Beste ijsblokjesmachine voor een Goedkope Prijs (2024)

Een ijsblokjesmachine kopen voor een voordelige prijs? Bij Bestevoordeel.nl hebben wij de hoogste kwaliteit ijsblokjes machines uitgezocht voor de laagste prijs. Bekijk hieronder de Top-5 beste ijsblokjesmachine voor de goedkoopste prijs:


1. Beste ijsblokjesmachine voor thuis - Brend BR2208 IJsblokjesmachine

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Sterkte

Hoe handig is het om ten alle tijden thuis een ijsblokjesmachine te hebben? In dat geval geniet je altijd van een koude cola of kan je bepaalde producten lang koel houden. De Brend BR2208 ijsblokjesmachine is een uitstekende optie als je specifiek opzoek bent naar een machine voor thuis. Het heeft een inhoud van 2,2 liter waarmee je in 24 uur tijd zo een 15 kilogram kleine of grote ijsblokken kan maken. Het kiezen tussen grote en klein ijsblokjes is een groot pluspunt van de Brend BR2208. 


Door het kopen van een betrouwbare ijsblokmachine hoef je nooit meer zware zakken met ijs te tillen of deze koud te houden in je vriezer. Dit bespaart tijd, ruimte en natuurlijk ook gemak. Elke 9 minuten maakt de Brend BR2208 een klein ijsblokje aan en iedere 10 minuten een groot blokje, waardoor je constant kan produceren en binnen een dag een lading aan ijsblokjes in het apparaat heb zitten. Deze machine is super handig in de horeca, maar ook om thuis te gebruiken in de keuken. 


Nog een voordeel aan dit apparaat is dat het volledig automatische werkt. Je voegt water in het reservoir, kiest de grootte van de blokjes en de machine doet al het overige werk. Ook heeft de Brend BR2208 een duidelijk bedieningssysteem die ervoor zorgt dat je makkelijk instellingen kan invoeren en ook eventueel kan aanpassen tijdens het produceren. Kan het nog beter? Jazeker, want deze ijsblokjesmaker is uitsluitend gemaakt van duurzame en onderhoudsvriendelijke kunststof. 

Voordelen 

 • Volledig geautomatiseerde werking
 • Kan zowel kleine als grote blokjes produceren
 • Overzichtelijk bedieningssysteem
 • Ontworpen uit duurzaam materiaal

Nadelen

 • Geen opbergvak voor het snoer


2. Beste ijsblokjesmachine horeca - KitchenBrothers met IJsschep

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Sterkte

KitchenBrothers is een merk dat zich focust op vrijwel alle apparatuur die je in de keuken vindt. In de loop der jaren is het merk uitgegroeid tot een marktleider in het aanbieden van keuken accessoires en die plek heeft het niet zonder reden verdiend. KitchenBrothers is namelijk een zeer betrouwbare aanbieder en die conclusie kan ook weer getrokken worden naar aanleiding van deze ijsblokjesmachine met ijsschep. De ijsblokjesmaker van KitchenBrother is verkrijgbaar in het zwart en in het zilver.


Totaal heeft deze machine een volume van maximaal 2 liter. Het is mogelijk om in 24 uur zo een 12 kilogram aan ijsblokjes te produceren in deze 2 liter machine. Omgerekend betekent dit dat er iedere 8 minuten zo een 9 ijsblokjes geproduceerd worden. Deze KitchenBrothers ijsblokjesmaker wordt gezien als een energiezuinige en zeer stille machine met een relatief hoog vermogen (95 Watt). Het apparaat is geïsoleerd met een high-density schuimlaag, waardoor de warmte buiten blijft en er snel ijsblokjes gemaakt worden. Niet alleen het vermogen is hoog, ook het geluidsniveau (42dB) is zeer stil in vergelijking met andere machines.


Andere voordelen aan de KitchenBrothers ijsblokjesmaker is de ijsblokjes schep die je meegeleverd krijgt bij aankoop van het product en de verwijderbare ijsbak. Ook is het erg gemakkelijk om het apparaat schoon te maken, want je hoeft alleen het waterreservoir te legen en de binnenkant schoon te maken. Alle functionaliteiten en voordelen zorgen ervoor dat deze ijsblokjes machine uitstekend te gebruiken is in bijvoorbeeld de horeca.

Voordelen 

 • Zeer stil en een zuinige werking
 • Inclusief een ijsschep
 • Produceert erg snel ijsblokjes
 • Makkelijk om schoon te maken

Nadelen

 • Geen specifieke nadelen te benoemen


3. Tectake IJsblokjesmaker 400476

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Sterkte

Als we het hebben over grote aanbieders van keuken apparatuur dan hoort Tectake zeker in dit rijtje thuis. In dit geval hebben ze een zeer betrouwbare en goed functionerende ijsblokjesmaker ontworpen die je voor een voordelige prijs in huis kan halen. De Tectake ijsblokjesmachine 400476 is verkrijgbaar in het rood, zilver en zwart en daarmee wordt de keuze voor jou vergroot. De inhoud van deze machine is 2,4 liter in totaal en na 6-12 minuten zijn de eerste 9 ijsblokjes gemaakt. 


Hieronder zie je een instructievideo over de Tectake ijsklontjesmachine met daarin de functionaliteiten, voordelen en bedieningswijze. Een video geeft altijd een beter beeld dan tekst, dus we raden je aan om dit filmpje aandachtig te bekijken. 

De ijsblokmaker van Tectake is geschikt voor iedere ruimte! Zo kan je het apparaat thuis gebruiken, op kantoor, maar ook in de horeca is het een populaire machine die veel gebruikt wordt. Doordat de machine computergestuurd is worden de ijsklontjes snel en praktisch gemaakt en kan je binnen een mum van tijd de blokjes gebruiken. Het enige dat jij hoeft te doen is water in het reservoir doen en regelmatig de machine schoonmaken, maar verder zijn alle handelingen geautomatiseerd. 

Voordelen 

 • Maakt snel en praktisch ijsblokjes aan
 • Kan in iedere ruimte gebruikt worden
 • In meerdere kleuren verkrijgbaar
 • Vrijwel alle handelingen zijn geautomatiseerd

Nadelen

 • Geen anti slip bodem


4. YOLEO IJsblokjesmachine met schep en lekbak

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Sterkte

Wil je er zeker van zijn dat je niet tekort aan ijsblokjes komt tijdens een feestavondje? Dan is de YOLEO ijsblokjesmachine met schep en lekbak een goede keuze. Deze bak heeft namelijk een grote capaciteit en produceert in totaal zo een 12 kilogram aan ijsblokjes binnen 24 uur. Dit kan je gerust stellen als een groot aantal! Omgerekend zijn dit 9 kleinere ijsblokjes in 8 minuten en dat loop constant door vanwege de automatische werking van het apparaat. Het vermogen is 120 Watt en dat wordt als zeer hoog gezien voor een ijsklontjesmaker. 


Zoals gezegd bevat de YOLEO ijsblokjesmachine een schep en een lekbak. Deze worden bij aankoop van het product meegeleverd, waardoor je meteen aan de slag kan met ijsblokjes maken. De lekbak vangt al het overige vocht op en met de schep pak je eenvoudig ijsblokjes uit de bak. Door de ijsklontmachine hoef je nooit meer zware zakken met ijs te tillen en deze koud te houden in de vriezer. Je bepaalt zelf gewoon wanneer je ijsklontjes nodig hebt en wanneer je deze aanmaakt. 


Nog een groot pluspunt aan de YOLEO ijsblokjesmachine is dat het een stille werking heeft. Dat betekent dat je tijdens het produceren van ijsblokjes vrijwel geen geluid hoort. Ook heeft de ijsmaker een compact formaat waardoor het makkelijk is om het apparaat op te bergen. Voor een krachtige en zeer praktische ijsblokmachine is deze optie van YOLEO zeer geschikt. 

Voordelen 

 • Inclusief schep en lekbak
 • Zeer hoog vermogen van 120 Watt
 • Stille werking en compact formaat
 • Snelle aanmaak van ijsklontjes

Nadelen

 • Geen automatische stop 


5. Goedkope ijsblokjesmachine - HomeTech HT023 

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Sterkte

Een laatste optie die we uitlichten in dit rijtje is de HomeTech HT023 ijsblokjesmachine. Dit is een zwarte ijsblokjesmaker met een modern design en vele functionaliteiten. Met een capaciteit van 2,2 liter en een vermogen van 120 Watt kan deze HomeTech machine zeer snel een grote voorraad ijsblokjes produceren. Binnen 24 uur is het mogelijk om 15 kilogram aan ijsblokjes te maken. Dit is een relatief hoog aantal in vergelijking met andere ijsblokjesmachines en dat is meteen het grootste voordeel van de HomeTech HT023. 


Deze machine is volledig geautomatiseerd en zal zonder toezien of menselijke handelingen de ijsblokjes aanmaken. Het enige dat jij hoeft te doen is water in het reservoir gieten en de grootte van de blokjes instellen. Nadat deze handelingen gedaan zijn hoef je niet meer bij het apparaat te zijn en gaat alles volledig automatisch. De HomeTech HT023 is ontworpen van duurzaam kunststof en daardoor kan het apparaat op complimenten rekenen. 


Ook kan je kiezen uit 2 verschillende formaten wat betreft de grootte van de ijsblokjes. Grote ijsblokjes worden vaak gekozen om flessen koel te houden en kleine ijsblokjes voor in de cocktails of een glas frisdrank. Wat je ook kiest, als de keuze valt op de HomeTech HT023 ben je verzekerd van een betrouwbare en goed werkende ijsblokjesmaker.

Voordelen 

 • Je kan erg veel ijsblokjes maken en opslaan
 • Meerdere groottes van ijsblokjes
 • Modern design
 • Duurzaam ontworpen

Nadelen

 • Geen snoer opbergruimteGemiddelde prijs van een ijsblokjesmachine

Om de gemiddelde prijs te bepalen van een ijsblokjesmachine is grondig onderzoek gedaan. In dit onderzoek zijn alleen de machines meegenomen die betrouwbaar en van hoge kwaliteit zijn. Om tot een goede prijsschatting te komen hebben wij meerdere aanbieders vergeleken op de prijzen en kwaliteiten.  

Hieruit is gebleken dat een betrouwbare en van hoge kwaliteit ijsblokjesmachine gemiddeld €145,- kost. 

Wij hebben voor jou de ijsblok machines uitgekozen van de hoogste kwaliteit die populair zijn onder consumenten.


Wat is een ijsblokjesmaker?

Een ijsblokmachine maakt ijsblokjes op een geautomatiseerde wijze aan. Vaak is het 'water in het reservoir doen' de enige menselijke handeling die nodig is om ijsblokjes aan te maken. Nadat het reservoir gevuld is zal de ijsblokmachine het water bevriezen en automatisch kleine of grotere blokjes afgeven. Het verschil met handmatig ijsklontjes maken is dat dit een veel snellere en praktischere manier is om in korte tijd een grote hoeveelheid ijsklontjes te maken.


Een ijsblokjesmaker wordt veelal gebruikt in huis of in de horeca. Zeker in restaurant of ijsbarretjes zie je bijna altijd wel een ijsblokjesmaker, omdat het werk gewoonweg sneller gaat. Welke soorten machines zijn er om ijsblokken te maken?

Ondanks dat de machines hetzelfde doel hebben zijn er wel degelijk verschillende soorten ijsblokjesmachines. Veel van dit soort machines hebben vergelijkbare eigenschappen, maar toch zijn er altijd weer enkele punten die verschillen van elkaar. Zo past de ene machine beter in huis, terwijl de andere misschien meer geschikt is voor de horeca. Hieronder worden de meest populaire en meest gekochte ijsblokmachines benoemd en wordt er dieper ingegaan op de kenmerken en verschillen tussen de soorten: 


Vrijstaande ijsblokjesmachine

Dit zijn de grootste modellen die ook de meeste ijsblokjes per dag kunnen produceren. Vrijstaande ijsblokmachines zijn niet perse geschikt om in huis te hebben, maar worden veel gebruik in bijvoorbeeld restaurants. Meestal worden deze soort machines bovenop een opslagbunker geplaatst. De ijsproductie varieert tussen de 100 kilogram en 400 kilogram per dag. Zeker bij bepaalde horeca gelegenheden moeten ze op dit aantal komen en daarvoor is een vrijstaande ijsklontjesmachine dan ook geschikt.


Onderbouw ijsblokjesmachine

Dit zijn de meer compacte modellen waarbij een opslagbunker en ijsblokjesmachine gecombineerd worden. Een onderbouw ijsblokjesmachine is geschikt voor kleine cafés, restaurants en andere horeca gelegenheden met voldoende ruimte. Het is mogelijk om in zo een 24 uur maar liefst 150 kilogram ijs te produceren met een onderbouw ijsblokjesmachine. Sommige modellen kunnen zelfs een nog grotere hoeveelheid maken. 


Ijsdispensers

Dit zijn modellen die je vaak bij mensen in de keuken ziet staan of op de bar in een café/restaurant. Ijsdispensers hebben een bunker met een beperkte opslag maar kunnen nog steeds zo een 130 kilogram aan ijsblokjes per dag produceren. Het is de perfecte oplossing om bijvoorbeeld even snel een paar ijsklontjes te maken voor in de cocktail of je frisdrank. Ook zie je ijsdispensers vaak in gezondheidsinstelling, waar ze naast ijsklontjes ook wat water kunnen halen uit de machine. 

Kitchenbrothers ijsblokjesmachine

Ijsblok machine kopen - waar moet ik op letten? 

Sta je op het punt om een ijsblok machine te kopen? Lees dan eerst nog even goed dit hoofdstuk door. Er wordt namelijk specifiek uitgelegd waar jij op moet letten bij het kopen van een betrouwbare en hoge kwaliteit ijsklontjes machine. Dit om je een beter beeld te geven over de eigenschappen waar een goede machine aan voldoet en zodat jij lang gebruik kan maken van het apparaat. Hieronder worden de belangrijkste punten op een rijtje gezet: 


Vermogen

Het vermogen van elektronische apparaten wordt uitgedrukt in de eenheid Watt. Hoe meer Watt een elektronisch apparaat bevat, hoe krachtiger het apparaat is. Dit geldt ook voor een ijsblok machine en daarom raden we aan om een ijsblokjes machine te kopen met een hoog vermogen. Zo kan je in kortere tijd een hoger aantal ijsblokjes produceren. Wel is een ijsklontjes machine met een hoog vermogen over het algemeen een stukje duurder dan een machine met een laag vermogen. Het is namelijk een van de belangrijkste eigenschappen van het apparaat en daar betaal je natuurlijk voor. 

Automatische werking

De meeste ijsklontjesmachines hebben een automatische werking en wij willen benadrukken dat dit een zeer groot voordeel is. Bij het kopen van een elektronisch apparaat (zoals een ijsblokmaker) wil je zo weinig mogelijk menselijke handelingen uitvoeren. Bij een automatische ijsblokjesmaker hoef je alleen het water in het reservoir te vullen en regelmatig te binnenkant schoon te maken, maar voor de rest werkt de machine volledig geautomatiseerd. Je hoeft in dit geval dan ook niet bij het apparaat te blijven wachten, maar kan gerust het huis uit om andere activiteiten uit te voeren. 

Bedieningspaneel

Een ijsblokjes machine heeft altijd een bedieningspaneel of display waar je instellingen kan invoeren of kan aanpassen. Het bedieningspaneel kan op het apparaat zitten, maar kan ook een afstandsbediening zijn waarmee je de machine op afstand kan besturen. Meestal zijn dit soort opties wel een stuk duurder, maar het is wel makkelijker. Welke ijsblokjesmachine je ook kiest, het is belangrijk dat het over een duidelijk bedieningspaneel beschikt. Overzichtelijkheid en gebruiksvriendelijkheid is een groot pluspunt bij elektronische apparaten en dat geldt dus ook voor een ijsklont maker. 

Snelheid

In de mini reviews van de producten hierboven kwam elke keer het woord snelheid naar voren. Hiermee wordt de hoeveelheid ijsklontjes bedoeld die gemaakt kan worden door de machine. De meeste ijsblokmachines kunnen zo een 10 tot 15 kilogram ijsblokken maken binnen 24 uur. Wij raden aan om een machine te kopen die 10 tot 15 kilogram kan produceren per dag, aangezien dit het gemiddelde is. Ga je onder het gemiddelde zitten, dan zit de kans erin dat je een product koopt van lagere kwaliteit.

Stil apparaat

Zoals je weet zijn er verschillende soorten ijsblokjesmachines met allemaal zijn eigen kenmerken. Een belangrijk kenmerk van een goede ijsklontmachine is de stille werking. Niemand zit erop te wachten dat de machine een irritant hard geluid maakt tijdens het produceren van ijsklontjes. Daarom zijn er stille ijsklontmachines ontworpen die zuinig werken en weinig tot geen geluid maken. Dit is een belangrijke eigenschap, want meestal produceert een ijsblokmachine constant. Om de hele dag in de herrie te staan is geen pretje en dus ook helemaal niet nodig als je voor een stil apparaat kiest. 


Wat zijn bekende aanbieders? 

Nu duidelijk is geworden wat een ijsblokjesmachine is, wat de beste opties zijn voor een goedkope prijs en waar je op moet letten bij de aankoop is het tijd om enkele bekende aanbieders te benoemen. Dit zijn merken die een grote naamsbekendheid hebben en waarvan de ijsblokjesmachines betrouwbaar en van hoge kwaliteit zijn. Het is belangrijk dat je een goed apparaat koopt om zo langdurig gebruik te kunnen maken van de ijsklontmachine. Daarom raden we aan om een ijsblokmachine te kopen van een merk dat zich al jarenlang bewezen heeft. Hieronder zijn enkele merken benoemd die betrouwbaar zijn en hoge kwaliteit machines aanbieden:


 • KitchenBrothers
 • Klarstein 
 • Tectake
 • Primo 
 • HomeTech

Dit zijn nog maar enkele merken uit een grote hoeveelheid aanbieders van ijsblokjesmakers. Toch zijn dit de grootste aanbieders die een hoge naamsbekendheid hebben. Koop je een ijsblokjesmachine van bovenstaande merken, dan kan je ervan uitgaan dat je een hoge kwaliteit inslaat voor een goede prijs. 

Veelgestelde vragen over ijsblokjes makers

Wat is de gemiddelde prijs van een ijsblokjesmachine?

De gemiddelde prijs van een goede ijsblokjesmachine ligt rond de €145-.

Wat is de beste ijsblokjesmaker voor een goedkope prijs?

De beste ijsblokjesmaker voor een schappelijke prijs is de Brend BR2208 ijsblokjesmachine.