Beste USB Microfoon voor een Goedkope Prijs (2024)

Wil je een USB Microfoon kopen, maar liever niet teveel geld uitgeven? Dat kan bij bestevoordeel.nl. Er zijn veel microfoons met goede reviews en een goede prijs. Bekijk hier de Top-5 beste USB microfoons voor de beste prijs.  

1. Blue Microphones Snowball ICE Plug & Play 

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Snelheid

De nummer 1 USB microfoon voor een goedkope prijs is de Blue Snowball Ice Plug & Play. Deze versie is verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart en bevat enkele onderscheidende kenmerken, waardoor het product als erg goed beoordeeld wordt door eerdere consumenten. Inbegrepen bij de Blue Snowball Ice Plug & Play zit een verstelbaar standaard, usb kabel en handleiding om de microfoon op de juiste manier te installeren. 


Er is geen beter en sneller geluid te krijgen voor opnamen en streaming dan dat je krijgt van de Blue Snowball. De kwaliteit wordt verhoogd doordat de microfoon wordt aangedreven door een aangepaste cardioïde condenser capsule. Het grote voordeel is dat deze microfoon is ontworpen voor elke software op iedere computer. Je sluit het apparaat aan en bent gelijk duidelijk verstaanbaar voor degene met jij communiceert. 


Een goedkopere usb microfoon van een betere kwaliteit ga jij niet vinden! Voor nog meer specifieke informatie over de Blue Snowball Ice Plug & Play klik je op het bovenstaande product. 

Voordelen 

 • Enorm hoog geluidskwaliteit
 • Het standaard is verstelbaar 
 • Stijlvol
 • Skype-gecertificeerd 

Nadelen

 • Windscherm is niet inbegrepen


2. LifeGoods Condensator USB Microfoon met Arm

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Snelheid

Ook de LifeGoods Condensator Microfoon met Arm mag niet ontbreken in dit lijstje met goedkope microfoons van hoge kwaliteit. Deze microfoon is een aanrader voor iedere gamer, podcast opnemer of iemand die veel videobelt. De LifeGoods condensator beschikt over een plug & play, waardoor je geen stuurprogramma nodig hebt. Je steekt de usb kabel in de computer, en vanuit de computer pas je de instellingen van de microfoon aan. Het product is geschikt voor iedere computer met een USB-A aansluiting.


Met een 180 graden draaiende arm kan je de microfoon in verschillende posities gebruiken. De robuuste arm is 35 centimeter lang en verstelbaar in meerdere lengtes. Het geluidskwaliteit wordt verzekerd door de 192kHZ resolutie. Deze resolutie hoogte zorgt voor een kraakhelder geluid voor zowel jezelf als de persoon met wie jij communiceert.  

Voordelen 

 • Gebruiksvriendelijk 
 • Hoge resolutie
 • Geen stuurprogramma nodig
 • Goede constructie

Nadelen

 • Geen noemenswaardige nadelen benoemd door eerdere consumenten 


3. URGOODS® Condensator Microfoon met Arm

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Snelheid

De URGOODS Condensator Microfoon met Arm lijkt op de LifeGoods Condensator, maar onderscheid zich in enkele factoren met eerder uitgelichte microfoon. Zo is de arm bijvoorbeeld niet 180 graden draaibaar maar 360 graden. Een 360 graden draaiende arm verminderd frustratie en zorgt ervoor dat de microfoon nooit in de weg zit. Als de positie namelijk verkeerd is van de microfoon duw je hem gewoon naar een andere positie. 


Ook op de URGOODS condensator zit een plug & play systeem, waardoor je de microfoon alleen hoeft aan te sluiten op de computer. Het geluid is van hoge kwaliteit, dat komt door het systeem die geen vibratie geeft als er per ongeluk tegen de popfilter wordt aangestoten.  

Voordelen 

 • 360 graden draaiende arm
 • Dynamisch bereik
 • Plug & Play systeem

Nadelen

 • Rubbertjes missen bij de klem


4. Dazar® YXC7 - Microfoon met Statief

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Snelheid

Een simpele uitstraling, maar een geweldige uitvoering. Zo kan je de Dazar YXC7 het beste omschrijven. Voor het perfecte geluid om te gamen, podcasten of streamen is de Dazar een goede optie. Veel startende Youtubers beginnen met deze usb microfoon, omdat de Dazar YXC relatief goedkoop is met een bijzonder goede kwaliteit. 


Het geluid wordt geproduceerd op basis van luchttrillingen. Dit is een gunstige methode voor bijvoorbeeld opnames. Ook kan je het geluid simpel aanpassen met enkele klikken op de knop. Hierdoor vermijd je achtergrondgeluid en echos. Bij de aankoop van de Dazar YXC krijg je de volgende onderdelen meegeleverd: extra lange usb kabel van wel 3 meter, een popkap filter en een tripod om je microfoon stabiel op de tafel te plaatsen. 

Voordelen 

 • Makkelijk aan te sluiten
 • Goede prijs / kwaliteit verhouding
 • Statief 

Nadelen

 • Geen specifieke win 10 usb-driver 


5. GXT244 Buzz

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Snelheid

Als laatste usb microfoon hebben we gekozen om de GXT244 Buzz uit te lichten. Deze microfoon is iets duurder dan de andere opties, maar dat brengt ook nog betere kwaliteit met zich mee. Perfect om vlogs, podcasts, voice-overs en muziek op te nemen of te streamen. De GXT244 Buzz werkt meteen op iedere computer bij aansluiting van de usb. Het leuke aan deze microfoon is dat de usb kabel verlicht is, waardoor je alles kan zien in het donker. 


Deze microfoon beschikt over een streaming systeem, zodat je audiokwaliteit naar een hoger niveau getild wordt. Ook het gebruik van de GXT244 Buzz is heel eenvoudig. De usb microfoon is makkelijk te plaatsen in het standaard en de instellingen zijn simpel aan te passen. 


Speciaal ontworpen is deze microfoon voor het vastleggen van stemgeluid. Het cardioïde opnamepatroon verzekert je van opnames in de hoogste kwaliteit, doordat je stem geïsoleerd wordt van achtergrondgeluiden. Dit product wordt vaak gebruikt door artiesten en podcasters. 

Voordelen 

 • Cardioïde opnamepatroon
 • Ingebouwd streaming systeem
 • Diepe en heldere geluiden
 • Stevig en statief

Nadelen

 • Beperkte hoogte instellingenGemiddelde prijs van een USB Microfoon

Om de gemiddelde prijs te bepalen van een usb microfoon is grondig onderzoek gedaan. In dit onderzoek zijn alleen de microfonen meegenomen die betrouwbaar en van hoge kwaliteit zijn. Om tot een goede prijsschatting te komen hebben wij meerdere aanbieders vergeleken op de prijzen en kwaliteiten.  

Hieruit is gebleken dat een betrouwbare en van hoge kwaliteit usb microfoon gemiddeld €70,- kost. 

Wij hebben voor jou de beste usb microfoon uitgekozen onder de gemiddelde aankoopprijs, maar wel voor gegarandeerd de beste kwaliteit. 


Wat is een usb microfoon precies? 

"Een USB microfoon is een microfoon met een ingebouwde geluidskaart en voorversterker".

Dit wordt gehanteerd om de maximale geluidskwaliteit uit de microfoon te halen. Een USB microfoon is geschikt om te gebruiken voor muziekopnames, gaming, streaming en andere video & geluid opnames, zoals bijvoorbeeld vlogs en podcasts. 

Een microfoon met usb is rechtstreeks aan te sluiten op de computer. Via de computer pas je vervolgens de instellingen aan totdat je over het gewenste geluidsniveau beschikt. Verder zijn usb microfoons gebruiksvriendelijk, relatief goedkoop en het geluid klinkt uitstekend. 


Welke soorten microfoons zijn er? 

De usb microfoon is een van de vele mogelijkheden die hebt om te kopen als je opzoek bent naar een microfoon. Een microfoon heeft als doel om geluid duidelijk en verstaanbaar over te brengen naar anderen. Welke soorten microfoons nog meer gebruikt worden voor bijvoorbeeld opnames, gaming en streaming worden hieronder besproken:


Studio microfoon

Deze modellen zijn vooral geschikt voor het opnemen van zang en instrumenten. Een studio microfoon wordt ook wel een condensator microfoon genoemd. De kwaliteit van opnemen is van bijzonder hoog niveau. Daarom gebruiken professionele artiesten vrijwel altijd een studio microfoon om nummers op te nemen. Het achtergrondgeluid wordt weggefilterd en het stemgeluid is duidelijk hoorbaar. 

Dynamische microfoon

Een dynamische microfoon is voornamelijk geschikt tijdens een optreden. Bij een dynamische microfoon wordt gebruik gemaakt van cardioïde richtingskarakteristieken. Hierdoor wordt amper bijgeluid opgenomen door de geluidsapparatuur en is alleen het zang hoorbaar. Voor optredens is dit een groot voordeel, aangezien het publiek de focus moet hebben op het stemgeluid en niet alles wat daarbij komt. 

Draadloze microfoon

De ontwikkelingen gaan hedendaags razendsnel. Dit heeft ook de doorbraak van de draadloze microfoon gerealiseerd. Het draadloze systeem vervangt de kabel die normaal gesproken het audio of geluidssysteem zou verbinden met de microfoon. Zeker op televisie wordt tegenwoordig vrijwel alleen nog maar gebruik gemaakt van draadloze microfoons. Het voordeel is dat er geen kabel loopt waar je aan vast kan komen te zitten en er weinig ruis ontstaat. 


Wat is het voordeel van een headset met microfoon usb? ?  

Er is veel vraag naar headsets met usb microfoon. Vooral voor gamers en youtubers zijn deze modellen enorm populair. Waarom deze headset usb microfoons zo populair zijn is simpel te verklaren.


Met een usb headset kan je bellen en communiceren met anderen via je computer of smartphone. Je moet bij de aankoop wel goed opletten dat je de juiste usb aansluiting uitkiest. Een USB-A connector kan namelijk niet aangesloten worden op bijvoorbeeld een USB-C poort. 


In de online wereld wordt veel gebeld. Tijdens het gamen is dit het geval, maar ook tijdens skype meetings, videobellen of vloggen. Een usb headset zorgt ervoor dat anderen niet mee kunnen luisteren tijdens jouw gesprekken met desbetreffende persoon. Ook wordt het geluid om je heen zo goed mogelijk weggefilterd, waardoor jij niet afgeleid wordt door de activiteiten en gesprekken die om je heen plaats vinden.  


Over welke eigenschappen moet een goede microfoon usb beschikken? 

Een goede microfoon moet over bepaalde eigenschappen beschikken waardoor het product als 'goed' of 'uitstekend' of iets in die termen wordt beoordeeld door consumenten. Iedere usb microfoon onderscheid zich van de ander. Toch zijn er enkele kenmerken waar een usb microfoon over moet beschikken. Deze worden hieronder benoemd: 

 • Plug & Play: Door een plug en play systeem kan de microfoon snel en eenvoudig aangesloten worden op de computer. Je steekt de usb kabel in de poort en de microfoon is direct klaar voor gebruik. Via de computer kan je vervolgens de instellingen aanpassen van de microfoon. Bij sommige microfoons kan dit ook op het apparaat zelf.
 • Geluidskwaliteit: Zonder een hoog geluidskwaliteit zal de microfoon nooit als goed product beschouwd worden. Het belangrijkste van een usb microfoon is dat het geluid duidelijk, helder en verstaanbaar overgebracht wordt. 
 • Isolatie: De usb microfoon moet ervoor zorgen dat achtergrondgeluiden weggefilterd kunnen worden voor de opnames of streaming. Het is frustrerend voor de luisteraar als er allerlei achtergrondgeluiden hoorbaar zijn tijdens het luisteren van bijvoorbeeld een vlog of podcast. Een isolatiesysteem zorgt ervoor dat geluiden op de achtergrond niet hoorbaar zijn.
 • Multifunctioneel: Bij de aankoop van een usb microfoon zal jij ongetwijfeld een specifiek doel hebben waarvoor je de microfoon koopt. Toch is het meer dan logisch dat een usb microfoon voor meerdere doeleinden gebruikt kan worden. Een goede usb microfoon moet toegankelijk zijn voor onder andere streamers, vloggers, podcast opnemer en videobellers. 

Veelgestelde vragen over USB Microfoons

Wat is de gemiddelde prijs van een usb microfoon?

De gemiddelde prijs van een goede usb microfoon is ongeveer €70,-.

Wat is de beste usb microfoon voor een goedkope prijs?

De beste microfoon usb voor een schappelijke prijs is de Blue Microphones Snowball iCE Plug & Play.