciteit van 20 vierkante meter. Een perfecte capaciteit voor het schoonmaken van je auto en kleine plekjes rondom het huis. Het nadeel bij de aankoop van dit apparaat is dat er geen extra accessoires worden meegeleverd. 

Voordelen 

 • Krachtig
 • Hoge doorvoercapaciteit
 • Betrouwbaar merk

Nadelen

 • Geen extra accessoires bij aankoop


5. Powerplus POWXG90501 Hogedrukreiniger 

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Als laatste lichten we de Powerplus POWCG90501 Hogedrukreiniger uit. Ook dit is een goedkope optie waar eerdere consumenten vooral positieve woorden over hadden. Een krachtigere hogedrukspuit ga je niet snel vinden op de markt. De Powerplus heeft namelijk een vermogen van 1800 Wat en 140 bar. Daarmee is het de sterkste hogedrukreiniger in dit rijtje. Met deze hogedrukreiniger van Powerplus heb je de grote, vaak tijdrovende schoonmaak klussen (zoals het reinigen van de auto) in een mum van tijd geklaard.


Ook is de Powerplus hogedrukreiniger erg stevig, want het is ontworpen van robuuste aluminium behuizing. Het apparaat kan dus tegen een stootje en zal niet snel beschadigd raken. Veder is de hogedrukreiniger hittebestendig en kan het temperaturen tot wel 50 graden verslaan. Zo kan je ook tijdens een warme zomerdag je huis of auto schoonmaken. De roterende borstelkop gaat ook hardnekkig vuil te lijf en de turbo spuit mond klaart de moeilijkste klussen.

Voordelen 

 • Automatisch start-stop systeem
 • Een van de krachtigste modellen
 • Stevig ontworpen uit robuust aluminium
 • Waterslang van 6 meter

Nadelen

 • Geen geïntegreerd slanghaspel Gemiddelde prijs van een Hogedrukreiniger

Om de gemiddelde prijs te bepalen van een hogedrukreiniger is grondig onderzoek gedaan. In dit onderzoek zijn alleen de reinigers meegenomen die betrouwbaar en van hoge kwaliteit zijn. Om tot een goede prijsschatting te komen hebben wij meerdere aanbieders vergeleken op de prijzen en kwaliteiten.  

Hieruit is gebleken dat een betrouwbare en van hoge kwaliteit hogedrukreiniger gemiddeld €110,- kost. 

Wij hebben voor jou de reinigers uitgekozen onder de gemiddelde aankoopprijs, maar wel voor gegarandeerd de beste kwaliteit. 


Wat is een hogedrukreiniger voor auto's?

Een hogedrukreiniger is een apparaat dat water onder druk hoge door een slang naar een spuitpistool leidt. Hiermee wordt hardnekkig vuil verwijderd en is het desbetreffende voorwerp binnen de kortste keren schoon. Normaal gesproken wordt een hogedrukreiniger aangesloten op een tuinslang voor de aanvoer van water. 


Een hogedrukreiniger voor auto's is een apparaat dat hierboven omschreven is, maar die eigenschappen bevat waardoor een auto snel en krachtig schoongemaakt wordt. Bij een hogedrukreiniger moet er minimaal 100 bar vermogen zijn om een goede werking te kennen. Hogedrukreiniger huren: is het mogelijk?

Wil je liever niet een hogedrukreiniger kopen, maar heb je het apparaat regelmatig nodig om je auto, terras of andere plekken rondom het huis schoon te maken? Dan is het een optie om een hogedrukreiniger te huren bij een bouwmarkt. Doorgaans verhuren bouwmarkten hogedrukreinigers voor een x bedrag voor een dag of meerdere dagen. Hier kan je gebruik van maken. 

Enkele bouwmarkten die hogedrukreinigers verhuren zijn: GAMMA, Boels of Karwei. Daarnaast zullen er talloze kleinere bedrijven zijn waar je een hogedrukreiniger kan huren. Vraag offertes aan en vergelijk meerdere aanbieders op de beste prijzen.  Hogedrukreiniger kopen: waar moet ik op letten?

Om er zeker van te zijn dat je de goede hogedrukreiniger koopt zijn er een aantal belangrijke punten om op te letten. Iedere reiniger heeft zijn eigen unieke kenmerken waarmee ze zich onderscheiden van andere. Ook zijn er een aantal basisprincipes waar iedere hogedrukreiniger aan moet voldoen. De volgende punten zijn van belang voor een goede en betrouwbare reiniger: 


Vermogen

Een belangrijk onderwerp is het vermogen van de hogedrukreiniger. Zoals de naam al doet zeggen moet er voldoende druk en kracht uit het apparaat komen. Goede hogedrukreinigers hebben een druk van minimaal 100 bar. Uiteindelijk hoe hoger de bar, hoe meer druk het apparaat geeft. Hoge druk is bijvoorbeeld nodig voor het schoonmaken van stenen, voor auto's heb je niet een hele hoge druk nodig vanuit het apparaat. Het vermogen moet ook boven de 1000 Watt zijn om voldoende kracht te geven. 

Wateropbrengst

Naast de waterdruk (die uitgedrukt wordt in bar) bestaat er ook wateropbrengst. De wateropbrengst van een hogedrukreiniger geeft aan hoeveel water de reiniger per uur verbruikt. Hoe hoger de wateropbrengst, hoe beter het reinigen. Uiteindelijk is een hogere wateropbrengst ook een grotere hoeveelheid spoelwater. 

Accessoires 

Koop je een hogedrukreiniger met all-in accessoires erbij of koop je alleen het apparaat? Kijk bij de aankoop van een reiniger altijd naar de productinformatie om erachter te komen welke accessoires meegeleverd worden. Als er geen accessoires bij het product worden meegeleverd moet je deze allemaal los kopen. Dit kost ten eerste veel tijd en ten tweede moet je onderzoeken welke onderdelen op de hogedrukreiniger passen. 

Prijs

De hogedrukreiniger hoeft niet duur te zijn. Er zijn veel apparaten voor een goedkope prijs verkrijgbaar die alsnog van hoge kwaliteit zijn. Kijk liever naar het merk en de naamsbekendheid hiervan. Een betrouwbare hogedruk reiniger moet van een merk zijn die een grote naam heeft opgebouwd. Karcher is de grootste aanbieder en marktleider op het gebied van hogedrukreinigers. Dit is dus altijd een goede keuze en de apparaten zijn ook goedkoop beschikbaar.

Veelgestelde vragen over hogedrukreinigers

Wat is de gemiddelde prijs van een hogedrukreiniger?

De gemiddelde prijs van een hogedrukreiniger ligt rond de €110,-.

Wat is de beste hogedrukreinigers voor auto's voor een goedkope prijs?

De beste hogedrukreiniger voor auto's voor een goedkope prijs is de Kärcher K 2 Home.