Beste Rijstkoker voor een Goedkope Prijs (2024)

Een ideaal keukenapparaat om de perfecte rijst gerechten te serveren is een rijstkoker. Een rijstkoker ontneemt zorgen en zorgt dat de rijst altijd uitstekend bereid wordt. Hieronder worden de beste rijstkokers voor een goedkope prijs uitgelicht, zodat iedereen kans heeft om het apparaat te kopen. Lees meer over rijstkokers en ontdek wat de beste opties zijn: 

1. Beste Rijstkoker - Tristar RK-6129

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

De beste goedkope rijstkoker is de Tristar RK6129. Bij het kopen van een keukenapparaat komt het vaker voor dat je het merk Tristar voorbij ziet komen. Dit komt doordat Tristar een van de marktleiders is in het aanbieding van keukenapparaten, waaronder rijstkokers. Als je dan ook nog voor zo een goedkope prijs zo een hoge kwaliteit rijstkoker kan kopen, dan is dit een uitgelezen kans. Naast de goedkope prijs bevat de Tristar RK6129 namelijk functionaliteiten die de meeste rijstkokers niet hebben.


Het grote voordeel is dat je geen omkijken meer hebt nadat je het apparaat eenmaal gevuld hebt met rijst. De rijstkoker slaat automatisch af wanneer de rijst klaar is en door de warm houd functie kan je de gekookte rijst gerust een tijdje laten staan. Met een vermogen van 900 watt en een inhoud van 2,2 liter kan je in totaal 15 porties rijst maken in deze stijlvolle goedkope rijstkoker. Het enige dat jij hoeft te doen is de juiste hoeveelheid rijst met water combineren. 


De Tristar RK6129 is voorzien van een binnenpan met anti-aanbaklaag. Hierdoor zal er geen rijst aan de zijkanten blijven kleven en kan je het keukenapparaat eenvoudig schoonmaken. Verder beschikt deze rijstkoker over een aantal lampjes, antislip-voetjes en krijg je een lepel, maatbeker en spatel meegeleverd bij de aankoop van de Tristar RK6129. Voor deze goedkope prijs is dit absoluut de beste rijstkoker die je gaat vinden op de markt. 

Voordelen 

 • Binnenpan met anti-aanbaklaag
 • Warm houd functie
 • Slaat automatisch af wanneer rijst kookt
 • Kan grote porties in 1 keer maken

Nadelen

 • Geen grote nadelen te benoemen


2. Beste kleine rijstkoker - Solis Compact 821

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Ga je liever voor een compacte optie die makkelijk op te bergen is en niet teveel ruimte inneemt in de keuken. De beste kleine rijstkoker is de Solis Compact 821. Ook Solis is een betrouwbaar merk die veel keukenapparaat verkoopt en goede reviews krijgt van eerdere consumenten. Je kan er dus vanuit gaan dat de Solis Compact 821 een uitstekende rijstkoker is. Door het compacte formaat (0,8 liter maximale inhoud) is de rijstkoker vooral geschikt voor kleine of middelgrote hoeveelheden. 


Enkele voordelen van de Solis Compact 821 zijn de warm houd functie en de gelijkmatige warmteverdeling. Nadat de rijst gekookt heeft zal het apparaat de rijst nog een tijdje op temperatuur houden, zodat je niet perse de tijd in de gaten hoeft te houden. Een nadeel aan dit keukenapparaat is dat het geen automatische timer heeft. Er zal dus geen belletje rinkelen nadat de rijst heeft gekookt. Doordat de rijst toch warm blijft door de warm houd functie zal je op geluk een keer moeten gaan kijken. 


De gelijkmatige warmtefunctie en anti-aanbaklaag zorgen ervoor dat er geen rijst vast blijft koeken aan de zijkanten. Dit leidt ertoe dat je rijst serveert van hoge kwaliteit zonder omkijken. De Solis Compact 821 is ontworpen van gietaluminium en RVS, waarbij de deksel ook nog eens een veiligheidsgrendel heeft. 

Voordelen 

 • Warm houd functie
 • Gelijkmatige warmtefunctie
 • Deksel heeft een veiligheidsgrendel
 • Anti-aanbaklaag 

Nadelen

 • Geen automatische timer

3. Beste Elektrische Rijstkoker - Tomado TRC1001S 

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

De Tomado TRC1001S wordt beschouwd als een zeer hoogwaardige elektrische rijstkoker die te krijgen is voor een hele goedkope prijs. In totaal heeft dit keukenapparaat een inhoud van 1 liter, waarmee je 5 porties tegelijk op tafel kan zetten. Dit is de beste rijstkoker voor een gezin die graag rijstgerechten eet. Standaard wordt bij aankoop van de Tomado TRC1001S een maatbeker en spatel meegeleverd. Je kan dus meteen beginnen met het koken van de lekkerste rijst en de juiste verhoudingen. 


Ook de Tomado TRC1001S heeft een warm houd functie die ervoor zorgt dat jij niet constant de rijst in de gaten hoeft te houden. Ook als je na je 1e portie niet genoeg hebt kan je altijd later nog een keer warme rijst opscheppen door deze functie. Verder beschikt het apparaat over een automatische afslag en een droogkook beveiliging. Hierdoor hoef je de tijd niet in de gaten te houden. Door de glazen deksel kan je makkelijk van de bovenkant kijken hoe de rijst er op dat moment uitziet. Je hoeft dus niet iedere keer de deksel van de rijstkoker af te halen, waardoor warmte ontsnapt. 


Het schoonmaken van deze elektrische rijstkoker is nog nooit zo makkelijk geweest. Door de anti-aanbaklaag zal het rijst niet blijven kleven en de binnenpan is simpel uit het apparaat te halen. Zo kan je na iedere beurt de pan een keer reinigen, zodat je de rijst kwaliteit van hoog niveau blijft. Opzoek naar de beste elektrische rijstkoker? Dan kies je voor de Tomado TRC1001S. 

Voordelen 

 • Warm houd functie
 • Droogkook beveiliging + automatische afslag
 • Glazen deksel
 • Makkelijk om schoon te maken

Nadelen

 • Geen vaatwas bestendige onderdelen

4. Beste Rijstkoker met Stomer - Tefal Classic RK1038

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Een rijstkoker met stomer? Dan zeg je de Tefal Classic RK1038. Dit is een grote rijstkoker met extra functionaliteiten die jou het bereiden van rijst een stuk makkelijker laat maken. In totaal heeft deze rijstkoker met stomer een inhoud van 1,8 liter die capaciteit biedt voor 10 kopjes rijst. Ook heeft de Tefal Classic RK1038 een stijlvol design die past bij veel verschillende interieur. Dit keukenapparaat is dus zeker geen sta-in-de weg product, maar een verfrissing voor je keuken. 


Ook de Tefal Classic RK 1038 heeft een warm houd functie. Het grote voordeel van een stomer is dat je niet perse rijst hoeft te kijken in het apparaat. Ook maak je de lekkerste groenten in de Tefal Classic RK1038 met de geïntegreerde stoomkoker. Het is dus een multifunctioneel apparaat die geschikt is voor meerdere doeleinden. De deksel van de Tefal Classic is van glas, zodat je erdoorheen kan kijken. Je ziet precies van een afstand hoe ver de rijst is met koken zonder dat je de deksel eraf hoeft te halen. 


Nog een voordeel aan deze stoom rijstkoker is de uitneembare binnenpan. Zo kan je het apparaat makkelijk schoonmaken. Bij de aankoop van de Tefal Classic RK1038 worden 3 extra accessoires meegeleverd: stoomonderdelen, een maatbeker en een lepel. Je kan direct aan de slag en de hoogste kwaliteit rijst/groenten bereiden met deze stoomkoker.

Voordelen 

 • Multifunctioneel.
 • Automatisch koken / warm houden
 • Stijlvol design
 • Stoomfuncties

Nadelen

 • Niet voorzien van een cool wall

5. Beste Rijstkoker zonder Anti Aanbaklaag - Russell Hobbs 19750

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

De meeste rijstkokers beschikken over een anti-aanbaklaag, maar de Russell Hobbs 1950 is een rijstkoker zonder anti-aanbaklaag. Ook naar dit soort type rijstkoker vragen veel consumenten, dus lichten we deze goedkope optie toe. Russell Hobbs is een groot merk in het aanbieden van rijstkokers en de 1950 is een simpele, maar functioneel apparaat. Met een totale inhoud van 1,8 liter kan je zo een 10 porties rijst klaarmaken. 


De Russell Hobbs 1950 schakelt automatisch uit wanneer de rijst gaar is. Ook kan je andere voedsel producten koken in dit apparaat. Zo bevat het keukenapparaat een stoommandje waar je ook groentes en vis mee kan bereiden. Enkele voordelen van deze rijstkoker zonder anti-aanbaklaag zijn: geborstelde RVS behuizing met transparante deksel, warm houd functie om de gekookte rijst warm te houden en de antislip-voetjes. 

Voordelen 

 • Multifunctioneel
 • Warm houd functie
 • Grote koker voor veel porties
 • Antislip-voetjes

Nadelen

 • Geen inschakeltimerGemiddelde prijs van een rijstkoker

Om de gemiddelde prijs te bepalen van een rijstkoker is grondig onderzoek gedaan. In dit onderzoek zijn alleen de kokers meegenomen die betrouwbaar en van hoge kwaliteit zijn. Om tot een goede prijsschatting te komen hebben wij meerdere aanbieders vergeleken op de prijzen en kwaliteiten.  

Hieruit is gebleken dat een betrouwbare en van hoge kwaliteit rijstkoker gemiddeld €55,- kost. 

Wij hebben voor jou de rijstkokers uitgekozen van de hoogste kwaliteit die populair zijn onder consumenten.


Wat is een rijstkoker?

Een rijstkoker is een keukenapparaat dat gebruikt wordt om rijst te koken. Er zijn verschillende soorten rijstkokers die ieder zijn eigen manier van rijst koken hebben. Bij sommige modellen hangt de rijst boven het kokende water en wordt de rijst gekookt door de stoom die opstijgt. Bij andere modellen wordt de rijst met water in de bak verhit en gegaard. 

Het doel van een rijstkoker is om de juiste verhouding tussen water en rijst te beoordelen. Bij handmatig opwarmen van rijst komt het vaak voor dat je teveel rijst mengt met te weinig water (of andersom). Bij het gebruik van een rijstkoker hoef je hier geen zorgen meer om te maken, want de verhoudingen worden verdeeld door het keukenapparaat. Wat zijn betrouwbare merken?

Ben je niet specifiek opzoek naar een type rijstkoker, maar meer naar een bepaald merk, dan ben je hier aan het goede adres. Hieronder zijn namelijk de 3 meest betrouwbare aanbieders benoemd van rijstkokers en andere keukenapparaten. Dit zijn merken die geliefd zijn onder eerdere consumenten, die ontwikkelde producten leveren en al jarenlang marktleider zijn in de verkoop van rijstkokers. Dus ben je opzoek naar een specifiek merk, lees je hieronder dan meer over in:


Russel Hobbs rijstkoker

Hierboven hebben we al een optie van Russel Hobbs uitgelicht, maar dit merk is de meest populaire aanbieder van rijstkokers onder consumenten. De rijstkokers zijn enorm gebruiksvriendelijk, hebben uitgebreide eigenschappen en gaan lang mee. Vaak beschikken de apparaten van Russel Hobbs over RVS-behuizing en een transparante deksel. Dit zijn al 2 simpele, maar hele goede voordelen voor rijstkokers. Twijfel je dus heel erg bij het kopen van een geschikte rijstkoker, dan raden we ten alle tijden aan om een Russel Hobbs te kopen.

Tristar rijstkoker

Nog een merk dat het erg goed doet bij consumenten is Tristar. Niet alleen richt dit merk zich op rijstkokers, maar ook op andere keukenapparaten zoals een keukenmachine of foodprocessor. Tristar is een merk dat zich richt op innovatie. Niet voor niks zijn de rijstkokers van Tristar ontwikkeld en bevat het kenmerken die zich onderscheid van andere merken. Het grote voordeel is dat de Tristar rijstkokers nog steeds betaalbaar zijn en niet voor torenhoge prijzen verkocht worden. Wil je een betrouwbare en ontwikkelde rijstkoker kopen, dan is Tristar een hele goede keuze.

Inventum rijstkoker

Als laatste lichten we de Inventum rijstkoker uit. Net als Tristar is Inventum een merk dat zich richt op een breed scala aan keukenapparaten. De 2 merken kunnen dan ook gezien worden als elkaars concurrenten. Vaak bevatten Inventum rijstkokers een stoomfunctie waarmee je ook andere voedsel producten kan bereiden. Het zijn dus multifunctionele rijstkokers met uitgebreide functies. Als je besluit om een inventum koker te kopen, dan kan je met een gerust gevoel rijst gaan koken. De modellen staan namelijk erg goed aangeschreven en ze zijn verkrijgbaar voor een relatief lage prijs. 

Goedkope rijstkoker


Hoeveel water in rijstkoker voor de juiste verhouding?

Rijst koken in een rijstkoker werkt op een iets andere manier dan handmatig rijst koken met hand en pan. Handmatig kan je er nog voor kiezen om rijst te koken in ruim water en het later af te gieten, dat werkt niet zo bij een rijstkoker. Je moet secuur zijn en de juiste hoeveelheid rijst en water meten met een maatbeker. Om rijst van hoge kwaliteit te bereiden zijn de juiste verhoudingen essentieel. Over het algemeen geldt de volgende maatstaaf voor de verhouding:


Doe 1,5 keer zoveel water dan rijst in de rijstkoker! Oftewel: 100 gram rijst in de maatbeker is 150 gram water.Rijstkoker kopen - Waar moet ik op letten? 

Nu de beste rijstkoker benoemd is, we het gehad hebben over de meest betrouwbare merken en je hebben geïnformeerd over de juiste water/rijst verhoudingen is het tijd je te vertellen waar je op moet letten bij het kopen van een rijstkoker. Een rijstkoker kopen doe je niet zomaar, er zijn een aantal belangrijke eisen aan verbonden. Niet zozeer dat je daar perse aan vast moet houden, maar wel als je een betrouwbare en hoge kwaliteit koker wilt kopen. Hieronder worden de belangrijkste kenmerken benoemd: 


Warm houd functie

De aller belangrijkste functie van een hoge kwaliteit rijstkoker is de warm houd functie. Deze functie zorgt ervoor dat de rijst op temperatuur blijft nadat het uitgekookt is. Hierdoor zit je niet vast aan een tijd, maar kan je de rijst nog een tijdje laten staan als je even geen tijd hebt om het al op te scheppen. Bij een warm houd functie slaat het apparaat automatisch over van koken naar warm houden. Het is een functie die niet mag ontbreken en het eerste criteria waar je op let bij de aankoop van een rijstkoker. 

Glazen deksel

Een groot pluspunt is een glazen deksel. Vaak zie je dit al aan het design van de rijstkoker, maar anders staat het zeker weten in de productomschrijving. Je kan namelijk door een glazen of transparante deksel kijken. Het voordeel hiervan is dat je precies ziet hoe de rijst eruit ziet, zonder dat je de deksel open hoeft te doen. Heb je een rijstkoker waar je constant de deksel open moet doen, dan verliest het apparaat telkens de warmte. 

Droogkook beveiliging

Een droogkook beveiliging schakelt automatisch de rijstkoker uit wanneer er geen water in het apparaat aanwezig is. Zo weet je dat er te weinig water in de rijstkoker zit, waardoor je moet aanvullen. Opzich is dit geen noodzakelijk punt waarover het apparaat moet beschikken, maar het is wel een ontwikkelde functie waar je baat bij kan hebben. Niet iedere rijstkoker bevat een droogkook beveiliging, maar er zijn zeker genoeg keuzes waarbij deze functie wel aanwezig is. 

Design

Koop altijd een rijstkoker waarbij het design past bij het interieur van je keuken of die jij gewoonweg mooi vindt. Een rijstkoker is een keukenapparaat, waarbij je zelf natuurlijk kan kiezen of je het apparaat laat staan of iedere keer opbergt. Wel is een stijlvol design voor een rijstkoker een aanrader om je keuken wat meer op te frissen. 

Binnenpan

Een rijstkoker heeft vrijwel altijd een binnenpan. Dit is de pan waar je de rijst ingooit en waar het uiteindelijk ook gekookt wordt. De binnenpan kan een anti-aanbaklaag bevatten. Dit zorgt ervoor dat de rijst niet blijft plakken aan de zijkanten, en dat je de hoogste kwaliteit rijst serveert. Daarnaast is het aan te raden om een rijstkoker te kopen waarvan de binnenpan er makkelijk uitgehaald kan worden. Zo kan je de pan eenvoudig en snel schoonmaken. Het is belangrijk dat je de pan regelmatig reinigt.

Veelgestelde vragen over Rijstkokers

Wat is de gemiddelde prijs van een rijstkoker?

De gemiddelde prijs van een goed werkende rijstkoker ligt rond de €55-.

Wat is de beste rijstkoker voor een goedkope prijs?

De beste rijstkoker voor een schappelijke prijs is de Bestron Rijstkoker.