Beste Combi Oven voor een Goedkope Prijs (2024)

Sta je op het punt om een combi oven te kopen, maar wil je liever niet teveel geld uitgeven? Dat kan bij bestevoordeel.nl. Er zijn voldoende combi ovens die goedkoop zijn van prijs en toch over hele goede reviews beschikken. Bekijk hier de 5 beste combi ovens voor een goedkope prijs. 


1. AEG KMS361000M

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Sterkte

De beste combi oven volgens eerdere consumenten is de AEG KMS361000M. Het is een inbouw oven die geschikt is voor vrijwel iedere keuken. Om zowel een magnetron als oven te plaatsen in de keuken kost veel ruimte. Zeker als jij niet over deze ruimte beschikt is een combi oven een hele goede oplossing. Wel moet gezegd worden dat de AEG KMS361000M niet gebruikt dient te worden voor hele grote gerechten. Totaal heeft deze oven een inhoud van 43 liter, wat beter is voor kleinere en alledaagse gerechten. 

Een ander belangrijk pluspunt van de AEG KMS361000M is dat de oven een goede bereidingswijze heeft. Met de middenklasse bereidingsklasse heb je meer mogelijkheden voor het bereiden van gerechten. De bediening is erg makkelijk door de topklasse gebruiksgemak. Daarnaast is het deurtje van de oven flexibel en sluit deze op een zachte manier. Sla je per ongeluk het deurtje toch een keer hard dicht, dan loopt de oven geen schade op.

Standaard wordt bij de aankoop van de AEG KMS361000M een bakplaat, ovenrooster, installatiemateriaal en handleiding meegeleverd, zodat jij van alle gemakken bent voorzien. De AEG KMS361000M is een goede keuze voor iedereen die niet teveel ruimte in beslag wilt nemen voor zowel een magnetron als oven. 

Voordelen 

 • Topklasse gebruiksgemak
 • Flexibel en zacht sluitend deurtje
 • Veel extra's worden meegeleverd
 • Snel worden gerechten klaargemaakt

Nadelen

 • Deze combi oven is niet bedoeld voor grote gerechten


2. ETNA CM650Ti

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Sterkte

De ETNA CM650Ti is een combi oven van de hoogste kwaliteit. Met een inhoud van 50 liter is de oven groot genoeg om zowel kleine als grote gerechten in te bereiden. In totaal heeft deze oven 5 insteekniveaus waarmee je zelf uiteindelijk bepaalt wat het beste niveau is voor jouw gerecht. Door de grote inhoud bak je op meerdere niveaus en meerdere gerechte tegelijkertijd. 

Ook heeft de ETNA CM650Ti een magnetron functie met 16 automatische programma's zoals een turbo hete lucht functie. Met een hete lucht functie verspreid de warme lucht door de hele over waardoor alle plekken binnenin snel op de ingestelde temperatuur zijn. Vooral geschikt om te bereiden in de ETNA CM650Ti zijn Italiaanse gerechten zoals pizza en lasagne. Lekkerder dan in deze combi oven maak je jouw favoriete Italiaanse gerechten niet snel. 

Bij de aankoop van dit product worden extra attributen meegeleverd zoals een handleiding, 3 bakplaten, een ovenrooster en alle benodigde installatiemateriaal. Zo kan je gelijk gebruik maken van de ETNA CM650Ti na ontvangst en het hebben ingesteld van de oven.

Voordelen 

 • 16 automatische programma's
 • 5 insteekniveaus
 • Hete lucht functies
 • Geschikt voor Italiaanse gerechten

Nadelen

 • Warmt op met 900 Watt, dit is minder dan de standaard combi ovens, het duurt dus iets langer om je gerecht te bereiden


3. ETNA CM450RVS 

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Sterkte

Nog een combi oven uit de collectie van ETNA is de ETNA CM450RVS. Net iets minder populair als zijn voorganger die hierboven is benoemd, maar zeker niet van mindere kwaliteit. Ook met deze combi oven heb je genoeg keuze uit gerechten om te bereiden. Zo kan je kant-en-klare maaltijden opwarmen, bak je taarten en bereid je grote stukken vlees. Door de turbo hetelucht functie bak je op meerdere niveaus. Dit is een voordeel als er mensen op bezoek zijn en je voor al deze mensen een gerecht moet maken. 

Er bevind zich geen draaiplateau in de oven. Sommigen zien dit als een nadeel, maar het kan ook als voordeel werken. Je hebt hierdoor veel meer ruimte, zodat je grote ovenschalen of bakplaten in de oven kan zetten. Met 13 verschillende programma's kies je zelf op welk niveau je wilt bereiden. Voor elk gerecht kan je apart de oven instellen, zodat de smaak en de temperatuur naar eigen wensen zijn. 

Meegeleverd wordt bij aankoop van de ETNA CM450RVS een handleiding, installatiemateriaal, XL glazen bakplaat, een normale bakplaat en een ovenrooster. In de oven zit een LED verlichting die net zolang meegaat als de levensduur van de oven. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je de verlichting tussentijds hoeft te verwisselen. 

Voordelen 

 • Geen draaiplateau
 • Veel ruimte
 • 13 verschillende ruimtes
 • LED verlichting

Nadelen

 • Geen zacht sluitende deur


4. Combi oven inbouw - AEG KME565000M

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Sterkte

De AEG KME565000M is een hele goedkope inbouw oven met extra veel binnenruimte en 20% snellere bereidingstijd dankzij de HotAir functie. In totaal heeft deze combi oven een inhoud van 43 liter. Hierdoor is de oven vooral geschikt voor de bereiding van kleinere gerechten en kant-en-klare maaltijden. Voor grotere gerechten is de AEG KME565000M niet bedoeld. 


De HotAir functie zorgt ervoor dat er een gelijkmatige temperatuur door heel de oven wordt gedreven. Ook krijgen de gerechten precies de warmte die het nodig heeft om goed tot smaken te komen. Het maakt in dit geval niet uit of er 1 of meerdere gerechten in de oven staan, aangezien de temperatuur op iedere plek in de oven even hoog is. 


Naast de HotAir functie beschikt de AEG KME565000M over een CombiQuick functie. Kort hierboven hebben we het al even gezegd, maar dit is de functie die ervoor zorgt dat het eten precies de warmte krijgt die jij hebt ingesteld. Een laatste voordeel aan deze inbouw oven is de Safe to Touch Plus deur. Dit betekent dat de deur van de oven altijd op lage temperatuur is en koel blijft. Zo kan je altijd veilig de oven opendoen zonder de kans op hand verbranding. 

Voordelen 

 • Safe to Touch Plus deur
 • CombiQuick functie
 • HotAir functie
 • Hele goedkope inbouw oven

Nadelen

 • Met 43 liter inhoud niet geschikt voor grote gerechten
 • Oven iedere keer naar 0 draaien


5. Inventum IMC6132F

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Sterkte

Een goedkopere inbouw oven dan de Inventum IMC6132F ga je niet vinden. En laat je niet afschrikken door de goedkope prijs, want deze oven bevat enkele eigenschappen die van hoge kwaliteit zijn. De Inventum IMC6132F is een uitstekende keuze voor iedereen die een goedkope combi oven wilt kopen zonder dat het product teveel ruimte in de keuken in beslag neemt. 


Met een inhoud van 32 liter is de combi oven aan de kleine kant. Dat wil zeggen dat het alleen mogelijk is om hele kleine maaltijden of kant-en-klare gerechten op te warmen in de Inventum IMC6132F. In totaal heeft deze combimagnetron 4 combinatiestanden en 10 automatische kookprogramma's. Met de digitale timer functie stel je een tijd in, zodat je eten niet smelt of nog niet op temperatuur is. 

Voordelen 

 • Timer functie
 • 4 combinatiestanden
 • 10 automatische kookprogramma's 
 • Digitale timerfunctie

Nadelen

 • Hele kleine combimagnetronGemiddelde prijs van een Combi Oven

Om de gemiddelde prijs te bepalen van een combi oven is grondig onderzoek gedaan. In dit onderzoek zijn alleen de ovens meegenomen die betrouwbaar en van hoge kwaliteit zijn. Om tot een goede prijsschatting te komen hebben wij meerdere aanbieders vergeleken op de prijzen en kwaliteiten.  

Hieruit is gebleken dat een betrouwbare en van hoge kwaliteit combi oven gemiddeld €722,- kost. 

Wij hebben voor jou de ovens uitgekozen onder de gemiddelde aankoopprijs, maar wel voor gegarandeerd de beste kwaliteit. 


Wat is een combinatie oven precies? 

Een combi oven is een combinatie van een oven en magnetron. Zo heb je maar 1 apparaat nodig in de keuken, waardoor je meer ruimte hebt om de keuken te vullen met andere grill en bak apparaten. Combi ovens zijn onder verdeeld in 2 soorten: de inbouw ovens en de vrijstaande ovens. Hieronder wordt meer duidelijk wat het verschil is tussen beide


Soorten combi ovens: inbouw & vrijstaande 

Als je opzoek bent naar een combi oven dan heb je de keuze uit 2 soorten, namelijk de inbouw ovens en de vrijstaande ovens. Het is niet zo dat een van de twee beter is dan de andere. Welke jij koopt ligt maar net aan jouw persoonlijke wensen. Het verschil tussen beide soorten wordt hieronder uitgelicht, zodat jij een beter beeld krijgt en je voorkeur kan bepalen.


Inbouw combi oven

Simpel gezegd is een inbouw combi oven een oven die je gaat inbouwen in de keuken. Boven de koelkast of in een van de kastjes bijvoorbeeld maak je een plek vrij waar je de inbouw oven kan neerzetten. Het voordeel hieraan is dat je de oven niet los neerzet, maar een vaste plek geeft.

Vrijstaande combi oven

Het tegenovergestelde van een inbouw oven is de vrijstaande combi oven. Hierbij geef je de oven geen vaste plek, maar zet je hem ergens in de keuken neer. Het voordeel hiervan is dat je de oven kan verplaatsen en ook kan opbergen in het geval dat je hem niet gebruikt. Aan de andere kant neemt een vrijstaande combi oven wel meer ruimte op de aanrecht of een andere plek in de keuken in beslag als je hem gaat gebruiken.


Conclusie

Het verschil zit hem dus niet in de oven zelf. Een combi oven koop je en daarna bepaal je zelf op welke manier je hem gaat gebruiken. Het verschil is dat je een inbouw oven een vaste plek geeft in de keuken en een vrijstaande oven niet. Deze kan je verplaatsen en ook weer opbergen als je hem niet gebruikt. 


Verschil tussen een combi oven en combinatiemagnetron 

Hieronder is een instructievideo van Coolblue te zien waarin uitgelegd wordt wat het verschil is tussen een combinatiemagnetron en een combi oven. Dit wordt uitgelicht aangezien er veel potentiële kopers tegen dit vraagstuk aanlopen. Wil je dus op een korte en krachtige manier het verschil tussen de 2 type voedselverwarmers herkennen? Bekijk dan de video waar het op een duidelijke manier uitgelegd is.


Combi oven kopen - waar moet ik op letten? 

Als je op het punt staat om een combi oven te gaan kopen, dan is het handig om je vooraf ingelezen te hebben over belangrijke punten. Je gaat niet blanco een oven kopen zonder enig idee. Daarom hebben wij een aantal punten opgesteld, zodat je meer inzicht krijgt over de zaken waar je op moet letten bij het kopen van een combi oven. Deze worden hieronder benoemd:

 • Afmetingen: Het eerste waar je altijd naar moet kijken zijn de afmetingen van de combi oven. Zeker bij een inbouw oven kijk je naar de afmetingen van de plek waar jij de oven wilt neerzetten. Je spreekt hierbij van nishoogte, nisbreedte en nisdiepte. Meet de ruimte secuur en zorg ervoor dat de oven vrij gemakkelijk past in de ruimte waar jij de keukenapparaatuur neer wilt gaan zetten. 
 • Hete lucht functies: Veel voordeel kan gehaald worden uit de hete lucht functie. Deze functie zorgt ervoor dat de oven snel op de ingestelde temperatuur is en dat de temperatuur zich ook verspreid over de hele oven. Hierdoor kan je de hele oven vullen met gerechten en zal het eten snel warm worden. Het is natuurlijk geen noodzakelijk iets dat er perse in moet zitten, maar het is wel enorm voordelig.
 • Wat wil je ermee bereiden: Dit vraagstuk moet je voor jezelf beantwoorden voordat je overgaat tot koop. Sommigen kopen de combi oven alleen om kant-en-klare maaltijden op te warmen. Deze hebben meer baat bij een compacte oven. Anderen willen grote gerechten bereiden en deze mensen kunnen beter kiezen voor een ruime combi oven die over meer dan 50 liter inhoud beschikt.
 • Automatische programma's: Hoe meer programma's mogelijk zijn bij de combi oven hoe beter dat is. Een programma heeft namelijk als functie om bepaalde gerechten extra goed te bereiden. Klik je bijvoorbeeld op een programma dat zich specialiseert in pizza's, dan zal dit een stuk lekkerder zijn als een pizza opwarmen met een programma die bedoeld is voor groente. Hoe meer programma's er specifiek gericht zijn op allerlei verschillende gerechten hoe beter.
 • Zachte sluiting deurtje: Een grote irritatiebron kan een luidruchtig deurtje zijn. Nadat je maaltijd is opgewarmd en je de deur sluit komt er dan een harde dreun in je oren. Veel combi ovens worden daarom ontworpen met een Safe to Touch Plus deur. Hierdoor sluit het deurtje vrijwel geluidloos en zachtjes. Niet alleen voor het geluid is dit beter, ook is het een stuk veiliger. 
 • Gebruiksgemak: Simpel en overzichtelijk de combi oven kunnen gebruiken is een vereiste. Je hebt geen zin om iedere keer te moeten zoeken naar de meest praktische werking voor bepaalde gerechten. Een overzichtelijk design met enkele knoppen en duidelijke tekst met eventueel plaatjes op de oven is een belangrijk punt om op te letten. 

Veelgestelde vragen over Combi Ovens

Wat is de gemiddelde prijs van een combi oven?

De gemiddelde prijs van een hoge kwaliteit en betrouwbare combi oven ligt rond de €722,-.

Wat is de beste combi oven voor een goedkope prijs?

De beste combi oven voor een goedkope prijs is de AEG KMS361000M