Beste Foodprocessor voor Goedkope Prijs (2024)

Een foodprocessor kopen voor de goedkoopst mogelijke prijs? Dat kan bij bestevoordeel.nl. Er zijn genoeg foodprocessors met goede reviews voor een uitstekende prijs. Bekijk hier de 5 beste foodprocessors voor een goedkope prijs. 1. Phillips Foodprocessor - Viva HR7530/10

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Een altijd betrouwbare foodprocessor is die van het merk Philips. Voor een spot goedkope prijs haal je de Philips VIVA HR73//10 foodprocessor in huis, en deze zal je van alle gemakken voorzien. In totaal bevat deze luxe foodprocessor 31 verschillende functies met een vermogen van 850 Watt. Een enorm krachtige foodprocessor dus die het hakken, snijden, mengen of raspen nog eenvoudiger maakt dan het al lijkt. De mengkop heeft een inhoud van 2,1 liter en een citruspers wordt bij het product geleverd.


Ook de hardste ingrediënten zoals noten en groenten kunnen simpel gehakt worden met de Philips VIVA foodprocessor. Geen opdracht is te moeilijk door de kracht die het apparaat geeft en de scherpe messen. Een extra voordeel is de beveiliging tegen oververhitting op het voorwerp. Na een aantal minuten slaat deze automatisch af nadat oververhitting wordt geconstateerd. Oververhitting kan voorkomen bij het te lang laten draaien van de motor of het gebruik van teveel inhoud. 


Het compacte design is handig voor in de keuken. Je kan makkelijk de foodprocessor opruimen of verplaatsen en een plekje geven is ook geen probleem. Het apparaat is ontworpen uit roestvrij staal, zodat er geen stukjes vermengd kunnen raken in het eten. De Power-Chop technologie waarover deze foodprocessor beschikt combineert een perfecte snijhoek met de ideale pasvorm.

Voordelen 

  • Compact
  • Power-Chop technologie
  • Alles in 1 processor
  • 31 verschillende functies mogelijk

Nadelen

  • Zachtste stand is ook nog vrij krachtig

2. Kitchenaid Foodprocessor Mini 5KFC3516 

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Een van de beste goedkope foodprocessors is de Mini 5KFC3516 van Kitchenaid. Dit handige apparaat is eenvoudig te gebruiken, makkelijk schoon te krijgen en overal in op te bergen door het compacte formaat. Er zijn 2 verschillende snelheden mogelijk om voedsel te bereiden door te hakken, mengen en pureren. In totaal heeft de Kitchenaid Mini 5KFC3516 een vermogen van 240 Watt. Dit wordt beschouwd als een foodprocessor voor makkelijk te breken voedingsproducten.


De pluspunten van deze hakmolen van Kitchenaid zijn de twee snelheden, inclusief een pulse-functie voor extra nauwkeurige controle. Daarnaast is de foodprocessor op maat gemaakt, waardoor fouten vrijwel niet mogelijk zijn en je veilig te werk kan gaan met het apparaat. De moderne uitstraling zorgt ervoor dat de processor een mooi plekje kan krijgen in de keuken zonder dat je het gevoel krijgt dat die in de weg staat. 


Het mes van de processor is multifunctioneel en ontworpen uit roestvrijstaal. Zo zullen er geen stukjes roest tussen het eten terecht komen. Veiligheid en betrouwbaarheid van voedsel staan ten alle tijden voorop en daar ben je van verzekerd bij het gebruik van de Kitchenaid mini 5KFC3516 foodprocessor.

Voordelen 

  • Roestvrij mes
  • 2 verschillende snelheden
  • Hakken, mengen en pureren
  • Pulse-functie

Nadelen

  • Er wordt geen 2e mes bijgeleverd


3. Magimix Foodprocessor - Mini Plus

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Deze Magimix mini foodprocessor is verkrijgbaar in verschillende kleuren en bevat uitgebreide eigenschappen. Met een totale inhoud van de mengkom van 1,7 liter en een vermogen van 400 Watt is de Magimix Mini Plus een krachtige foodprocessor die de de meeste ingrediënten kan verslaan. De foodprocessor is geschikt om bijvoorbeeld mee te snijden, hakken en raspen en is daarmee een multifunctionele foodprocessor. 


De messen en schijven zijn ontworpen van hoge kwaliteit materiaal voor de professionele resultaten. Verder is de foodprocessor duurzaam ontworpen en heeft het een energiezuinige en stille motor die weinig geluid maakt tijdens de werking van het apparaat. De blendermix zit aan de onderkant van de citruspers bevestigd. Doordat beide onderdelen dezelfde kleur hebben lijkt het op 1 onderdeel, maar in werkelijk zijn het 2 aparte onderdelen. 


Om ongelukken te voorkomen heeft deze Magimix foodprocessor een extra beveiliging. Bij deze beveiliging moet de duwer in de vulopening van de deksel worden geplaatst, anders gaat het apparaat niet aan. Extra veiligheid is nooit verkeerd en daarom is dit een goede manier om de consument te beschermen. 

Voordelen 

  • Duurzaam ontworpen
  • Energiezuinige en stille motor
  • Extra beveiliging 

Nadelen

  • Geen turbo functie


4. Kenwood Foodprocessor - Multipro FDM307SS

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Kenwood is een van de grootste aanbieders van keukenmachines, blenders en foodprocessors. Daarom mag een optie van dit merk niet ontbreken in deze lijst, zeker niet als die ook nog eens verkrijgbaar is voor een goedkope prijs. De Multipro Kenwood foodprocessor is een compacte, snelle en stijlvolle machine voor in de keuken. Het apparaat is geschikt om te snijden, hakken, persen, mengen, kloppen en nog veel meer activiteiten. Door de 800 Watt krachtige motor wordt het resultaat snel en goed zichtbaar. Zelfs de hardste ingrediënten zijn een prooi voor de Multipro Kenwood foodprocessor. 


Dankzij een goede beveiliging stopt het apparaat na enkele minuten bij het gevoel van oververhitting. Haal de stekker uit het stopcontact en laat de processor een tijdje rusten. Ook bevat de Kenwood Multipro 2 snelheden en een pulse-functie om nauwkeurig te werk te gaan. 


Extra meegeleverde accessoires bij de aankoop van deze foodprocessor zijn: een citruspers, gardes en deegmes. Voor een betrouwbare en krachtige foodprocessor is deze Kenwood Multipro een uitstekende keuze. 

Voordelen 

  • Beveiliging tegen oververhitting
  • Veel extra functies
  • Krachtige motor

Nadelen

  • Niet geschikt voor zwaar deeg


5. Bosch Foodprocessor - MultiTalent 3

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

De Multitalent foodprocessor van Bosch heeft misschien niet de meest moderne uitstraling, toch is het een uitstekend apparaat met handige functies. Zo heeft het een mengkom van 2 liter en een vermogen van 800 Watt. Dit betekent dat de krachtige motor vrijwel alle ingrediënten kan verslaan + het kan mengen in de kom voor het gewenste resultaat. De foodprocessor wordt na aankoop geleverd inclusief blender en snijschijven. 


Het is een compacte foodprocessor die makkelijk te verplaatsen en op te bergen is. Ook zijn alle onderdelen te bewaren in de mengkom en kan je ze schoonmaken in de vaatwasser. Met de Multitalent Bosch foodprocessor kan je hakken, malen, mixen en nog veel meer. Het roestvrije mes die ontworpen is van staal zorgt ervoor dat er geen viezigheid gemengd kan worden met het eten. Hygiënisch gezien is de Bosch multitalent een uitstekende optie. 


Verder heeft deze foodprocessor een beveiliging tegen oververhitting. Dit kan plaatsvinden als de mengkom te vol zit met voedsel of wanneer de motor te lang draait. Als de foodprocessor het gevoel krijgt van oververhitting stopt het apparaat er na enkele minuten mee. 

Voordelen 

  • Beveiliging tegen oververhitting
  • Bekend merk met hoge naamsbekendheid
  • Krachtige motor
  • Eenvoudig op te bergen en te verplaatsen

Nadelen

  • Niet geschikt voor zwaar deeg, zoals brood en pizzaGemiddelde prijs van een Foodprocessor

Om de gemiddelde prijs te bepalen van een foodprocessor is grondig onderzoek gedaan. In dit onderzoek zijn alleen de processors meegenomen die betrouwbaar en van hoge kwaliteit zijn. Om tot een goede prijsschatting te komen hebben wij meerdere aanbieders vergeleken op de prijzen en kwaliteiten.  

Hieruit is gebleken dat een betrouwbare en van hoge kwaliteit foodprocessor gemiddeld €142,- kost. 

Wij hebben voor jou de processors uitgekozen onder de gemiddelde aankoopprijs, maar wel voor gegarandeerd de beste kwaliteit. 


Verschil foodprocessor en keukenmachine

Veel consumenten weten het verschil niet tussen een foodprocessor en een keukenmachine. Het klopt dat beide apparaten veel op elkaar lijken en soortgelijke functies hebben. Zo komen de 2 keuken apparaten dicht bij elkaar wat betreft functies nadat de opzetstukken in elkaar gezet zijn. Toch zijn er wel degelijk verschillen tussen beide en die worden hieronder genoemd. 


Foodprocessor: Geschikt om voedsel te snijden, hakken en raspen, maar ongeschikt om pasta en vlees te bereiden.

Keukenmachine: Geschikt om voedsel te kloppen, kneden en mixen, ook kan je pasta en vlees bereiden met extra onderdeel.


De definitie van een foodprocessor is als volgt: "een keukenmachine die geschikt is voor het snijden, hakken, raspen, pureren en mengen van ingrediënten". Voornamelijk harde noten, groentes en specerijen worden bereid door een foodprocessor vanwege de krachtige motor met een hoog vermogen. Beste foodprocessor kopen - waar moet ik op letten?

Een goede foodprocessor kopen is nog een hele opgave. Er zijn een aantal specifieke punten waar het apparaat aan moet voldoen voor een goede werking en een uitstekend eind resultaat. Koop dus nooit zomaar een foodprocessor, maar ga ten alle tijden de volgende punten af:


Functies

De belangrijkste vraag bij de aankoop van een foodprocessor is welke functies het apparaat kan uitvoeren. De ene processor kan meerdere functies uitvoeren dan de andere en daarin kunnen grote verschillen zitten. Een goede foodprocessor moet minimaal kunnen snijden, hakken en mengen. Dit zijn de basisvaardigheden die je graag wilt kunnen uitvoeren met een processor. Daarnaast zijn er nog veel meer functies die het apparaat kan hebben. Hoe meer functies, hoe meer mogelijkheden er zijn. 

Roestvrije mesjes/schijven

De messen en schijven van een foodprocessor moeten ontworpen zijn van roestvrij staal. Dit zorgt ervoor dat er geen roest gemengd kan worden met de ingrediënten van je voedsel. Veiligheid en gezondheid gaat voorop en daarom is het goed dat er geen roest in het eten kan komen. Naast het feit dat het niet lekker smaakt is het ook slecht voor je lichaam. 

Vermogen

Koop een foodprocessor met een hoog vermogen. Hoe krachtiger de motor is, hoe sneller en beter het voedsel geprakt kan worden. Met een hoog vermogen kunnen zelfs de hardste noten en groenten gekraakt bereid worden in een foodprocessor. Voor harde producten is een minimaal vermogen van 500 Watt nodig. Een processor onder dit vermogen is meer geschikt voor het maken van uitjes en zachtere ingrediënten. 

Schoonmaken

Het is handig om een foodprocessor aan te schaffen die makkelijk schoon te maken is. De meeste apparaten zijn geschikt om in de vaatwasser te doen, maar kijk hier goed naar voordat je het product koopt. Het kost veel tijd om een foodprocessor met de hand schoon te maken, waardoor we dit zeker niet aanraden. 

Inhoud mengkom 

De grootte van een foodprocessor en daarbij de inhoud van de mengkom is ook een punt dat belangrijk is. Ga je liever voor een compact model die makkelijk op te bergen is of koop je liever een grote foodprocessor die meer kan bereiden? Het zijn keuzes die je moet maken en die afhangen van je persoonlijke voorkeur. De meeste mengkommen hebben een inhoud tussen de 0.5 en 4 liter. Hoe groter de mengkom is, hoe groter het apparaat en hoe meer ruimte deze in beslag neemt. 

Beveiliging

Veiligheid is het belangrijkste begrip als we praten over keukenmaterialen. Een foodprocessor moet veilig ingericht zijn en jou waarschuwen als het mis dreigt te lopen. Daarom heeft een goede foodprocessor een beveiligingssysteem die waarschuwt op bijvoorbeeld oververhitting. Zodra de processor oververhit dreigt te raken, zal binnen enkele minuten het apparaat ermee stoppen. Ook zijn er foodprocessors met een vergrendeling, die alleen aankunnen als je zelf een onderdeel op de deksel duwt.Alternatieve opties 

Naast een foodprocessor zijn er vergelijkbare opties om aan te schaffen, indien je niet helemaal overtuigd bent van de processor. Dit zijn apparaten met een soortgelijke werking die ook voedsel op een veilige manier kunnen mixen en bereiden. Hieronder worden enkele van deze alternatieve opties genoemd die een foodprocessor kunnen vervangen. 


Keukenmachine

We hebben het eerder in dit artikel al uitgelicht, maar een keukenmachine is een apparaat die de foodprocessor kan vervangen. De uitstraling en de onderdelen zijn ongeveer hetzelfde, maar de uitvoering is iets anders. Waar een foodprocessor voornamelijk snijdt, hakt en raspt, staat een keukenmachine bekend om het kneden en mixen van voedsel. Ook een keukenmachine kan de activiteiten van een foodprocessor uitvoeren, alleen niet op dezelfde manier. 

Blender

Een blender is een keukenapparaat dat kan mixen en pureren. Het wordt ook wel een hakmolen genoemd, doordat het voedsel in stukjes hakt. Het verschil met een foodprocessor is dat een blender voornamelijk gebruikt wordt voor zachte en vloeibare ingrediënten. Ook is een blender over het algemeen een stuk goedkoper dan een foodprocessor. Hier staat tegenover dat een foodprocessor meerdere mogelijkheden heeft en uitgebreidere eigenschappen. 


Keukenmaniak

Mocht de jouwe er nog niet bij zitten, dan zou je ook eens bij de beste foodprocessors van Keukenmaniak kunnen kijken voor nog meer inspiratie. Naast een foodprocessor zijn er vergelijkbare opties om aan te schaffen, indien je niet helemaal overtuigd bent van de processor. Dit zijn apparaten met een soortgelijke werking die ook voedsel op een veilige manier kunnen mixen en bereiden. Hieronder worden enkele van deze alternatieve opties genoemd die een foodprocessor kunnen vervangen. 

Veelgestelde vragen over een foodprocessor

Wat is de gemiddelde prijs van een foodprocessor?

De gemiddelde prijs van een foodprocessor ligt rond de €142,-.

Wat is de beste foodprocessor voor een goedkope prijs?

De beste foodprocessor voor een goedkope prijs is de KitchenAid Mini Foodprocessor 5KFC3516.