Goedkoop Hotel Groningen

Wil jij goedkoop overnachten in een hotel in Groningen en deze veelzijdige stad op je eigen manier verkennen? Bestevoordeel.nl heeft de mooiste hotelkamers in Groningen voor jou op een rijtje gezet, voor de laagste prijs! Wij willen dat iedereen een bijzonder tijd heeft in deze noordelijke stad van het land, ook de mensen die niet heel veel geld te besteden hebben voor hun overnachting. 

Van der Valk Hotel Groningen/Zuidbroek

Ontdek Groningen vanuit het luxe Van der Valk Hotel Groningen/Zuidbroek, dat op slechts 25 minuten rijden ligt. Zowel de natuur van de provincie als de bezienswaardigheden van de stad bevinden zich op korte afstand. Je kunt dus alle kanten op! Bekijk goedkoopste prijs:

Best Western Plus Hotel Groningen Plaza

Ben je toe aan een combinatie van rust, ruimte en natuur? Dan is Best Western Plus Hotel Groningen Plaza het ideale verblijf voor jou. Bovendien ligt de gezellige binnenstad van Groningen op slechts 10 minuten rijden met de auto. Je hebt gegarandeerd een veelzijdig verblijf! Bekijk goedkoopste prijs:

Hotel Waddengenot 3 Sterren

Hotel Waddengenot ligt op het uiterste puntje van Nederland in het Groningse plaatsje Pieterburen. Het ligt naast de zeehondencrèche en bij het officiële startpunt van het unieke wandelpad Pieterpad. Beleef het eilandgevoel op het vaste land! Bekijk goedkoopste prijs:

Budgett Hostels - Groningen

Budgett Hostels ligt midden in het gezellige centrum van Groningen. U overnacht in een sfeervolle kamer met stapelbedden. Door de ideale ligging nabij de beroemde Martinitoren en het Groninger Museum is Budgett Hostels de ideale uitvalsbasis om Groningen te verkennen.. Bekijk goedkoopste prijs:


Gemiddelde prijs van een Overnachting in Groningen

Om de gemiddelde prijs te bepalen van een overnachting in Groningen is grondig onderzoek gedaan. In dit onderzoek zijn alle hotelkamers meegenomen. Om tot een goede prijsschatting te komen hebben wij meerdere aanbieders vergeleken op de prijzen en kwaliteiten.  

Hieruit is gebleken dat een hotelovernachting in Groningen gemiddeld €78,- per nacht kost. 


Over Groningen

Groningen is zowel een stad als 1 van de 12 provincies van Nederland. In dit artikel over goedkope hotels in Groningen spreken we over de stad. Het is een talentvolle stad vol ondernemers en studenten. Groningen zit dan ook vol met restaurants, barretjes en andere activiteiten om deze levendige inwoners te vermaken. Hierdoor worden ook veel toeristen aangetrokken en is Groningen een van de meest populaire steden voor zowel Nederlanders als buitenlandse toeristen. 


In totaal beschikt de stad over zo een 120 verschillende nationaliteiten, waardoor Groningen een multiculturele plek is. De gemiddelde leeftijd is 36 en dat komt overeen met het aantal studenten die de gemiddelde leeftijd flink omlaag haalt ten opzichte van andere Nederlandse steden. In totaal wonen er ongeveer 200,000 inwoners (waarvan 60,000 studenten) in Groningen waarmee de stad in de top-10 grootste steden van Nederland staat. 


De stad heeft officieel gezien geen stadsrechten en heeft een redelijk geïsoleerde ligging ten opzichte van de randstad in Nederland. Historisch gezien was Groningen een belangrijke handelsstad voor heel Europa. In de 15e eeuw had het zelfs een regionaal marktcentrum om zoveel mogelijk te kunnen handelen met andere landen en steden. Na de Tweede Wereldoorlog (waarin flink gevochten werd in Groningen) heeft de stad een ontwikkeling doorgemaakt op zowel cultureel als industrieel gebied. 


Welke bezienswaardigheden zijn in Groningen?

Voor onvergetelijke avonturen ga je naar Groningen toe. Deze veelzijdige stad heeft zoveel te bieden dat jij jezelf nooit hoeft te vervelen. Zowel in de stad als buiten de stad zijn bezienswaardigheden te bezoeken of activiteiten te ondernemen die jou bezoek aan de stad ontzettend leuk maakt. Hieronder worden de meest populaire activiteiten en bezienswaardigheden van de stad Groningen benoemd: 

  • Martinitoren: Met 97 meter hoogte is de Martinitoren het hoogste gebouw van Groningen. Gelegen aan de Grote Markt heeft de toren een bijzondere betekenis voor de inwoners van de stad. Zo een 500 jaar geleden brandde de toren af, maar tegenwoordig staat de d'olle grieze (oude grijze) zoals de bijnaam luidt weer met pracht in de stad.
  • Stationshal: Het centrale station van Groningen is een absolute must-visit plek in de stad. De statige stationshal maakt het station van Groningen een van de mooiste van het hele land. Het is de belangrijkste spoorwegstation van de stad en is gelegen aan de zuider kant van de binnenstad. 
  • Prinsentuin: Nabij de Martinitoren vind je misschien wel de rustigste plek van Groningen: de Prinsentuin. Nadat je de drukte van de studentenstad gewend bent, waan je je even in een andere wereld tijdens je bezoek aan de prinsentuin, waar je omgeven bent met planten, bomen en rust.  
  • Het Groninger Museum: Wat natuurlijk echt niet kan ontbreken aan je bezoek aan Groningen als liefhebber van kunst en geschiedenis is het Groninger Museum. Het staat er al sinds 1994 en regelmatig zijn er nieuwe tentoonstellingen. Hierdoor kan je ieder jaar terugkomen en beleef je telkens nieuwe ervaringen in het Groninger Museum. 
  • Forum Groningen: Sinds kort is er een nieuwe bezienswaardigheid te bezoeken in de binnenstad van Groningen, namelijk het Forum. Dit is een ontmoetingsplek voor iedereen die benieuwd is naar de moderne wereld en naar 'misschien wel de wereld van de toekomst'. Het heeft meerdere kennisbanken, horeca, filmzalen, een bibliotheek en een geweldig uitzicht over de stad vanaf het hoogste dakterras van Groningen.


Tips in Groningen

Hieronder wordt een video afgespeeld over de stad Groningen met meerdere tips om jou bezoek aan de stad extra leuk te maken. Het is een korte video die meer dan de moeite waard is om te kijken. Laat je inspireren en maak je bezoek aan Groningen eentje om nooit te vergeten. 

Veelgestelde vragen over Hotelovernachtingen in Groningen

Wat is de gemiddelde prijs van een hotelovernachting in Groningen?

De gemiddelde prijs van een hotelovernachting in Groningen is €78,-

Wat zijn leuke plekken om te bezoeken tijdens een overnachting in Groningen?

Leuke plekken om te bezoeken tijdens overnachten in Groningen zijn onder andere: De Martinitoren, Forum Groningen, het Groninger Museum, de Prinsentuin en het Centrale Station.