Beste Zelfvriezende ijsmachine voor een Goedkope Prijs (2024)

De beste zelfvriezende ijsmachine kopen voor de goedkoopste prijs? Dat kan bij bestevoordeel.nl. Er zijn veel ijsmachines met goede reviews en een uitstekende prijs. Bekijk hier de 5 beste zelfvriezende ijsmachines voor een goedkope prijs. 


1. Domo DO9066I - Roomijsmachine

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Ben je opzoek naar een goedkope zelfvriezende ijsmachine, dan zeg je DOMO DO9066I. Deze roomijs machine heeft een inhoud van 1,5 liter en kan zonder koelelementen ijs maken. De totale bereidingstijd voor hard ijs en sorbetijs is maximaal 30 minuten. De volautomatische roomijs machine maakt binnen 1 uur heerlijk roomijs en is ideaal om tijdens een warme zomerdag thuis uit te proberen. Geniet van het lekkerste ijs met de DOMO DO9066I.


Met de DOMO DO9066I maak je vanille, chocolade, sorbet of mokka ijs. Door de vulopening in de deksel kan je later nog extra ingrediënten toevoegen, zoals fruit of noten. De koeltemperatuur van het apparaat is in te stellen met de LCD-display. Ook kan je de tijd in stellen, zodat je de eindtijd kan timen. Verder beschikt de DOMO DO9066I over antislip voetjes, automatische uitschakeling en een waarschuwingssignaal. 


De DOMO DO9066I is de beste zelfvriezende ijsmachine voor een goedkope prijs en wordt door eerdere consumenten als zeer goed product beoordeeld. Kom er zelf achter en maak de lekkerste ijsjes voortaan in eigen huis.

Voordelen 

 • Vulopening in de doorzichtige deksel
 • Makkelijk te gebruiken
 • Antislip voetjes
 • Automatische uitschakeling

Nadelen

 • Alleen 1 mogelijk programma


2. Springlane Zelfvriezende IJsmachine & Yoghurtmaker -Elisa

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Springlane is een van de bekendste merken die zich focust op het ontwerpen van ijsmachines en yoghurtmakers. Een zelfvriezende ijsmachine van Springlane kan dan ook niet ontbreken in dit lijstje met goedkope ijsmachines. Deze Springlane machine van Elisa heeft een totale inhoud van 2 liter met een bereidingswijze van 45 minuten. De totale afmeting van deze zelfvriezende ijsmachine zijn 42 x 28 x 27 centimeter. 


Bij het bereiden van ijs in de Elisa machine is alles wat je toevoegt je eigen keuze. Of het nu romig, vers geroerd of zonder kunstmatige toevoegingen moet zijn, alles is naar eigen voorkeur. Dit is mogelijk doordat de Springlane Elisa een 2-in-1 ijs-en yoghurt maker is. Het maken van ijs duurt zo een 45 minuten, maar de yoghurt duurt wel 5 tot 8 uur voordat het klaar is. 


Het koelvermogen is 180 watt, waarmee je een vriesbereik hebt van -18 tot -35 graden en een watervermogen van 22,8 watt. De roterende roerarm zorgt voor een extra romige smaak aan het ijs en de yoghurt. Alle 4 de programma's (ijs, yoghurt, koelen en roeren) stel je in op het LCD-display. Alles is zelf aan te passen en toe te voegen en dat maakt de Elisa Springlane zo een goede zelfvriezende ijsmachine. 

Voordelen 

 • Zowel een ijsmachine als yoghurtmaker
 • Hoog koelvermogen van 180 Watt
 • Grote inhoud
 • 4 verschillende programma's 

Nadelen

 • Geen specifieke nadelen te benoemen


3. PRIMO PR401IM IJsmachine

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Voor een compacte zelfvriezende ijsmachine kies je voor de PRIMO PR4011M. Met een totale inhoud van 1,2 liter is dit een kleine ijsmachine, maar wel eentje met veel specifieke eigenschappen om het lekkerste ijs te bereiden. Deze roomijs machine met compressor is verkrijgbaar in het wit en zwart en matcht goed met vrijwel ieder interieur. Ook is de PRIMO PR4011M eenvoudig in te stellen. Binnen ongeveer 1 uur maak jij het lekkerste ijs klaar. 


De werking van de PRIMO PR4011M gaat als volgt: Je voegt alle ingrediënten samen in de uitneembare kom en met slechts 1 draai aan de knop maakt deze ijsmachine zacht roomijs. Het apparaat heeft een compact formaat, waardoor je hem makkelijk kan opbergen indien je de PRIMO PR4011M voor een tijdje niet meer gebruikt. 


Bij de aankoop van deze ijsmachine die zelfvriezend werkt wordt een spatel en maatbeker meegeleverd. Het nadeel aan de PRIMO PR4011M is dat het geen automatische uitschakeling heeft. Let dus altijd op dat je na gebruik het apparaat uitschakelt. 

Voordelen 

 • Compact en daardoor makkelijk verplaatsbaar
 • 3 verschillende programma's
 • Hard / soft / sorbet en yoghurt ijs maken mogelijk
 • Betrouwbaar merk

Nadelen

 • Geen automatische uitschakeling.


4. Springlane ijsmachine zelfvriezend - Elli

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Nog een goedkope ijsmachine van Springlane is dit zelfvriezende model genaamd Elli. Met een inhoud van 1,2 liter is ook deze ijsmachine compact en daardoor makkelijk te verplaatsen/op te bergen. De bereidingstijd voor het ijs is 45 minuten en in totaal heeft de Elli machine een vermogen van 135 Watt. Of het nu gaat om vanille, chocolade of een tropische vrucht ijs, de Elli zelfvriezende ijsmachine maakt alles voor je klaar. De hoogste kwaliteit ijs voor de goedkoopste prijs gegarandeerd. 


De transparante deksel is uitgerust met een na-vul klep, zodat je tijdens het ijs roeren eventueel fruit, noten of saus kan toevoegen. Dankzij de geïntegreerde compressor hoef je niet vooraf te plannen of voor te koelen, maar kan je meteen aan de slag met het maken van ijs. Alle instellingen zijn aan te passen op de LCD-display. Ook kan je de instellingen, zoals de tijd en temperatuur, aflezen van de display. 


Het ijs is makkelijk uit de machine te halen door de anti kleeflaag. Schoonmaken doe je met de hand of in de vaatwasser. Beide manieren zijn goed mogelijk. De afmetingen van de Elli zelfvriezende ijsmachine zijn 39 x 26 x 21 centimeter.

Voordelen 

 • Compacte vorm
 • Sterke compressor
 • Transparante deksel met na-vul klep
 • Overzichtelijke LCD-display

Nadelen

 • Geen opbergruimte voor het snoer


5. Steba IC150 - Roomijs machine met compressor

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Ook de Steba IC150 is een goed beoordeelde ijsmachine met een sterke compressor. Met een totale inhoud van 1,5 liter en een geïsoleerde kom in het apparaat maak je tot wel 20 bolletjes ijs in maximaal 60 minuten. Ingrediënten toevoegen kan je later doen, want de deksel heeft een vulopening waar je tijdens het ijs maken nog noten, fruit of saus aan kan toevoegen. 


De zelf koelende compressor zorgt ervoor dat je de ijsmachine niet voor hoeft te koelen, maar dat je meteen ijs kan maken op het moment dat je er zin in hebt. Overige kenmerken van de Steba IC150 zijn: temperatuur bereik tot -35 graden, LED-display met temperatuur indicatie en een aan/uit schakelaar. Het is dus een handige zelfvriezende ijsmachine die jouw zomer een stuk leuker kan maken door het creëren van het lekkerste roomijs.

Voordelen 

 • Aan/uit schakelaar
 • Je hoeft het apparaat niet voor te koelen
 • Grote inhoud

Nadelen

 • 1 mogelijk programmaGemiddelde prijs van een ijsmachine

Om de gemiddelde prijs te bepalen van een ijsmachine zelfvriezend is grondig onderzoek gedaan. In dit onderzoek zijn alleen de ijsmachines meegenomen die betrouwbaar en van hoge kwaliteit zijn. Om tot een goede prijsschatting te komen hebben wij meerdere aanbieders vergeleken op de prijzen en kwaliteiten.  

Hieruit is gebleken dat een betrouwbare en van hoge kwaliteit zelfvriezende ijsmachine gemiddeld €270,- kost. 

Wij hebben voor jou de ijsmachines uitgekozen onder de gemiddelde aankoopprijs, maar wel voor gegarandeerd de beste kwaliteit. 


Wat is een ijsmachine die zelfvriezend werkt?

Zelfvriezende ijsmachines hebben een eigen koelcompressor die een ijsemmer koel, terwijl je het apparaat gebruikt. Bij ijsmachines die zelfvriezend werken heb je geen koelelementen nodig en hoef je niet vooraf in te vriezen. Je kan het apparaat meteen gebruiken als jij zin hebt om ijs te eten, zonder enige voorbereiding. 


Ook kan je meerdere ijssmaken toevoegen voor een mix. De inhoud van de ijsmachine bepaalt uiteindelijk hoeveel ijs je kan maken per keer. Over het algemeen duurt het 30 tot 60 minuten voordat het ijs daadwerkelijk klaar is in de ijsmachine. Een zelfvriezende ijsmachine is de ideale oplossing om in huis te halen voor de ijsliefhebbers die niet iedere keer de deur uit willen.Ijs maken zonder ijsmachine - kan het ook?

Het klinkt gek in de oren, maar het is ook mogelijk om ijs te maken zonder een ijsmachine. Je zal misschien denken: "hoe kan dat in vredesnaam?", maar het wordt tegenwoordig vaak gedaan. Hieronder leggen we met een voorbeeld uit hoe jij het beste aardbeienijs kan maken zonder een ijsmachine te gebruiken:

 1. Zet het aardbeien mengsel in een bak in de vriezer en roer zo een 3 uur lang iedere 30 minuten door. 
 2. Laat vervolgens de roomijs 1 volledige nacht in de vriezer staan om te harden.
 3. Hierna heb je aardbeien ijs.

Eigenlijk is het heel makkelijk om zelf ijs te maken. Het nadeel wel van ijs maken zonder ijsmachine is dat het erg lang duurt (minimaal 1 nacht) en dat je zelf constant moet roeren. Een ijsmachine neemt het zware werk en het lange wachten van je over. Daarnaast is de smaak van ijs uit een ijsmachine vaak ook beter. Wij raden dan ook aan om ijs te maken met een ijsmachine. Zelfvriezende ijsmachine kopen: waar moet ik op letten?

Thuis het aller lekkerste ijs maken doe je met een zelfvriezende ijsmachine. Tussen alle zelfvriezende ijsmachines zitten veel verschillen, dus wees er bewust van dat je een hoge kwaliteit ijsmachine koopt. In tegendeel tot wat veel mensen denken hoeft zo een hoge kwaliteit ijsmachine helemaal niet duur te zijn. Ook de goedkope zelfvriezende ijsmachines kunnen een uitstekende werking hebben, mits ze over een aantal eigenschappen beschikken. Deze eigenschappen worden hier benoemd: 


Sterke koel compressor

Een koel compressor zorgt ervoor dat de druk van de lucht verplaatst wordt en de ijsmachine een lage temperatuur heeft. Dankzij de sterke koel compressor is het mogelijk om ijs te maken, aangezien de temperaturen kunnen dalen tot wel -35 graden. Een sterke koel compressor is dus noodzakelijk in een zelfvriezende ijsmachine. Kijk dus altijd over hoeveel vermogen de compressor beschikt en tot welke temperatuur het apparaat zich kan afkoelen. 

Vulopening in deksel

Het ijs wordt automatisch gemaakt door de compressor in de ijsmachine, maar de topping moet je uiteindelijk zelf toevoegen. Dit kunnen nootjes, fruit, saus of andere mogelijkheden zijn. Het ijs duurt soms wel 45 minuten tot een uur om te bereiden, maar dit geldt niet voor de topping. De topping voeg je later toe en dat kan alleen als er een vulopening in de deksel zit. Je kan in dit geval de deksel openen om achteraf topping bij te voegen en het ijs van extra smaak te voorzien.

Display

Een duidelijk en goed werkende display is cruciaal voor een zelfvriezende ijsmachine. Op het display kan je de wensen instellen en deze ook aanpassen. Daarnaast geeft het display een overzicht op hoeveel graden de temperatuur staat in de ijsmachine en hoelang het nog duurt voordat het ijs gemaakt is. Een display geeft je dus veel informatie en gemak. Koop dus altijd een ijsmachine die beschikt over een duidelijke display. Dit kan een LED display of LCD display zijn. 

Afmetingen

De afmetingen van een ijsmachine zijn niet noodzakelijk om op te letten bij het kopen van het apparaat. Toch hebben veel consumenten liever een compacte ijsmachine, ondanks de mindere inhoud. Dit komt doordat een kleine ijsmachine makkelijker op te bergen is en het minder lang duurt voordat het ijs klaar is. Ijsmachines zijn er in verschillende afmetingen, koop er een naar eigen voorkeur.

Programma's

Een zelfvriezende ijsmachine werkt op programma's die je vooraf instelt. Sommige apparaten bevatten 1 programma, maar sommige meerdere. Bij programma's moet je denken aan activiteiten als: ijs maken, yoghurt maken, roeren etc.. Er moet dus sowieso 1 programma mogelijk zijn bij een goede ijsmachine, namelijk ijs maken. Zijn er meer programma's mogelijk, dan levert dat extra voordelen op. 

Veelgestelde vragen over ijsmachines

Wat is de gemiddelde prijs van een zelfvriezende ijsmachine?

De gemiddelde prijs van een zelfvriezende ijsmachine ligt rond de €270,-.

Wat is de beste zelfvriezende ijsmachine voor een goedkope prijs?

De beste zelfvriezende ijsmachine voor een goedkope prijs is de DOMO DO9066I - Ijsmachine