Beste Digitale Keukenweegschaal voor Goedkope Prijs (2024)

Wil je een digitale weegschaal kopen, maar liever niet teveel geld uitgeven? Dat kan bij bestevoordeel.nl. Er zijn genoeg digitale keukenweegschalen met goede reviews en een goede prijs. Bekijk hier de 5 beste keukenweegschalen voor de beste prijs.  

1. KitchenBrothers Digitale Precisie Keukenweegschaal 

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Reactievermogen

De beste digitale keukenweegschaal voor een goedkope prijs is die van KitchenBrothers. Deze weegschaal is eenvoudig af te lezen met het LCD scherm, beschikt over een tarra functie en schakelt automatisch uit na 2 minuten. Dit om de batterijen te besparen. Waar een gemiddelde keukenweegschaal rond de 4 tot 5 kilogram kan wegen, kan deze versie van KitchenBrothers tot wel 6 kilogram wegen. 

Niet alleen enorm functioneel, ook is de KitchenBrothers precisie weegschaal compact, licht in gewicht en stijlvol. Een betere keukenweegschaal als deze ga je zeker weten niet vinden voor deze goedkope prijs. 

Voordelen 

 • Automatische uitschakeling
 • Tarra meter
 • Hoog gewichtvermogen
 • Stijlvol

Nadelen

 • Geen noemenswaardige nadelen


2. Kitchen4you Keukenweegschaal 

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Reactievermogen

Een tweede keukenweegschaal van hoge kwaliteit en een lage prijs is die van Kitchen4you. De precieze meting van deze weegschaal gaat tot 5 kilogram. De tarra functie die geïntegreerd is in de schaal maakt de weging betrouwbaar. Met de auto-off functie zal de weegschaal automatisch uitschakelen na 2 minuten. 

Andere voordelen van de Kitchen4you keukenweegschaal zijn de anti slip pootjes, het LCD scherm en de verstelbare meeteenheden. Een goedkope keukenweegschaal van absolute topkwaliteit, zo kan je de Kitchen4you weegschaal het beste omschrijven.

Voordelen 

 • Verstelbare meeteenheden 
 • auto-off functie
 • Anti slip pootjes

Nadelen

 • Batterijen redelijk snel leeg


3. Keukenweegschaal Touch Zwart RVS

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Reactievermogen

Deze kleine keukenweegschaal met zijn tijdloze moderne design is een must-have product voor kookliefhebbers die graag goedkope producten inslaan. Voor nog geen 15 euro koop je deze weegschaal die beschikt over geweldige functionaliteiten. 

De weegschaal is compact en daardoor ook licht in gewicht. Het draagvermogen van de Touch Zwart RVS is maximaal 5 kilogram. De tarra functie en het makkelijke bedieningspaneel maken de weegschaal betrouwbaar en eenvoudig te gebruiken. Om de weging zo stabiel mogelijk te krijgen zitten er aan de onderkant anti slip pootjes. Zo blijft de schaal stevig in evenwicht staan. 

Voordelen 

 • Compact en licht in gewicht
 • Eenvoudig te bedienen
 • Anti slip pootjes

Nadelen

 • Geen noemenswaardige nadelen


4. Inventum WS305

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Reactievermogen

Deze uitstekend beoordeelde weegschaal van Inventum weegt tot op de gram nauwkeurig het juiste gewicht. Zo zal jij nooit de plank mis slaan tijdens het koken. Met een weeg vermogen van 5 kilogram, een door weeg functie en een auto-off systeem is de Inventum WS305 een goede optie voor een lage prijs. 

De weegschaal heeft een simpele maar duidelijke uitstraling. Het enige dat weergegeven wordt is het gewicht, waardoor je niet afgeleid bent. Dit is dan ook het belangrijkste bij een keukenweegschaal. 

Voordelen 

 • Simpel en duidelijk
 • Weegt tot op de gram
 • Door weeg functie

Nadelen

 • Weinig extra functionaliteiten


5. Soehnle Keukenweegschaal Compact

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Reactievermogen

Een van de bekendste merken op de markt van keukenweegschalen is Soehnle. Daarom mag deze optie niet ontbreken in dit rijtje. De Soehnle keukenweegschaal compact 100 is een kleine weegschaal met uitgebreide kenmerken. Zo beschikt de schaal over een tarra functie, LCD scherm en anti slip voeten. 

Ook is de Soehnle veilig ontworpen. Met een kindvriendelijke batterij behuizing is het voor kinderen praktisch onmogelijk om bij de batterijen te komen. De batterijen zelf hebben een lange levensduur. Je hoeft dus niet vaak te wisselen. Een uitstekende optie van een betrouwbaar merk. 

Voordelen 

 • Betrouwbaar merk 
 • Kindvriendelijk 
 • Lange levensduur

Nadelen

 • Niet de meest praktische en uitgebreideGemiddelde prijs van een Digitale Keukenweegschaal

Om de gemiddelde prijs te bepalen van een digitale keukenweegschaal is grondig onderzoek gedaan. In dit onderzoek zijn alleen de keukenweegschalen meegenomen die betrouwbaar en van hoge kwaliteit zijn. Om tot een goede prijsschatting te komen hebben wij meerdere aanbieders vergeleken op de prijzen en kwaliteiten.  

Hieruit is gebleken dat een betrouwbare en van hoge kwaliteit digitale keukenweegschaal gemiddeld €25,- kost.

Wij hebben voor jou de digitale keukenweegschalen uitgekozen onder de gemiddelde aankoopprijs, maar wel voor gegarandeerd de beste kwaliteit.


Wat is een keukenweegschaal precies? 

Een keukenweegschaal is een kleine weegschaal waar je nauwkeurig ingrediënten van maaltijden kan wegen. Keukenweegschalen zijn er in de vorm van analoge en digitale modellen. Meestal kan een goede keukenweegschaal het gewicht meten tot ongeveer 4 of 5 kilogram. Het populairste product dat nauwkeurig gemeten kan worden op een keukenweegschaal is rijst.

Meestal wordt een keukenweegschaal ontworpen van RVS, kunststof, glas of aluminium. Let altijd goed op bij de aankoop of de weegschaal bestand is tegen water. De modellen die niet waterafstotend of waterdicht zijn kunnen snel kapot gaan als ze in aanraking komen met water. Vooral de digitale modellen kunnen hier snel last van krijgen.


Verschil tussen een analoge keukenweegschaal en digitale keukenweegschaal 

Tegenwoordig zijn bijna alle keukenweegschalen digitaal. Toch gebruikt een enkeling nog een analoge keukenschaal. Het verschil tussen deze 2 zit hem in de weergave van het gewicht. Bij een digitale weegschaal wordt het gewicht exact weergegeven in cijfers. Een analoge weegschaal geeft de waarde van het gewicht aan door middel van bijvoorbeeld een wijzer.  

Beide types hebben zo hun voordelen en nadelen. Het grootste voordeel van een digitale weegschaal is dat het gewicht duidelijker zichtbaar is op een LCD of LED display. Ook is het design van de weegschaal vaak iets moderner. Het grote voordeel van een analoge weegschaal is dat deze werken zonder een snoer, adapter of batterijen. Zo kan je hem dus makkelijk verplaatsen en ten alle tijden gebruiken.


Belangrijkste eigenschappen van een digitale keukenweegschaal 

Met een digitale keukenweegschaal kan je van vrijwel al het eten exact het gewicht meten. Het is een klein voorwerp, maar maakt het de kookliefhebbers een stuk makkelijker in de keuken. Om de juiste keuze te maken bij het kopen van een digitale keukenweegschaal zijn bepaalde eigenschappen van belang. Een goede weegschaal die digitaal is en gebruikt wordt om het gewicht van ingrediënten te meten moet aan de volgende kenmerken voldoen: 

 • Touchscreen display: Het gewicht moet duidelijk te zien zijn  

 • Weegvermogen: Weet voordat je overgaat tot koop hoeveel gewicht de weegschaal maximaal kan meten.

 • Vorm: Geef je voorkeur aan een platte weegschaal, een ronde of vierkante? Baseer je vorm keuze op eigen wensen. 

 • Functies: Lees goed door welke functies de keukenweegschaal heeft. Sommige weegschalen zijn simpel ingericht met alleen de standaard functies. Andere zijn uitgebreider en zijn bijvoorbeeld voorzien van een timer, tarra functie of kunnen de kamertemperatuur meten. Met een tarra functie zet jij het gewicht op 0 nadat je een bakje op de weegschaal heb gezet. Zo meet je alleen het gewicht van de ingrediënten. 

Ben jij deze punten langsgegaan en tevreden over de functionaliteiten van de keukenweegschaal? Dan is het moment aangebroken om over te gaan tot koop.


Waar kan ik een digitale keukenweegschaal gebruiken? 

Zoals de naam al doet vermoeden is de meest logische plek om de digitale keukenweegschaal te gebruiken in de keuken. Het wordt gebruikt om het gewicht van etens-ingrediënten te berekenen. 

Over het algemeen is het maar een klein voorwerp. Hierdoor is het makkelijk te verplaatsen, maar ook makkelijk op te bergen. Je hoeft dus niet perse een plek in de keuken te vinden voor de weegschaal. Je kan hem makkelijk ergens wegzetten in een kast of een andere plek naar keuze in huis. 

Veelgestelde vragen over Keukenweegschalen Digitaal

Wat is de gemiddelde prijs van een digitale keukenweegschaal?

De gemiddelde prijs van een digitale keukenweegschaal is rond de €25,-.

Wat is de beste digitale keukenweegschaal?

De beste digitale keukenweegschaal is de KitchenBrothers Digitale Precisie Keukenweegschaal. Deze gaat lang mee en is verkrijgbaar voor een goedkope prijs.