Beste Loopfiets 2 jaar voor een Goedkope Prijs (2024)

De beste loopfiets voor 2 jarige kopen voor de goedkoopste prijs? Dat kan bij bestevoordeel.nl. Er zijn veel loopfietsen voor peuters met goede reviews en een uitstekende prijs. Bekijk hier de beste loopfietsen voor 2 jarige voor een goedkope prijs. 


1. Puky loopfiets 2 jaar 

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Gebruiksvriendelijk

De beste loopfiets voor 2 jarige peuters is die van Puky. Dit merk heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een grote speler in het aanbieden van kinder accessoires. De Puky loopfiets 2 jaar is in 6 verschillende kleuren verkrijgbaar waarvan er hierboven 1 is weergegeven. Loopfietsen van Puky zijn betrouwbaar, van uitzonderlijke kwaliteit en gaan gemiddeld lang mee. Daarom zijn de fietsen zo populair onder kinderen en staan ze goed aangeschreven onder eerdere consumenten. 


In totaal kan de Puky loopfiets een gewicht aan tot en met 30 kilogram. Over het algemeen zijn kinderen van 2 jaar nog geen 30 kilogram, dus kunnen ook iets oudere kinderen gebruik maken van deze loopfiets. De fiets heeft een zithoogte van 24 centimeter en is ontworpen uit aluminium materiaal. Dit wordt gezien als stevig materiaal die de betrouwbaarheid en veiligheid van de fiets verhoogt. Het gewicht van de Puky loopfiets is rond de 2,5 kilogram, waardoor het makkelijk op te tillen is voor ouders. Het komt namelijk regelmatig voor dat je peuter opeens geen zin meer heeft om lopend te fietsen.


De banden van deze loopfiets van Puky zijn massief wat betekent dat de banden langer meegaan en niet vaak opgepompt hoeven te worden. Verder bevat de fiets veiligheidshandvaten die ervoor zorgen dat handen niet wegglippen en dat je ergonomisch en stevig jezelf als kind zijnde kan vastpakken. De beste loopfiets 2 jaar is dus van het betrouwbare merk Puky.

Voordelen 

 • Verkrijgbaar in 6 verschillende kleuren
 • Puky is een marktleider in het aanbieden van kinder producten en dus erg betrouwbaar
 • Veiligheidshandvaten
 • Heeft een erg lange levensduur

Nadelen

 • Tot maximaal 30 kilogram belastbaar


2. Loopfiets 2 jaar 3 wielen - Chillafish Bunzi

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Gebruiksvriendelijk

De Bunzi Chillafish is een van de beste loopfietsen voor 2 jarige peuters met 3 wielen, en dat ook nog eens voor een hele goedkope prijs. De fiets is geschikt voor zowel jongens als meisjes en is verkrijgbaar in 10 verschillende soorten kleuren. Kies dus de Chillafish Bunzi die bij jou past en geniet van de multifunctionele loopfiets. In totaal kan de Chillafish Bunzi zo een 25 kilogram dragen. Voor de veiligheid zou je dan ook niet zwaarder dan 25 kilogram op deze fiets moeten zitten. 


De zithoogte is 22-25 centimeter en zowel 2 als 3 jarige peuter maken voornamelijk gebruik van deze loopfiets. Men een simpele handeling is deze driewieler om te bouwen tot tweewieler. Zo kan jouw kind ook nadat hij/zij heeft leren fietsen nog steeds gebruik maken van de Chillafish Bunzi. De wieltjes van de loopfiets zijn ontworpen van stevig rubber zodat je het kan gebruik in de binnenomgeving, maar ook in de buitenomgeving. 


Het zadel van deze loopfiets 2 jaar 3 wielen is verstelbaar. Als je kind groeit dan kan je het zadel dus hoger zetten en groeit de loopfiets dus eigenlijk met je kind mee. Ook heeft de Chillafish Bunzi een handvat voor betere grip en een opbergvak zodat je wat kleine spulletjes mee kan nemen. Voor een 3 wiel loopfiets is de Chillafish Bunzi een uitstekende keuze. 

Voordelen 

 • Verkrijgbaar in 10 verschillende soorten kleuren
 • Om te zetten van 3 wieler naar 2 wieler
 • Verstelbaar zadel 
 • Handvat voor betere grip + opbergvakje

Nadelen

 • Maximale hoogte van 22-25 centimeter


3. Loopfiets meisje 2 jaar - Volare

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Gebruiksvriendelijk

Ben je specifiek opzoek naar een moderne loopfiets 2 jaar voor meisjes? Dan kom je al snel uit bij deze prachtige loopfiets van het merk Volare. Het stralende roze doet jouw dochtertje lijken op een prinses en zo zal zij zich dan ook voelen. De zithoogte (30-45 centimeter) van de Volare loopfiets is relatief hoog in vergelijking met andere loopfietsen voor 2 jarige peuters. Daarom kunnen meisjes tot en met 4 jaar gebruik maken van deze loopfiets. Het maximale draaggewicht van de fiets is 25 kilogram. 


De loopfietsen van Volare zijn een uitermate geschikt hulpmiddel om je kinderen voor te bereiden op het fietsen en meer evenwicht te krijgen. Het is uit onderzoek bewezen dat kinderen, die gebruik maken van een loopfiets op jongere leeftijd, het fietsen sneller onder de knie krijgen. Het evenwichtsgevoel wordt namelijk al getraind tijdens het gebruiken van de loopfiets. 


De Volare fiets beschikt over luchtbanden en is uitgevoerd in aluminium. Met de stevigheid en de betrouwbaarheid van deze loopfiets zit het dus wel goed. Verder kan zowel het zadel als het stuur van de fiets aangepast worden en beschikt de Volare meisjes loopfiets over handvaten die veel grip geven. Voor meisjes rond de 2-4 jaar is de Volare loopfiets dus zeker weten een van de beste opties voor een goedkope prijs.

Voordelen 

 • Stijlvol design met opvallende roze kleur
 • Hoge zithoogte van 30 - 45 centimeter
 • Luchtbanden en aluminium uitrusting zorgen voor stevigheid
 • Verstelbaar stuur en zadel

Nadelen

 • Specifiek ontworpen voor meisjes 


4. Loopfiets 2 jaar met luchtbanden - Sajan

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Gebruiksvriendelijk

Heb je een voorkeur voor een fiets met luchtbanden? Dan is de loopfiets 2 jaar met luchtbanden van het merk Sajan een goede optie. Deze loopfiets is verkrijgbaar in mint-groen (zoals hierboven afgebeeld) en in het roze. Het is een fiets die wordt gebruikt door zowel jongens als meiden en die geschikt is vanaf een leeftijd van 2 jaar tot en met 5 jaar. Met een zithoogte van 36 - 47 centimeter is dit een van de hoogste loopfietsen voor jonge peuters. Ook heeft het een redelijk hoog draaggewicht van 30 kilo. 


Het grootste pluspunt van de Sajan loopfiets zijn natuurlijk de luchtbanden. Dit is de reden dat veel ouders kiezen voor deze fiets en dat is zeer te begrijpen. De fiets bevat namelijk kogel gelagerde wielen van 12 inch met luchtbanden. Het voordeel van luchtbanden is dat je hoge snelheden kan halen en dat de banden lang meegaan. Wel moet je regelmatig de banden oppompen om het lopen simpel te houden. 


Het materiaal waarvan de Sajan loopfiets is ontworpen is stevig metaal. Dit is een materiaal dat zorgt voor stabiliteit en stevigheid. Het frame van de fiets is dan ook beresterk en geeft je kind alle steun die nodig is. Niet voor niets is de Sajan loopfiets zo populair en daarom kon deze optie dan ook niet ontbreken in onze lijst. 

Voordelen 

 • Zithoogte tot maximaal 47 centimeter
 • Hoog draaggewicht van 30 kilogram
 • Hoge snelheden en lange levensduur
 • Ontworpen van stevig materiaal

Nadelen

 • Banden moeten regelmatig worden opgepompt


5. Loopfiets jongens 2 jaar - 2Cycle

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Gebruiksvriendelijk

De 2Cycle loopfiets is een hele goede keuze voor 2 jarige jongens. Het grijsachtige design, met de fel zwarte banden en de bruine handvaten zorgen voor een prachtige loopfiets op het eerste gezicht. Deze unieke loopfiets van het merk 2Cycle geeft jongens in de leeftijdscategorie 2-5 een stoer gevoel. Met een zithoogte van 33 - 43 centimeter zit je redelijk hoog. Het maximale draaggewicht van de 2Cycle is 25 kilogram. 


De wielen zijn kogel gelagerd en dat maakt het sterker dan andere loopfietsen. Ook de handvaten geven veel grip, waardoor de 2Cycle loopfiets gezien kan worden als een super stevige loopfiets met uitzonderlijke kwaliteiten. Door de keuze voor slijtvast foam heb je als voordeel dat de banden niet opgepompt hoeven te worden. Je kan de loopfiets dus blijven gebruiken zonder dat er veel onderhoud voor nodig is. 


Naast het zadel is het ook mogelijk om het stuur te verstellen naar een maximale hoogte van 60 centimeter. De loopfiets van 2Cycle groeit dus samen met je mee, zodat je de fiets ook na je 2e levensjaar kan blijven gebruiken. Voor jongens rond de 2 jaar oud is deze loopfiets van het merk 2Cycle een uitstekende keuze. 

Voordelen 

 • Kogel gelagerde wielen
 • Handvaten met super veel grip
 • Banden hoeven nooit opgepompt te worden
 • In hoogte te verstellen zadel en stuur

Nadelen

 • Geen specifieke nadelen te benoemenGemiddelde prijs van een loopfiets

Om de gemiddelde prijs te bepalen van een loopfiets is grondig onderzoek gedaan. In dit onderzoek zijn alleen de fietsen meegenomen die betrouwbaar en van hoge kwaliteit zijn. Om tot een goede prijsschatting te komen hebben wij meerdere aanbieders vergeleken op de prijzen en kwaliteiten.  

Hieruit is gebleken dat een betrouwbare en van hoge kwaliteit loopfiets gemiddeld €73,- kost. 

Wij hebben voor jou de loopfietsen uitgekozen onder de gemiddelde aankoopprijs, maar wel voor gegarandeerd de beste kwaliteit. 


Wat is een loopfiets?

Een loopfiets is een fiets zonder trappers waarmee men zicht voortbeweegt door met de benen over de grond te stappen of te steppen. In de meeste gevallen wordt een loopfiets gebruikt door jonge kinderen die nog niet zelfstandig of met wieltjes kunnen fietsen. Zo kunnen peuters zicht toch voortbewegen en het eerste leerproces ingaan omtrent fietsen. Ook voor volwassenen zijn er loopfiets, maar die worden tegenwoordig minder vaak gebruikt. De eerste fietsen in de geschiedenis waren allemaal loopfietsen.Loopfiets voor 2 jarige peuters kopen: waar moet ik op letten?

Een loopfiets die specifiek bedoeld is voor 2 jarige peuters heeft hele andere kenmerken dan loopfietsen voor volwassenen of oudere kinderen. Een kind van 2 jaar kan nog niet zelfstandig fietsen en heeft een veel minder evenwicht. Er zijn dus een aantal belangrijke eisen verbonden aan een loopfiets voor 2 jarige kinderen. Hieronder brengen we de belangrijkste punten in beeld waar een loopfiets voor 2 jaar aan moet voldoen. Zo maak jij gegarandeerd de juiste beslissing en kies je een goede loopfiets: 


Design

Als kind zijnde wil je opvallen en er stoer uitzien. Zeker bij producten zoals een loopfiets, waarbij je veel buiten huis komt, is het goed dat een kind er voor zijn gevoel cool bijloopt. Koop dan ook een loopfiets waarbij het design past bij je zoon of dochter en waar hij of zij zich gelukkig bij voelt. Er zijn veel verschillende modellen met allemaal zijn eigen kleuren en vormen, dus er is keuze ten over wat betreft het design van een loopfiets. Ook zijn er soms printen beschikbaar die passen bij een kind die ergens fan van is. 

Verstelbaar 

Kinderen groeien hard en daarom is het noodzakelijk dat je loopfiets meegroeit. Niet zozeer dat de fiets groter wordt, maar wel dat je het zadel en het stuur kan verhogen. Doordat een loopfiets verstelbaar is kan je kind langer gebruik maken van de fiets. Is de loopfiets niet verstelbaar dan kan het voorkomen dat je kind binnen 1 jaar te groot is geworden voor de fiets. Koop dus altijd een loopfiets waarvan het zadel en het stuur verstelbaar zijn.

Soort banden 

Over het algemeen zijn er 2 soorten banden voor loopfietsen: massieve banden en luchtbanden. Het is niet perse dat 1 van de 2 beter is dan de ander, maar sommige ouders hebben een voorkeur voor bepaalde banden. Over het algemeen hebben massieve banden een langere levensduur en hoef je de banden niet vaak op te pompen. Luchtbanden daarentegen geven meer snelheid, maar je moet de banden regelmatig oppompen en onderhouden. Welke soort banden je moet kiezen voor de loopfiets van je kind is uiteindelijk een persoonlijke voorkeur.

Zithoogte 

Nog een belangrijk punt is de zithoogte van de loopfiets. Vaak wordt bij de productinformatie aangegeven wat de zithoogte is in centimeter. Voordat je overgaat tot aankoop is het belangrijk dat je nagaat of je zoon of dochter past op de zithoogte. Zeker de minimumstand is essentieel, want lager dan de minimumstand kan je het zadel niet zetten. Groeien kan altijd, maar krimpen kan niet, dus koop liever een zithoogte die iets te hoog is dan een stuk te laag. 

Draaggewicht

Een laatste punt die we uitlichten is het maximale draaggewicht dat een loopfiets kan opvangen. Voor een loopfiets 2 jaar is dit meestal tussen de 25 en 35 kilogram. Uit veiligheid voor je kind moet je hem of haar nooit op een loopfiets zetten waarvan het maximale draaggewicht lager is dan het gewicht van je kind. Onderschat dit niet, want veiligheid is het belangrijkste voor ieder persoon en zeker voor jonge kinderen. 

Veelgestelde vragen over loopfietsen 2 jaar

Wat is de gemiddelde prijs van een loopfiets?

De gemiddelde prijs van een loopfiets ligt rond de €73,-.

Wat is de beste loopfiets voor 2 jarige voor een goedkope prijs?

De beste loopfiets voor 2 jarige voor een goedkope prijs is de Puky loopfiets.