Goedkoop Overnachten op Texel

Wil jij goedkoop overnachten op Texel en verzekerd zijn van een onvergetelijke tijd? Bestevoordeel.nl heeft de mooiste hotelkamers en andere accommodatie mogelijkheden op Texel voor jou op een rijtje gezet, voor de laagste prijs! Wij willen dat iedereen kan genieten van het prachtige Texel, ook de mensen die niet heel veel geld te besteden hebben voor hun overnachting. 

Van der Valk Hotel - Texel

Het familiehotel De Pelikaan Texel is te vinden op het Waddeneiland Texel. Kom helemaal tot rust in de natuurrijke omgeving tijdens een fietstocht of een wandeling langs het strand. Op 5 minuten rijden vind je de gezellige badplaats De Koog, met veel leuke terrassen. Bekijk goedkoopste prijs:

Hotel Prins Hendrik - Texel

Ontspan in Hotel Prins Hendrik en geniet van de rustige omgeving. Dit hotel is gebouwd in 1911 en heeft een moderne inrichting. Het hotel ligt aan de voet van een Waddendijk op Texel in het buitengebied van het pittoreske Oosterend. Op steenworp afstand ligt de Waddenzee. Bekijk goedkoopste prijs:

Boutique Hotel - Texel 

Op het gezellige eiland Texel, aan de rand van het natuurreservaat De Slufter en De Muy, ligt het stijlvolle Boutique Hotel Texel. Maak een mooie wandeling door de duinen en geniet van het strand als achtertuin.Echte waaghalzen kunnen gaan parachutespringen of leren vliegen bij Texel Airport nabij het hotel. Bekijk goedkoopste prijs:

Hotel Brasserie Rebecca - Texel 

Het sfeervolle Hotel Brasserie Rebecca ligt in het plaatsje De Waal midden op het prachtige Waddeneiland Texel. De Waal is het kleinste en oudste dorp van het eiland met eeuwenoude gevels en straatjes. Kom hier lekker tot rust in de prachtige natuur. Bekijk goedkoopste prijs:

Grand Hotel Opduin - Texel 

Het luxe Grand Hotel Opduin ligt op het natuurrijke Waddeneiland Texel vlak bij het gezellige dorp De Koog. Haal een frisse neus op het Noordzeestrand, dat op slechts 200 meter afstand ligt. Geniet van het prachtige landschap en kom tot rust. Bekijk goedkoopste prijs:


Gemiddelde prijs van een Overnachting op Texel

Om de gemiddelde prijs te bepalen van een overnachting op Texel is grondig onderzoek gedaan. In dit onderzoek zijn alle hotelkamers meegenomen. Om tot een goede prijsschatting te komen hebben wij meerdere aanbieders vergeleken op de prijzen en kwaliteiten.  

Hieruit is gebleken dat een hotelovernachting op Texel gemiddeld €105,- per nacht kost. 


Over het eiland Texel

Van de 5 Nederlandse waddeneilanden is Texel de grootste en het eiland waar de meeste toeristen heengaan. In totaal kent Texel 7 dorpjes met een eigen sfeer en veel natuur. Officieel kent het eiland 40 geregistreerde natuurgebieden met een totale oppervlakte van 5,300 hectare. Met een strandlengte van 30 kilometer is Texel absoluut een aanrader voor strandliefhebbers. Natuur, strand en de sfeervolle dorpjes maken Texel een geweldig eiland voor toeristen. Dit is ook de reden dat veel toeristen voor meerdere keren terugkeren naar het eiland. 


Hoe kom ik op Texel? 

Texel is een eiland ten noorden van Noord-Holland. De enige manier om het eiland te bereiken is met de veerpont. De boot vertrekt vanuit Den Helder. Het meest noordelijk gelegen plekje in Noord-Holland. Vanaf Amsterdam is deze plek ongeveer 1 uur rijden. Vervolgens duurt de boottocht nog zo een 20 minuten. Op de veerpont is het mogelijk om je auto mee te nemen, zodat het niet noodzakelijk is om een auto te huren op Texel.


Het tarief voor een voetganger is €2,50 voor een retourticket. 


Tarief voor een personenauto met maximaal 9 personen is €25,- op dinsdag tot en met donderdag. 


Het tarief voor een personenauto met maximaal 9 personen is €37,- op vrijdag tot en met maandag.


Welke bezienswaardigheden zijn er op Texel tijdens mijn overnachting? 

Texel heeft enorm veel te bieden. Zowel voor natuurliefhebbers als cultuursnuivers. De meest bijzondere en leuke bezienswaardigheden die jij kan bezoeken tijdens je overnachting op Texel worden hieronder besproken. 


  • Nationaal Park Duinen van Texel: Aan de westkust van Texel vind je dit prachtige nationale natuurpark. De mooie duinen van Texel, de plek waar je heerlijk kan wandelen en genieten van de groene natuur en uitgestrekte velden. Ook is het mogelijk om even lekker te relaxen op het strand tijdens een warme zomerdag. 
  • De Vuurtoren: Op het meest noordelijke puntje van Texel is De Vuurtoren gelegen. In het verleden vergingen veel schepen. De Vuurtoren is dus gebouwd als herkenningspunt. Met de fel rode kleur is deze duidelijk zichtbaar en voor toeristen de absolute trekpleister om te bezoeken. 
  • Ecomare: In de Waddenzee leven honderden tot duizenden zeehonden. Het Ecomare is een belangrijk zeehonden centrum en museum waar de wadden en de Noordzee centraal zijn. Er worden zeehonden opgevangen die ziek of zwak zijn. Deze worden hersteld en klaargemaakt om terug de natuur in de te gaan. 
  • De Slufter: Deze prachtige strandvlakte ligt in het Nationaal Park Duinen van Texel (eerder genoemd hierboven). De Slufter wordt omgeven door hoge duinen en bestaat uit een kwelder landschap. Hier kun je mooie en lange wandelingen maken en volop genieten van de omgeving om je heen. 
  • Den Burg: Het historische stadje is centraal gelegen op Texel en het grootste dorp op het waddeneiland. Hier is dan ook het gemeentehuis gevestigd. Met een rijk verleden is Den Burg de ideale plek om te bezoeken voor historici die meer te weten willen komen over Texel en de overige waddeneilanden.

Veelgestelde vragen over Hotelovernachtingen op Texel

Wat is de gemiddelde prijs van een hotelovernachting op Texel?

De gemiddelde prijs van een hotelovernachting op Texel is €105,-

Wat zijn leuke plekken om te bezoeken tijdens een overnachting op Texel?

Leuke plekken om te bezoeken tijdens overnachten op Texel zijn onder andere: De Vuurtoren, Het Nationale Park Duinen van Texel en het historische stadje Den Burg.